Home » Hondenrassen » Reuze Schnauzer   De Reuze Schnauzer is een grotere en krachtigere versie van de normale Schnauzer, en hij zou, zoals de rasstandaard zegt, een ‘stoutmoedige en dappere figuur van een hond’ moeten zijn. Grote intelligentie en loyaliteit maken hem een ​​geweldige werker en metgezel.

Over de Reuze Schnauzer

Een goed gefokte Reuze Schnauzer lijkt sterk op de standaardschnauzer – alleen groter. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn reuzen imposant. Een man kan tot 55 centimeter op de schouder staan ​​en 40 kilo wegen. Het gespierde, substantiële lichaam is, zoals de liefhebbers van het ras het noemen, een “gewaagde en dappere figuur van een hond.” De dubbele vacht is effen zwart of “peper en zout.” Bekende kenmerken van de Mini, Standard en Reuze Schnauzer zijn een ruwe baard en wenkbrauwen, die een scherpe, scherpzinnige uitdrukking accentueren.


De Reuze Schnauzer in het kort

De Schnauzer moet in het algemeen zo veel mogelijk lijken op een grotere en krachtigere versie van de Standard Schnauzer, over het algemeen een gedurfde en dappere figuur van een hond. Robuust, sterk gebouwd, bijna vierkant in verhouding van lichaamslengte tot schofthoogte, actief, stevig en goed gespierd. Temperament dat geest en alertheid combineert met intelligentie en betrouwbaarheid. Samengesteld, waakzaam, moedig, gemakkelijk te trainen, diep loyaal aan familie, speels, beminnelijk in rust, en een indrukwekkend figuur wanneer opgewonden. Het geluid, het betrouwbare temperament, de robuuste bouw en de dichte, weerbestendige draadvacht zorgen voor een van de meest bruikbare, krachtige en duurzame werkende rassen.

reuze schnauzerVoeding voor de Reuze Schnauzer

De Reuze Schnauzer moet een hoogwaardig dieet krijgen dat geschikt is voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior) en activiteitenniveau. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond.

Uiterlijke verzorging

De Reuze Schnauzer heeft een dichte, draadachtige, weerbestendige dubbele laag bestaande uit een zachte ondervacht en een harde buitenlaag. De Reuze Schnauzer moet wekelijks worden geborsteld en regelmatig worden geknipt of gestript om een ​​gezonde en aantrekkelijke vacht te behouden. De eigenaar moet bereid zijn om tijd te besteden aan het onderhoud van de vacht of is van plan om de hond regelmatig te laten verzorgen door de fokker of iemand die de fokker aanbeveelt. De oren van de Schnauzer moeten regelmatig worden gecontroleerd op tekenen van infectie en de tanden moeten vaak worden geborsteld met een tandpasta die is ontwikkeld voor honden.

Oefeningen voor de Reuze Schnauzer

Reuze Schnauzer’s zijn energieker dan de meeste grote rassen en hebben veel beweging nodig. Lange dagelijkse wandelingen, speelsessies met een andere hond of ravotten in de tuin met hun eigenaren zullen het goed doen. Schnauzers zijn geweldige trainingsmaatjes voor mensen die hardlopen, fietsen, wandelen, langlaufen, zwemmen of skijor. Al deze activiteiten vereisen een zeer actieve samenwerking met de eigenaar. De Reuze Schnauzer heeft gezelschap nodig in de vorm van een mens waarmee hij kan spelen of een andere grote hond. Het vinden van spellen waar hij van zal genieten, zoals verstoppertje of tennis-achtervolging, zal zowel lichaam als geest oefenen en hem helpen fit en gelukkig te blijven.

Een jonge Reuze Schnauzer opvoeden

Extreem intelligent en sterk territoriaal, de Schnauzer houdt van zijn eigenaren en voelt een grote verantwoordelijkheid om hen te beschermen. Hij leert snel en kan onderscheid maken tussen vriend en vijand. Reuzen willen bij hun eigenaren zijn en kunnen het niet laten om genegeerd of in de tuin achtergelaten te worden. Een Reuze Schnauzer moet een baan hebben – zelfs iets eenvoudigs als een bal achterna zitten. De Reuze Schnauzer is een ‘energierijke, beschermende, territoriale waakhond’, zegt een prominente rassenliefhebber. “Het ras is niet voor de gemiddelde eigenaar.” Reuzen doen het het beste met een omheinde loopruimte, regelmatige lichaamsbeweging en activiteiten die mentale en fysieke oefening bieden. Ze genieten van en blinken uit in hondensporten zoals karten, hoeden, behendigheid, testen van het coursingvermogen en gehoorzaamheid. vroeg socialisatie en puppytraining zijn een must met dit sterke, beschermende ras.


Gezondheid van de Reuze Schnauzer

Reuze Schnauzers zijn over het algemeen gezond en toegewijde fokkers zullen screenen op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie , oogaandoeningen en auto-immuun thyroiditis. Potentiële eigenaars moeten een fokker selecteren die lid is van de Schnauzer Club of America . Reuze Schnauzer-leden gaan akkoord met een ethische code in de fokkerij en zijn de bron van de eigenaar voor gezondheidsinformatie, verzorgingstips en tips over verzorging en training van de Schnauzer.

Aanbevolen gezondheidstest

Oogarts Evaluatie
Schildklier evaluatie
Heup evaluatie

Geschiedenis van de Reuze Schnauzer

De Reuze Schnauzer werd ergens in het midden van de 19e eeuw ontwikkeld in de Beierse Alpen. Deze robuuste werkhonden, gefokt uit de Standaard Schnauzer, werden gebruikt om vee van boerderij naar markt te drijven.

Ze dienden ook als formidabele waakhonden voor boeren, kooplieden en herbergiers. Nadat spoorwegen vee-eenheden verouderd hadden gemaakt, vonden Reuze Schnauzer’s werk als Europese politie en militaire K-9’s. In Amerika verwierf Reuzen bekendheid als opvallende showhonden, gehoorzaamheidskampioenen en moedige voogden van huis en gezin.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Reuze Schnauzer hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*