Home » Hondenrassen » Segugio Italiano   De Segugio Italiano is ook bekend als de Segit (uitgesproken: zie get). Het is een oud ras waarvan wordt gedacht dat het afstamt van Egyptische honden die hun weg hebben gevonden naar de vele stadstaten die het huidige Italië vormen. Kalm, responsief en intelligent, de Segugio Italiano is een vasthoudende jager en een uitstekend huisdier.

Voeding voor de Segugio Italiano

Voor optimale prestaties moet de Segugio Italiano een eiwitrijk, vetarm dieet krijgen dat speciaal is gemaakt voor prestatiehonden. Raadpleeg voor minder actieve honden uw dierenarts voor het juiste dieet voor het activiteitenniveau van uw hond. Vers schoon water moet te allen tijde beschikbaar zijn.


Uiterlijke verzorging

Gezien de twee vachttypen van de Segugio Italiano is een of twee keer per week borstelen voldoende. Vanwege de lange oren moeten de oren regelmatig worden schoongemaakt, droog worden gehouden en regelmatig worden omgedraaid om lucht in de grachten te laten om oorontsteking te voorkomen. Nagels moeten indien nodig worden getrimd. Tanden moeten regelmatig worden gecontroleerd op tandplak. Specifiek speelgoed en lekkernijen helpen tandheelkundige problemen te voorkomen, samen met regelmatig poetsen.

Segugio Italiano hondenrasOefeningen voor de Segugio Italiano

Een stevige wandeling van 30-45 minuten en 1-2 uur gratis roamingtijd per dag houdt uw Segugio Italiano gezond, gelukkig en fit. Wat appartementbewoners betreft, zal de hond regelmatig naar het hondenpark moeten reizen. Voor actieve huizen volstaan ​​twee of drie grote uitstapjes per week met minder activiteiten gedurende de rest van de week. Het spelen van games en training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Een jonge Segugio Italiano opvoeden

De Segugio Italiano staat te popelen om te behagen en leert snel en heeft daarom een ​​consistente en stevige handler nodig. Zoals met veel honden, kunnen ze het beste aan de lijn worden gehouden als ze zich buiten een omheining bevinden. Vroege socialisatie helpt voorkomen dat u een verlegen of timide hond heeft.

Geschiedenis van de Segugio Italiano

Een scenthound oorspronkelijk gebruikt voor wilde zwijnen daterend uit het pre-Romeinse tijdperk van Italië, soortgelijke honden zijn afgebeeld in beelden van “Diana Cacciatrice” en “Diana Scoccante L’arco” in respectievelijk het Museum van Napels en het Vaticaanse Museum. Overblijfselen van honden die identiek zijn aan deze honden werden ontdekt in de provincie Verona, en een schilderij dat dateert uit 1600 in het kasteel van Borso d’Este toont een hond die identiek is aan de Italiaanse hond. Hoewel hun exacte oorsprong verborgen blijft in mysterie, dienen deze artefacten als bewijs voor de lange en doordringende geschiedenis van de hond in de regio.


Na de achteruitgang van wilde zwijnen op het Italiaanse platteland, zag de Segit, net als veel vergelijkbare jachthonden, een daling in populariteit; veel hondenrassen werden met uitsterven bedreigd. Dankzij de inspanningen van toegewijde jachthonden en de veerkracht van het ras is deze inheemse zoon van Italië nu een van de meest populaire honden in zijn thuisland. Tegenwoordig worden Segits het meest gezien op jacht op konijnen en ander klein wild. Zelden volgde onbedoelde game, deze robuuste, middelgrote hound kan zowel solo als in packs worden uitgevoerd. Het is niet alleen gebruikt om zijn steengroeve op te sporen, maar ook om te volgen en te doden. Bekend om zijn krachtige neus en “stalen poten” kan deze hond urenlang op elk terrein werken met snelheid en nauwkeurigheid.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Segugio Italiano hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*