Home » Hondenrassen » Skye Terrier   Het hemelse hondenras met het hart van een leeuw. De lange, lage en vlakke Skye Terrier behoort tot de meest opvallende rassen van de Nederlandse Hondenrassenwijzer. Deze elegante maar stevige aristocraat werd gefokt als een vernietiger op het afgelegen eiland Skye in Schotland.

Over de Skye Terrier

Lang, laag en niveau, deze unieke aardhond is een van de meest opvallende rassen van de Hondenrassenwijzer. Skyes zijn 12 of 24 centimeter hoog en hebben een lange, plat liggende jas en kiekeboe-kapsel. Ze staan ​​bekend om grote, gevederde oren die rechtop staan ​​als vleermuisvleugels, maar Skyes kan ook “drop-oren” hebben, die plat tegen de grote, lange kop liggen. Onder de overvloedige vacht zijn korte, gespierde benen en een diepe borst. In profiel gezien zijn deze elegante maar substantiële terriërs twee keer zo lang als ze hoog zijn.


De Skye Terrier in het kort

De Skye Terrier is een hond van stijl, elegantie en waardigheid: behendig en sterk met stevig bot en harde spieren. Lang, laag en vlak – hij is twee keer zo lang als hij hoog is – hij is bedekt met een overvloedige jas die recht langs beide zijden van het lichaam over ovale ribben valt. Het haar dat goed op het hoofd is bevederd sluiert het voorhoofd en de ogen om te dienen als bescherming tegen penseel en briar en te midden van ernstige ontmoetingen met andere dieren. Hij staat met opgeheven hoofd en lange staart en beweegt met een schijnbaar moeiteloze gang. Hij is sterk in lichaam, kwart en kaak.

skye terrier hondenrasVoeding voor de Skye Terrier

De Skye Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De lange, luxueuze dubbele vacht van de Skye lijkt moeilijker te onderhouden dan hij in werkelijkheid is. Het vereist wekelijks borstelen en kammen met een zachte of speldborstel en een kam met lange tanden om het vrij te houden van klitten, maar het ras vereist geen trimmen in de vorm van knippen of scharen, en de vacht moet in een natuurlijke staat worden gehouden . Nagels moeten kort worden ingekort; meestal is een trimbeurt om de paar weken tot een maand voldoende. Oren moeten ten minste wekelijks worden gecontroleerd en ontdaan van overtollige was of vuil om oorinfecties te voorkomen. Baden kunnen naar behoefte worden gegeven – meestal is eenmaal per maand voldoende. Boen de vacht niet tijdens het wassen, want hierdoor kan hij mat worden.

Oefeningen voor de Skye Terrier

De Skye Terrier heeft minimale trainingsbehoeften en zal meestal tevreden zijn met het niveau van activiteit dat comfortabel is voor zijn eigenaar. Zelfs een kort dagje uit zal hem zowel fysiek als mentaal ten goede komen. Skyes genieten van spelsessies en deelnemen aan hondensporten met hun mensen, en het ras kan worden gevonden in hondenshows en behendigheid, gehoorzaamheid en earthdog-evenementen.

Een jonge Skye Terrier opvoeden

De Skye is een zeer intelligent maar wilskrachtig ras, rustiger dan veel van de terriërrassen. Ze zijn geschikt voor training, op voorwaarde dat dit consistent is en op een positieve manier gebeurt. Ze zijn gevoelig voor correctie en zullen zich terugtrekken uit harde of negatieve trainingsmethoden. Zoals alle terriërs kunnen ze koppig zijn, maar ze genieten van interactie met hun mensen en willen graag behagen. De Skye is van nature gereserveerd en moet vanaf zeer jonge leeftijd goed worden gesocialiseerd om een ​​gelukkige en uitgaande persoonlijkheid te garanderen. Voor degenen die het temperament van het ras begrijpen en de hond opvoeden met liefde en een goede training en socialisatie, is er geen heerlijke begeleider meer.

Gezondheid van de Skye Terrier

Vanwege hun lange en lage structuur kunnen Skye Terriers schijfletsels oplopen en mogen Skye-puppy’s nooit buitensporig de trap op en af ​​gaan of vanaf elke hoogte op harde oppervlakken springen. Eigenaars moeten hun Skyes nauwlettend in de gaten houden op mogelijke tekenen van kanker, zoals borstkanker en hemangiosarcoom. Andere aandoeningen die verantwoorde fokkers screenen zijn onder andere auto-immuunziekten, huidallergieën, heupdysplasie en luxerende patellas.


Geschiedenis van de Skye Terrier

Skye is het grootste, meest noordelijk gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. In de jaren 1600 werd de ruige, hard gecoate terriër gefokt door de eilandboeren om de vos- en dassenpopulatie te beheersen een favoriet van Britse edelen, een ongewone ontwikkeling voor een werkende boerderijhond. De piek van Skye-populariteit kwam in de late 19e eeuw, toen koningin Victoria het ras verdedigde. Dit waren de dagen, schreef een historicus, toen “een hertogin zich bijna zou schamen om in het park te worden gezien zonder haar langharige Skye.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Skye Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*