Home » Hondenrassen » Slovensky Kopov   Deze pittige, aanhoudende jager zal urenlang een geur volgen. De Slovensky Kopov is een winterhard, hardwerkend ras dat ook bekend staat om zijn moed en grote uithoudingsvermogen en werd oorspronkelijk ontwikkeld om op wilde zwijnen te jagen.

Over de Slovensky Kopov

Ook bekend als de Slowaakse hond, Slowaakse hond of de Slovensky Kopov is een middelgrote geurhond met een relatief lichte, maar solide, gebouwd. Zijn vacht is van medium grofheid, nauwsluitend, dicht en altijd effen zwart met bruine aftekeningen. Het is een uiterst intelligent ras met een uitstekend gevoel voor geur en richting. Waar hij bekend is, domineert hij de jachtwereld door zijn uithoudingsvermogen, karakter en grote moed.


Voeding voor de Slovensky Kopov

De Slovensky Kopov moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Slovensky Kopov hondenrasUiterlijke verzorging

De Slovensky Kopov heeft een korte, nauwsluitende vacht die slechts af en toe hoeft te worden geborsteld. Omdat hij een dichte ondervacht heeft, werpt hij seizoensgebonden af ​​en, gedurende deze tijd, moet hij vaker worden geborsteld. Afgezien daarvan zal het af en toe bad hem schoon houden en er op zijn best uitzien. Zijn sterke, snelgroeiende nagels moeten indien nodig worden getrimd met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Zijn oren moeten zo nu en dan worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten indien nodig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Slovensky Kopov

Opties voor lichaamsbeweging kunnen speeltijd in de achtertuin zijn, bij voorkeur omheind of meerdere keren per dag worden gemaakt voor wandelingen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen en ballen of vliegende schijven ophalen, kunnen een goede uitlaatklep bieden voor energie. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Gezondheid van de Slovensky Kopov

Sommige honden kunnen in hun leven worden geconfronteerd met gezondheidsuitdagingen, maar de meeste Slowaakse honden zijn gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.


Geschiedenis van de Slovensky Kopov

Een bekend type jachthond sinds de oudheid, werd het ras van vandaag voor het eerst erkend in de jaren 1870. De eerste schriftelijke referenties over de Slovensky Kopov dateren uit de 17e en 18e eeuw, toen het verboden was om dit ras met anderen te kruisen. Dit suggereert dat de Kopov al erkenning had verdiend onder jachtkringen. De naam “Kopov” is afgeleid van het Hongaarse woord “kopo” wat geurhond betekent. De rassen Brandlbracke (Oostenrijkse Black and Tan Hound), Chart Polski en Magyar Agar (Hongaarse windhond) worden verondersteld te zijn gebruikt in de achtergrond van dit ras.

Een meer uniforme benadering van het fokken van Kopovs begon in 1915, toen een reeks voorschriften voor hondenhonden het gebruik van lange rassen verbood om herten te achtervolgen. Dit was ook een tijd waarin het kleurenpatroon van Kopovs werd gestandaardiseerd.

Het moderne tijdperk van Kopov fokken begon in 1936. Een select aantal individuele honden werd gekozen voor een gecontroleerd fokprogramma met als doel elke ongewenste variatie in kleur en hoogte te elimineren. Uiteindelijk, gedurende meerdere generaties, was de Kopov-populatie gestabiliseerd en was het genotype gestandaardiseerd. In 1963 accepteerde de FCI de Slovensky Kopov als een jachthond van het type scenthound. De Slovak Hound Breeders Club werd in 1988 opgericht in Bratislava, Solvakia. Hoewel zeer gebruikelijk in het gebied van oorsprong, wordt het nu pas ontdekt door hondenliefhebbers in andere landen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Slovensky Kopov hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*