Home » Hondenrassen » Thai Ridgeback   De Thai Ridgeback is stoer en actief, met een uitstekend springvermogen. Dit hondenras is zeer intelligent en heeft een sterk overlevingsinstinct en is een loyale familiehond.

Over de Thai Ridgeback

De Thai Ridgeback is een gespierde, middelgrote hond met een gestroomlijnd lichaam dat hem zeer behendig en een natuurlijke atleet maakt. De rug op zijn rug wordt gevormd door haar dat in de tegenovergestelde richting van de rest van zijn vacht groeit en het ras heeft maximaal 8 verschillende nokpatronen. Puppy’s kunnen zonder deze rug worden geboren. Vachtkleuren omvatten effen blauw, zwart, rood of reekalf met af en toe een zwart masker op de roodgecoate honden. Thai Ridgebacks hebben ook gevlekte tongen en sommige hebben zelfs stevige zwarte / blauwe tongen. Tegenwoordig zijn de meeste Ridgebacks gezelschapshonden, maar ze behouden nog steeds veel van dezelfde instincten voor de banen waarvoor ze werden gefokt: jagen en bewaken. Ze moesten onafhankelijk zijn, zelfvoorzienend en op jacht naar hun eigen voedsel, wat hen sterke overlevingsinstincten, een hoge prooidrift en een hoog niveau van intelligentie gaf.


Indien goed gefokt en goed gesocialiseerd, kan de Thaise Ridgeback een loyaal, liefhebbend huisdier zijn. Als bewakingsras beschermen ze van nature hun huis en kunnen ze gereserveerd en achterdochtig zijn tegenover vreemden. Thai Ridgebacks hebben een geduldige, consistente en ervaren eigenaar nodig met een goed begrip van hondengedrag; ze zijn niet voor de eerste keer hondenbezitters.

Thai Ridgeback hondVoeding voor de Thai Ridgeback

De Thai Ridgeback moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De vacht van de Thai Ridgeback is kort, hard en recht, daarom is af en toe borstelen om losse haren weg te vegen voldoende. Vaker poetsen kan nodig zijn wanneer hij afstoot, wat slechts één of twee keer per jaar gebeurt. Vanwege de afwezigheid van een ondervacht, kunnen mensen met hond-huidschilfers allergieën vinden dat de Ridgeback hen minder stoort dan andere rassen.

Afgezien van regelmatig verzorgen, zal af en toe een bad je Thaise Ridgeback schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Thai Ridgeback

Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde buitenactiviteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Als u in een appartement woont, kunnen zelfs korte wandelingen in de gangen uw hond wat beweging geven, vooral bij slecht weer. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Een jonge Thai Ridgeback opvoeden

Van nature beschermend en gereserveerd voor vreemden, zouden Thai Ridgebacks het beste doen met de juiste socialisatie en training. Een ervaren eigenaar / handler in hondengedrag is vereist omdat dit ras zeer onafhankelijk kan zijn.

Gezondheid van de Thai Ridgeback

Heupdysplasie, hoewel zeldzaam, kan voorkomen in de Thaise Ridgeback. Meer gebruikelijk is de Dermoid Sinus Cyste. Sommige honden kunnen geconfronteerd worden met deze gezondheidsuitdagingen in hun leven, maar de meerderheid van de Thaise Ridgebacks zijn gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.


Geschiedenis van de Thai Ridgeback

De Thai Ridgeback is een oud ras dat te zien is in archeologische documenten in Thailand, ongeveer 360 jaar geleden geschreven. Het werd voornamelijk gebruikt voor de jacht in het oostelijke deel van dat land. Mensen gebruikten het ook om hun karren te begeleiden en als waakhond. De reden waarom het zoveel jaren zijn eigen originele type heeft behouden, is te wijten aan slechte transportsystemen in het oostelijke deel van Thailand; het had minder kansen om te kruisen met andere rassen. Tegenwoordig is het ras nog steeds zeer zeldzaam buiten Thailand.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Thai Ridgeback hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*