Home » Hondenrassen » Toy Poedel   Ondanks zijn kleine formaat, staat de Toy Poedel trots tussen de ware aristocraten van de hond. Onder de krullende vacht is een elegante atleet en metgezel om alle redenen en seizoenen.

Over de Toy Poedel

Poedels zijn er in drie verschillende maten: normen moeten meer dan 32 centimeter lang zijn bij de schouder; Miniaturen zijn 32 centimeter of minder; Toy Poedels staan niet meer dan 22 centimeter. Alle drie de rassen hebben dezelfde bouw en verhoudingen. Bij hondenshows worden poedels meestal gezien in de uitgebreide Continental Clip. De meeste eigenaren van huisdieren geven de voorkeur aan de eenvoudigere Sporting Clip, waarin de vacht geschoren wordt om de contouren van het vierkant gebouwde, soepel gespierde lichaam te volgen.


Vergeet die oude stereotypen van Poedels als sissy dogs. Poedels zijn gretig, atletisch en goddeloos slimme “echte honden” van opmerkelijke veelzijdigheid. Met een overvloed aan stabiel karakter en intelligentie, is de Toy Poedel een “persoon” en verwacht te worden behandeld als een.

De Toy Poedel in het kort

Die van een zeer actieve, intelligente en elegant ogende hond, vierkant gebouwd, goed geproportioneerd, degelijk bewegend en trots gedragen. Op de juiste manier geknipt op de traditionele manier en zorgvuldig verzorgd, heeft de poedel om hem een ​​sfeer van onderscheid en waardigheid eigen aan hem.

toy poedelVoeding voor de Toy Poedel

Het maakt niet uit hoe groot Poedel je hart heeft gestolen, je zult hem of haar het best mogelijke hondenvoer willen geven. Uw dierenarts of fokker kan u helpen bij het kiezen van het juiste voer voor de leeftijd, het activiteitenniveau en de grootte van uw hond. Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht, dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Als u ervoor kiest om uw hond traktaties te geven , doe dit met mate. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Voer nooit een hond gekookt botten of vet tafelresten. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond.

Uiterlijke verzorging

Tenzij je van plan bent om je poedel in een korte trim te knippen, moet je leren hoe je hem dagelijks moet borstelen om te voorkomen dat zijn jas mat wordt. Als je een volledig gecoate poedel niet volledig op de huid borstelt en kamt, zal het haar bij de wortels mat worden en moet het worden afgeschoren om opnieuw te beginnen met nieuwe groei. De meeste eigenaren van huisdieren kiezen ervoor om de poedel in een kortere trim te houden. Sommige eigenaren leren dit knippen en bijsnijden zelf, terwijl anderen ervoor kiezen om hun hond om de vier tot zes weken naar een professionele hondenverzorger te brengen voor een bad , verzorging en nagel trimmen . De relatief niet-afhakende vacht van het ras maakt het ras een goede keuze voor mensen met allergieën.

Oefeningen voor de Toy Poedel

Poedels van elke grootte zijn zeer actieve honden die elke dag goed moeten sporten om aan hun hoge energieniveau te voldoen . Poedels staan ​​te popelen om allerlei activiteiten en houden ervan om bezig te blijven. Zwemmen is een geweldige oefening voor hen, en de meeste Poedels houden ervan om in het water te komen. Gefokt als jachthonden, is hun impuls om op te halen, dus het gooien van speelgoed, stokken of ballen voor hen zal zowel hun lichaam als geest trainen. Ze gedijen ook goed om te joggen of lange wandelingen te maken met hun mens.

Een jonge Toy Poedel opvoeden

Toy Poedels zijn extreem intelligent en zijn gemakkelijk te trainen. Ze zijn behendig en gracieus evenals slim, en ze genieten en blinken uit in verschillende hondensporten, waaronder behendigheid , gehoorzaamheid en tracking. Ze zijn uitstekende waterontvangers en concurreren ook in dokduiken en retrieverjachttests. Poedels zijn erg mensgericht en als je trainingsroutines leuk en positief zijn, zijn ze snel om je te plezieren. Zorg er wel voor dat u consistent bent met wat u vraagt.

Gezondheid van de Toy Poedel

De meeste Toy Poedels leven lang, gelukkig, gezond leven dankzij de inspanningen van toegewijde, verantwoordelijke fokkers die routinematig alle fokdieren testen. Zoals bij alle rassen kunnen er echter gezondheidsproblemen optreden, waaronder heupdysplasie en verschillende oogaandoeningen. Idiopathische epilepsie, sebaceous adenitis, de ziekte van von Willebrand en immuun-gemedieerde aandoeningen worden soms ook in het ras gezien. Twee orthopedische problemen, Legg-Calve-Perthes en luxueuze patellas, komen vaker voor bij toy poedels- en miniatuurpoedels dan bij normen.

Aanbevolen gezondheidstests

Oogarts Evaluatie (miniatuur, standaard en klein)
PRA Optigen DNA-test (miniatuur en klein)
Patella-evaluatie (miniatuur en klein)

Geschiedenis van de Toy Poedel

De poedel is de nationale hond van Frankrijk, en de Fransen houden zeker van hun poedels. Er bestaat echter geen ras als de ‘Franse poedel’. In Frankrijk staan ​​poedels bekend als de Caniche of ‘eendenhond’.

Ondanks de associatie van de Poedel met Frankrijk, is het ras ontstaan ​​als een eendenjager in Duitsland, waar het woord “pudelin” verwijst naar spatten in water. De standaardpoedel begon meer dan 400 jaar geleden met het ontwikkelen van een waterhond. Met een frisse, krullende vacht als bescherming tegen de elementen, overtreffend zwemvermogen en buitengewone intelligentie, was de poedel een prachtige retriever. (De standaard is het enige ras dat is geclassificeerd als een niet-sportieve hond die in aanmerking komt voor AKC Retriever Hunting Tests.)


De flamboyante showjas met poedel diende een praktisch doel in de vroege jaren van het ras. Jagers wilden dat hun honden vrije bewegingsvrijheid in het water hadden, maar ze wilden ook vitale delen van de anatomie beschermen tegen de kou. Ze schaven de benen, nek en staart, maar lieten de borst, heupen en beengewrichten bedekt. De afgeronde plukjes op de benen, heupen en staartpunt worden pompons genoemd. (Let op de spelling: Cheerleaders hebben pom-poms; Poedels hebben pompons.)

Dankzij de vele fijne eigenschappen van de Poedel kon het van het meer naar de schoot van luxe gaan. Elegante poedels van de standaard- en miniatuurvariëteiten vonden de voorkeur onder de edelen van Frankrijk en, uiteindelijk, in heel Europa. Het opvallende uiterlijk en de trainbaarheid van het ras maakten het een natuurlijke entertainer en Poedels worden al lang geassocieerd met de Europese circustraditie. Een uitstekende neus bracht de Poedel extra werk als truffeljager.

De standaard is gefokt naar de miniatuur. Het toy poedel hondenras werd voor het eerst gefokt in Amerika, in het begin van de 20e eeuw, als een met de stad wonende gezelschapshond. Goed gefokte exemplaren van elke variëteit zijn exacte replica’s van elkaar en worden volgens dezelfde standaard gefokt.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Poedel (toy) hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*