Home » Hondenrassen » Treeing Tennessee Brindle   De Treeing Tennessee Brindle is een uitzonderlijk stevig en gezond ras. Ze zijn intelligente, moedige, moedige en loyale metgezellen met een sterk inteeltinstinct voor de jacht. Het ras baait tijdens een jacht, wat betekent dat ze tegen de jager schreeuwen.

Over de Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle is ontstaan ​​in de Verenigde Staten, met name de gebieden in en rond de Appalachian en Ozark Mountains. Ze zijn gefokt uit Cur-honden met een focus om grote geurkracht te hebben, een open trailer te zijn met een goede stem en het griezelige vermogen te behouden om allerlei soorten games te boomen. Gestroomd, kleiner van formaat en met een korter oor, zijn ze anders van opzet dan de Plott . De Treeing Tennessee Brindles zijn een zeer intelligent, moedig en metgezel ras. Alert, behendig en snel, ze zorgen voor prachtige jachthonden.


Voeding voor de Treeing Tennessee Brindle

De Treeing Tennessee Brindle moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel geproduceerd of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De kortharige, gladde vacht van het ras moet wekelijks worden geborsteld met een zachte borstel of hondenhandschoen. Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, zal het af en toe baden uw Treeing Tennessee Brindle schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Treeing Tennessee Brindle

Treeing Tennessee Brindles hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om ze gezond en fit te houden, zowel fysiek als mentaal. Opties voor lichaamsbeweging zijn onder andere speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen of ballen ophalen of vliegende schijven, kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Gezondheid van de Treeing Tennessee Brindle

Sommige honden kunnen in hun leven worden geconfronteerd met gezondheidsuitdagingen, maar de meerderheid van Treeing Tennessee Brindles zijn gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.


Geschiedenis van de Treeing Tennessee Brindle

In de woorden van Treeing Tennessee Brindle Breeders oprichter, eerwaarde Earl Phillips: “onze originele fokstam kwam van uitstekende gestroomde boomhonden uit alle delen van het land.” Velen kwamen uit de Appalachian Mountains, Ozark Mountains en de plaatsen ertussenin.

Begin jaren zestig schreef Eerwaarde Earl Phillips een column voor een nationaal tijdschrift voor jachthonden. Via zijn tijdschriftcolumn verzamelde Eerw. Phillips een schat aan informatie over deze gestroomde Cur-honden en de mensen die ze hadden of wisten. Die mensen die correspondeerden met Eerw. Phillips loofden deze gestroomde Cur-honden op hun jacht- en boomkwaliteiten. Er was een groep die Cur-honden van verschillende kleuren probeerde te promoten, maar niemand probeerde de gestroomde Cur-honden exclusief te vinden, te behouden en te promoten.

Begin 1967 nam ds. Phillips contact op met veel van de mensen met wie hij had gecorrespondeerd over gestroomde Cur-honden. Hij suggereerde de oprichting van een organisatie om deze honden te behouden en te promoten. Op 21 maart 1967 werd de Treeing Tennessee Brindle Breeders Association opgericht en erkend als een juridische organisatie door de staat Illinois. Het doel van deze vereniging is om een ​​gestroomde hond in kleur te fokken, kleiner van formaat, met een korter oor en anders in conformatie dan de Plott. De hond kan dauwklauwen en witte voeten en borst hebben. Door selectief fokken kan deze hond een grote geurkracht hebben, een open trailer zijn met een goede stem en het geweldige griezelige vermogen van de Old Brindle Cur-hond behouden om allerlei soorten games te laten spelen.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Treeing Tennessee Brindle hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*