Home » Hondenrassen » Tsjechoslowaakse Wolfhond   De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een waakzame, primitieve hond die qua uiterlijk op een wolf lijkt. Ze zijn zeer intelligent, krachtig, actief, loyaal en toegewijd aan de eigenaar. Ze hebben een uitstekend gezichtsvermogen, gehoor en reukvermogen en staan ​​bekend om hun uitstekende uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen.

Over de Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond werd oorspronkelijk gefokt voor grenspatrouilles in Tsjechoslowakije in de jaren vijftig. Ze worden momenteel in Europa en de Verenigde Staten gebruikt voor opsporing en redding, volgen, gehoorzaamheid, behendigheid, opstellen, hoeden en werkhondensporten. De CSV is gefokt voor veelzijdigheid en winterhardheid in ruwe elementen en is veel onafhankelijker van aard dan veel andere werkende rassen. Ze zijn een uitstekende keuze voor het volgen of volgen van sport / werk, of als een metgezel voor actieve eigenaren die graag tijd besteden aan buitenactiviteiten zoals fietsen, hardlopen of wandelen. Ze worden echter niet aanbevolen voor starters.


Voeding voor de Tsjechoslowaakse Wolfhond

Een rauw dieet heeft de voorkeur voor de Tsjechoslowaakse Wolfhond, maar een hoogwaardige, graanvrije brok met rauwe supplementen is ook acceptabel. Veel hondenvoerbedrijven hebben rasspecifieke formules voor kleine, middelgrote, grote en extra grote rassen. Tsjechoslowaakse Wolfhond zijn een middelgroot ras.

Wat u uw hond geeft, is een individuele keuze, maar werken met uw dierenarts en / of fokker is de beste manier om de frequentie van maaltijden als puppy te bepalen en het beste dieet voor volwassenen om zijn levensduur te vergroten. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Tsjechoslowaakse Wolfhond

Uiterlijke verzorging

Tsjechoslowaakse Wolfhond hebben een weerbestendige vacht; het reinigt zichzelf van nature van modder en vuil. Ze hebben zelden een bad nodig en hebben weinig tot geen lichaamsgeur. Ze werpen twee keer per jaar af en op dat moment is dagelijks poetsen vereist. De winterjas is dikker, zwaarder en langer dan de kortere, dunnere zomerjas en dit vereist mogelijk meer verzorging tijdens de koudere maanden van het jaar. Hun sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen die kan leiden tot een infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Tsjechoslowaakse Wolfhond

Dit ras staat bekend om zijn grenzeloze energie, vooral tijdens de puppytijd en jonge adolescentie. Dagelijkse lange wandelingen / runs gecombineerd met mentale stimulatie werken goed. Zelf de achtertuin in gaan, werkt niet. Een Wolfhond doet het het beste als ze een ‘zinvolle’ taak hebben waaraan ze zich kunnen wijden. Ze houden ervan om een ​​interactieve ervaring te hebben met hun eigenaars. Activiteiten zoals zwemmen, wandelen, ballen ophalen of vliegende schijven kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Een CSV kan een prooidrift richting kleine dieren hebben, dus omheinde omheiningen en / of aangelijnd zijn altijd een goed idee.

Een jonge Tsjechoslowaakse Wolfhond opvoeden

De Tsjechoslowaakse Wolfhond is een primitief hondenras met een dominante en onafhankelijke persoonlijkheid en vereist daarom een ​​andere benadering van training. Consistentie en geduld is een must. De CSV is zelfverzekerd, levendig, actief, hoog uithoudingsvermogen, hoge energie, taai en gehoorzaam met snelle reacties. Ze zijn ook zeer intelligent, veelzijdig en nieuwsgierig. Vroege socialisatie en training is erg belangrijk. Met de juiste training kunnen Wolfhonden uitblinken in veel verschillende soorten activiteiten, maar ze moeten een doel zien voor de gewenste taak. Ze vervelen heel gemakkelijk, houden niet van repetitieve taken en weigeren vaak om de taken uit te voeren, ongeacht behandelprikkels. Positieve versterkingsmethoden worden sterk aanbevolen. De Tsjechoslowaakse Wolfhond wordt niet aanbevolen voor starters omdat ze sterk leiderschap en structuur nodig hebben.


Gezondheid van de Tsjechoslowaakse Wolfhond

Tsjechoslowaakse Wolfhond zijn een zeer gezond en robuust ras. Het is verstandig om de fokker te vragen welke gezondheidsproblemen hij in elke genetische lijn heeft gezien.

Aanbevolen gezondheidstest

Heupdysplasie
Elleboogdysplasie
Degeneratieve Myelopathie
Oogonderzoek door geënterde ACVO-oogarts
DNA Repository
Gebit (vol)
Cardiale evaluatie (optioneel)
Auto-immuun schildklierontsteking (optioneel)
Pituitary Dwarfism DNA-test (optioneel)

Geschiedenis van de Tsjechoslowaakse Wolfhond

In 1955 vond in de CSSR van die tijd een biologisch experiment plaats, namelijk de kruising van een Duitse herdershond met een Karpatische wolf. Het experiment stelde vast dat het nageslacht van de paring van een mannelijke hond met een vrouwelijke wolf evenals die van mannelijke wolf met vrouwelijke hond, kon worden grootgebracht. De overgrote meerderheid van de producten van deze paringen bezat de genetische vereisten voor voortzetting van de fokkerij.

In 1965, na het beëindigen van het experiment, werd een plan voor het fokken van dit nieuwe ras uitgewerkt. Dit om de bruikbare eigenschappen van de wolf te combineren met de gunstige eigenschappen van de hond. In 1982 werd de Tsjechoslowaakse Wolfdog, via het algemene comité van de toenmalige CSSR-verenigingen, erkend als een nationaal ras.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Tsjechoslowaakse Wolfhond hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*