De voordelen van zalmolie voor je hond

Zalmolie, de kans dat je er regelmatig iets over hoort of over leest is vrij groot. Niet voor niets wordt het steeds vaker verwerkt in de voeding van je hond. Omdat de voordelen enorm kunnen zijn, is het zeker de moeite waard om zalmolie hond een serieus te overwegen. Maar voor het zover is, vertellen we je eerst hoe gezond het is, wat het exact is en welke voordelen het heeft op zowel de fysieke, als ook mentale gezondheid van je hond. 

Wat is zalmolie?

Zalmolie is een supplement die je kunt toevoegen aan de reguliere voeding van je hond. Deze olie bevat tal van gezonde vetten, die bijdragen aan het bevorderen van de gezondheid van je hond. Niet alleen zit zalmolie vol met omega 3, maar ook met omega 6. Wat het bijzondere is aan deze vetzuren, is dat ze niet door vis zelf worden aangemaakt, maar ze deze binnenkrijgen door het eten van algen in het water. De vetzuren hebben een positieve uitwerking op zowel de binnenkant, als de buitenkant (vacht) van je hond. 

De reden waarom jij je hond zalmolie zou moeten geven

Omega 3 en 6 zijn essentieel voor de gezondheid van je hond. Ondanks het feit dat deze vetzuren ook zitten verwerkt in de voeding van je hond, is de verhouding dusdanig laag, dat de effecten weinig tot niet merkbaar zijn. Belangrijk dus om dit zelf aan te vullen in de vorm van zalmolie. Wat vooral goed is om te weten, is dat zalmolie zorgt voor een stralende vacht. Waar de meeste mensen hun hond regelmatig een rauw ei geven om de vacht te doen laten glanzen, heeft ook zalmolie hier een positief effect op. Toch heeft zalmolie een veel bredere uitwerking dan alleen dit. Zo zorgt het er ook voor dat het immuunsysteem van je hond wordt versterkt, waardoor de kans op ziektes en andere gezondheidsklachten flink afneemt. 

De voordelen van zalmolie voor je hond

Iedere hond heeft wel eens last van wat lichamelijke ongemakken. Waar de één last heeft van ontstoken anaalklieren hond, heeft de andere hond problemen met zijn of haar gewrichten. Zalmolie biedt dan uitkomst. Nu willen we niet direct zeggen dat het een wondermiddel is die alle problemen oplost, maar draagt het wel bij aan het verbeteren van de algehele gezondheid van je hond. Zo zorgt het ervoor dat botten en gewrichten sterker worden en draagt het bij aan een verhoogde weerstand. 

Hoeveel zalmolie is gezond?

Zalmolie is een supplement. Het is daarom dus ook belangrijk dat je dit niet ter vervanging geeft, maar als aanvulling op de huidige voeding. Afhankelijk van de concentratie van de olie, staat er vaak op de verpakking van het product hoeveel je hond dagelijks mag hebben. Dit is namelijk mede afhankelijk van het gewicht van je hond. Zo zal een hond van 30 kilo logischerwijs meer zalmolie nodig hebben, dan wanneer een hond 10 kilo weegt. Twijfel je over de hoeveelheid of over het feit of je hond er wel of niet tegen kan, raadpleeg dan altijd eerst je dierenarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*