Home » Hondenrassen » Dwergpinscher   De langbenige Dwergpinscher staat bij fans bekend als de “Koning van kleine hondenrassen”. Dit trotse, onverschrokken, plezierige kleine hondenras met glanzende vacht en een compacte, wigvormige lichaamsbouw is een echte persoonlijkheidshond, bekend om zijn hoge stappen.

Over de Dwergpinscher

Min Pins zijn stevige, compacte honden die niet meer dan 20 centimeter op de schouder staan. De gladde, glanzende vacht is verkrijgbaar in twee tinten rood, of chocolade-en-roest of zwart-en-roest. De donkere, enigszins ovale ogen en hoog geplaatste oren helpen een zelfbezette, “grote hond” persoonlijkheid naar voren te brengen. Een onderscheidend kenmerk is de hoge stappen van de Min Pin ‘hackney’, die doet denken aan een hackney-paard in draf.


De Dwergpinscher in het kort

De Dwergpinscher is structureel een goed uitgebalanceerde, stevige, compacte, kortgekoppelde, glad gecoat hond. Hij is van nature goed verzorgd, trots, krachtig en alert. Kenmerkende eigenschappen zijn zijn hackney-achtige actie, onverschrokken animatie, volledig zelfbezit en zijn pittige aanwezigheid.

Voeding voor de Dwergpinscher

De Dwergpinscher moet het goed doen op een hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De korte, harde vacht van de dwergpinscher is zeer gemakkelijk te onderhouden. Een wekelijkse keer met een zachte borstel of een hondenhandschoen zal hem laten stralen. Met een nieuwe puppy helpt het samen doorbrengen van tijd in verzorgingssessies om hem of haar te laten wennen aan zijn samenwerking en is een gelegenheid om de band tussen u te ontwikkelen. De nagels moeten regelmatig worden geknipt, omdat te lange nagels de hond ongemak kunnen bezorgen.

Oefeningen voor de Dwergpinscher

De Dwergpinscher is zeer actief en atletisch en vereist voldoende beweging. Elke dag een paar goede wandelingen met zijn mens helpen zijn optimale geestelijke en lichamelijke gezondheid te garanderen. Hij kan genieten van ontspannen op de bank met zijn eigenaar, maar zal even graag naar buiten gaan en een paar tennisballen achtervolgen of rondrennen en spelen.

Een jonge Dwergpinscher opvoeden

Dwergpinschers zijn erg slim en houden van hun gezin, maar ze kunnen ook onafhankelijk zijn en proberen de grenzen van hun eigenaar te testen, dus gehoorzaamheidstraining is een goed idee. Vroege socialisatie en puppytraining worden aanbevolen en helpen ervoor te zorgen dat de hond uitgroeit tot een goed aangepaste, goed gemanierde metgezel.


Gezondheid van de Dwergpinscher

Dwergpinschers zijn over het algemeen gezonde honden en verantwoordelijke fokkers testen hun stam op gezondheidsproblemen zoals patella luxatie, cervicale (droge) schijf, ziekte van Legg-Calve-Perthes, epilepsie, schildklier, hartafwijkingen en oogproblemen. De tanden van de MInPin moeten vaak worden geborsteld met een tandpasta die is ontworpen voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding helpen ervoor te zorgen dat uw hond een lang, gezond leven heeft.

Aanbevolen gezondheidstest

Patella-evaluatie

Geschiedenis van de Dwergpinscher

Experts zeggen dat Min Pins verschillende eeuwen teruggaan, maar het exacte punt van oorsprong blijft troebel. Rashistorici aanvaarden het idee dat Min Pins een kruising zijn van de Teckel en de Italiaanse Windhond. De Duitse Pinscher is een ander mogelijk componentras. (Omdat hun namen en fysieke contouren vergelijkbaar zijn, wordt er vaak ten onrechte van uitgegaan dat Min Pins mini Doberman Pinschers zijn.) Min Pins bevinden zich routinematig op of bij de top van de ranglijst van Europa’s favoriete kleine honden. Nederlanders zijn er ook dol op.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Dwergpinscher hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*