Home » Hondenrassen » Foxterrier Draadhaar   De Foxterrier Draadhaar rasstandaard zegt dat ze “op het puntje van verwachting moeten zijn bij de minste provocatie.” Ooit een steunpilaar van traditionele Britse foxhunts, is de hedendaagse Foxterrier Draadhaar een knappe en grappige metgezel en meester showhond.

Over de Foxterrier Draadhaar

De Foxterrier Draadhaar, 16 tot 18 kilo opgerolde energie, is een stevige, symmetrische jager met korte rug, met vuur en intelligentie die schijnt in zijn donkere, ronde ogen. De overwegend witte vacht is ruw en draadachtig; de V-vormige oren zijn netjes naar voren gevouwen, des te beter om de onderscheidende en volledig onweerstaanbare uitdrukking van het gezicht aan te wijzen.


Draden zijn heerlijke huisdieren voor gezinnen die op zoek zijn naar een vrolijke, vriendelijke metgezel met veel persoonlijkheid. Als terriërs bezitten ze de typische onafhankelijkheid en prooidrift van deze pittige hondenclan. Ze zijn slim en companionable; training kan een uitdaging zijn, maar zeker niet onmogelijk. Uitstekende atleten, natuurlijke cabaretiers en charmante huisgenoten. Draden hebben een lange levensduur en verliezen weinig.

De Foxterrier Draadhaar in het kort

De Foxterrier Draadhaar moet alert zijn, snel bewegen, scherp van uitdrukking, op de punt van verwachting bij de minste provocatie. Karakter wordt gegeven door de uitdrukking van de ogen en door het vervoer van oren en staart.
Bot en kracht in een klein kompas zijn essentieel, maar dit betekent niet dat een Terrier ‘cloddy’ of op een of andere manier grof moet zijn – snelheid en uithoudingsvermogen zijn vereist evenals kracht. De Terrier mag in geen geval langbenig zijn, noch mag hij te kort op de been zijn. Hij moet staan ​​als een slim gemaakte jager met korte rug, die veel grond bedekt. NB Oude littekens of verwondingen, het resultaat van werk of ongeval, mogen de kans van een Terrier in de showring niet schaden, tenzij deze de beweging of het nut voor werk of stud belemmeren.

Voeding voor de Foxterrier Draadhaar

De Foxterrier Draadhaar moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Foxterrier Draadhaar hondUiterlijke verzorging

Het verzorgen van een Foxterrier Draadhaar kan een enorm verschil in tijd en moeite vergen, afhankelijk van wat u van plan bent met uw hond te doen. Als je hem zult laten zien in conformatie-evenementen, moet je leren zijn jas met de hand te strippen of iemand anders regelmatig betalen om het voor je te doen. Huisdieren kunnen echter met veel minder moeite in een trim worden geknipt die vergelijkbaar is met een showtrim. Alle draadvossen moeten regelmatig worden geborsteld om matten te voorkomen, ongeacht hoe ze worden verzorgd. Nagels moeten maandelijks worden bijgesneden. Oren moeten wekelijks worden gecontroleerd en overtollige was en puin moeten worden verwijderd om oorinfecties te voorkomen.

Oefeningen voor de Foxterrier Draadhaar

Zoals de meeste terriërs, vereist de Foxterrier Draadhaar een goede oefening. Lange wandelingen met zijn eigenaar, een tennisbal achterna zitten in de tuin of spelen in een groot, veilig omheind gebied zijn allemaal geweldige manieren om je hond te trainen en hem mentaal en fysiek fit te houden. Laat je Foxterrier Draadhaar nooit van de leiding weglopen, want hij zal waarschijnlijk alle training vergeten als hij een klein dier dat hij als prooi ziet, ziet.

Een jonge Foxterrier Draadhaar opvoeden

Het trainen van de Foxterrier Draadhaar vereist consistentie, geduld en een groot gevoel voor humor. Spunky en vrolijke kleine honden, draden zijn erg slim, maar zijn ook enigszins onafhankelijk en vervelen zich gemakkelijk, dus trainingssessies moeten leuk en interessant worden gehouden. Ze reageren goed op positieve trainingsmethoden en worden uitgeschakeld als ze hard worden behandeld. Draden zijn uitstekend geschikt voor deelname aan Earthdog-proeven en andere prestatie-evenementen die behendigheid, snelheid en intelligentie vereisen.


Gezondheid van de Foxterrier Draadhaar

Foxterrier Draadhaars zijn over het algemeen gezonde honden en verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsproblemen zoals oogaandoeningen (staar, primaire lensluxatie en glaucoom), luxerende patellas, elleboog- en heupdysplasie en een neurologische aandoening die bekend staat als ‘loopgang van wobbler’.

Aanbevolen gezondheidstest

Cardiaal onderzoek
Patella-evaluatie

Geschiedenis van de Foxterrier Draadhaar

Fox Terriers zoals we die vandaag kennen, kregen vorm in de late 1700s, tijdens de hoogtijdagen van Britse foxhunts. Het was de taak van de terriër om de vos uit zijn hol te schieten, waardoor honden en ruiters konden deelnemen aan de achtervolging over open land. Fox Terrier-jassen zijn meestal wit, geen rood toegestaan, om te voorkomen dat ze worden verward met vossen tijdens een jacht.

De Foxterrier Draadhaar is altijd een consistent succesvolle showhond geweest, met op dit moment een record van 15 Westminster Kennel Club Bests in Show. In een van de grote koopjes in de geschiedenis van de showhond won Matford Vic, een draad gekocht van een boer voor $ 10, Westminster in 1915 en 1916. In Engeland zijn Foxterrier Draadhaar en Gladharige Fox Terriers erkend als afzonderlijke rassen, met verschillende registers en rasstandaarden, sinds het einde van de 19e eeuw. De kennelclub herkende Foxterrier Draadhaar and Gladharige Fox Terriers tot 1985 niet als verschillende rassen.

Onder de vele geliefde historische draden was Caesar, de favoriete hond van koning Edward VII, die het Britse rijk betoverde. De populariteit van De Foxterrier Draadhaar kreeg een grote boost in de jaren 1930 en ’40 dankzij Asta, de komische Foxterrier Draadhaar die met William Powell en Myrna Loy speelde in zes “Thin Man” -films. Sinds Asta’s tijd hebben het opvallende uiterlijk, de expressieve functies en de natuurlijke vaardigheden van de Foxterrier Draadhaar het ras een vertrouwde aanwezigheid in films en op tv gemaakt.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Foxterrier Draadhaar hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*