Home » Hondenrassen » Japanse Spitz   De Japanse Spitz is een kleine komiek die je blij willen maken en laten lachen. Ze zijn erg loyaal en slim en vormen geweldige metgezellen. Game voor avonturen, ze zullen meegaan op een wandeling, een autorit of een reis naar het strand of meer. Ze houden van hun mensen en vinden het gewoon leuk om bij hen te zijn.

Over de Japanse Spitz

De Japanse Spitz genieten als gezelschapsras van het gezelschap van hun families en zijn echt kleine komieken. Ze houden ervan om hun gezin te plezieren en willen daarom graag leren; ze hebben altijd een glimlach op hun gezicht. Opvallende kenmerken zijn hun pure witte vacht met een manenachtige eigenschap om hun nek. Ook krullen hun staarten, net als andere spitzrassen, over hun rug in een mooie haarpluim. Een spitse snuit vergelijkt ze met een vos met een zwarte neus, zwarte oogranden en oren met spitse driehoeken, die rechtop staan ​​en bewegen als radartorens, alles horen wat er om hen heen gebeurt en dit ras zeer alert maakt.


Voeding voor de Japanse Spitz

De Japanse Spitz heeft een goed uitgebalanceerd dieet nodig. Een goede kwaliteit eten gekocht of zelfgemaakte winkel is prima. Tweemaal daags voeren is de meest aanbevolen voeding. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

japanse spitzUiterlijke verzorging

De Japanse Spitz heeft een overvloedige, witte, dubbele jas. De ondervacht, die ze twee keer per jaar werpen, is dik en genereus, met een buitenlaag die langer is. Wanneer ze hun jas “blazen” (aka vergieten), wordt de hele ondervacht in een periode van ongeveer 2 tot 3 weken afgestoten. Dagelijks borstelen is vereist om de vacht te verwijderen, maar het haar zal onvermijdelijk op je kleding, meubels en vloer liggen. Het grootste deel van het jaar is dit ras echter onderhoudsarm en vereist slechts een wekelijkse poetsbeurt met weinig baden, tenzij de hond in iets rommeligs komt. Te vaak baden kan ervoor zorgen dat ze hun natuurlijke oliën verliezen en hun huid kunnen irriteren, dus eenmaal per seizoen is voldoende. Gelukkig heeft de Japanse Spitz een teflonachtige vacht – dat wil zeggen dat modder en vuil niet aan hun vacht blijven kleven. Als ze toch modderig worden, wacht je gewoon tot het is opgedroogd en borstel je het vervolgens uit.

Oefeningen voor de Japanse Spitz

De Japanse Spitz past zich aan vele omgevingen aan. Ze doen het goed met veel ruimte om te rennen zoals op boerderijen en ranches, maar doen het ook goed in kleine ruimtes zoals appartementen. Hoe dan ook, ze hebben regelmatig beweging nodig en vinden het leuk om bij hun gezin te zijn. Een gratis, interactieve run buiten of een mooie dagelijkse wandeling zal hen fysiek en mentaal ten goede komen. Nadien klimmen ze graag met je mee op de bank terwijl je leest of tv kijkt. Een essentieel ding om te onthouden over Japanse Spitz is dat ze gezelschapshonden zijn; ze willen gewoon dat je tijd met hen doorbrengt en ze zullen je laten lachen en glimlachen in ruil daarvoor.

Een jonge Japanse Spitz opvoeden

De Japanse Spitz is een intelligent ras en hun gretigheid om ze alsjeblieft zeer trainbaar te maken. Ze hunkeren naar gezelschap en interactie met eigenaren, dus als ze lange tijd alleen worden gelaten, kunnen ze probleemgedrag ontwikkelen. Vroege socialisatie en puppytraining worden aanbevolen. Zonder training zullen ze dingen leren, maar niet noodzakelijkerwijs wat je in gedachten had.


Gezondheid van de Japanse Spitz

Japanse Spitz is in het algemeen een gezond, actief ras dat een gelukkig leven kan leiden tot 12 tot 14 jaar oud. Er zijn enkele gevallen van Patella Luxation gevonden binnen het ras en dit kan worden getest door uw dierenarts. Pups mogen alleen worden gekocht van verantwoordelijke fokkers, omdat ze werken met een gerenommeerde fokker , kunnen toekomstige eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.

Aanbevolen gezondheidstests

Jaarlijkse Patella-evaluatie (gecertificeerde testen niet vereist)

Geschiedenis van de Japanse Spitz

Men denkt dat de Japanse Spitz afstamt van de witte Duitse Spitz die rond 1920 via Siberië en China naar Japan werd overgebracht. De volledige geschiedenis van het ras is onbekend omdat de records in WO II zijn vernietigd. Het is echter bekend dat de eerste tentoonstelling van de Japanse Spitz in 1921 op een show in Tokio was, en in 1925 werden twee witte spitz geïmporteerd uit Canada. Extra import van witte spitz omvatte de witte Klein Wolfsspitz ( Keeshond ) uit Canada, de VS, Australië en China tussen het midden van de jaren 1920 en het midden van de jaren 1930. De nakomelingen van deze kruisingen creëerden de rasstandaard voor de Japanse Spitz die de Japan Kennel Club in 1948 heeft opgericht.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Japanse Spitz hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*