Home » Hondenrassen » Miniatuur Bull Terrier   In feite is de Miniatuur Bull Terrier een gewone Bull Terrier, alleen kleiner. Deze vrolijke, ondeugende honden zijn uitgerust met terriërvuur ​​en onverschrokkenheid. Als een hond ooit de titel ‘Clown Prince of Dogdom’ zou kunnen claimen, is het de Mini.

Over de Miniatuur Bull Terrier

In vrijwel alle opzichten is de Mini een Bull Terrier, alleen kleiner. In feite classificeerde de hondenclubs vóór 1991 de twee Bullys als rassen van hetzelfde ras. Mini’s staan ​​tussen de 23 en 30 centimeter op de schouder. Ze zijn vierkant, gespierd en, vanwege hun grootte, behoorlijk sterk. Hun handelsmerk is een groot eivormig hoofd, met zijn donkere, driehoekige ogen die fonkelen met kattenkwaad. Het is onmogelijk om de Bull Terrier-rassen voor iemand anders te verwarren. De vacht kan puur wit zijn, of wit met overwegend gekleurde markeringen.


De Miniatuur Bull Terrier in het kort

De Miniatuur Bull Terrier is sterk gebouwd, symmetrisch en actief zijn, met een scherpe, vastberaden en intelligente uitdrukking. Hij moet vol vuur zijn, een moedig, zelfs temperament hebben en vatbaar zijn voor discipline.

miniatuur bull terrierVoeding voor de Miniatuur Bull Terrier

De Miniatuur Bull Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige Mini Bulls zijn gevoelig voor overgewicht, dus let op het calorieverbruik en gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De Miniatuur Bull Terrier vereist niet veel verzorging buiten de normale baden en wekelijks een keer met een zachte borstel of hondenhandschoen. De sterke, snelgroeiende nagels van het ras moeten regelmatig worden geknipt met behulp van een nagelknipper of slijper om te voorkomen dat een overwoekerde nagel splijt en barst. Hun oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld en moeten ook regelmatig worden gereinigd door uw dierenarts.

Oefeningen voor de Miniatuur Bull Terrier

Het uitoefenen van een Miniatuur Bull Terrier kan lastig zijn. Ze hebben voldoende beweging nodig als puppy’s om in goede conditie te blijven en een goede spierspanning te behouden, maar ze kunnen gevoelig zijn voor ‘plotselinge kreupelheid’. Dit komt door een combinatie van gewicht en dichtheid van de spier, snelle groeisnelheid en het karakter van het ras , waardoor ze vrijwel constant in beweging blijven. Vaak kunnen hun gewrichten gewoon niet omgaan met de excessen totdat de hond volledig is gerijpt. Om die reden moet de oefening van een Miniatuur Bull Terrier-puppy tot een minimum worden beperkt. Laat ze nooit van hoogten op en neer springen of plotseling stoppen bij hoge snelheden.

Een jonge Miniatuur Bull Terrier opvoeden

Typische terriërs, Mini Bulls vereisen een trainer met een stevige hand en een zachte stem, evenals veel geduld en een geweldig gevoel voor humor. Miniatuur Bull Terriers zijn zeer intelligent, nieuwsgierig en onafhankelijk, hoewel ze graag hun mens willen behagen als ze eenmaal weten wat je wilt. Veel eigenaren van Mini Bulls suggereren clickertraining. Welke methode u ook gebruikt, houd uw toon positief en zorg ervoor dat trainingssessies licht en leuk blijven om de aandacht van uw MBT te houden. Vroege socialisatie is een must.


Gezondheid van de Miniatuur Bull Terrier

Vraag de fokker van uw hond naar de resultaten van gezondheidstests uitgevoerd op zowel vader als moeder, en resultaten van de puppy zelf op hart- en nierproblemen, doofheid, luxerende patellassen en primaire lensluxatie. Puppy’s kunnen vatbaar zijn voor plotselinge kreupelheid, dus zorg ervoor dat sommige van hun activiteiten worden beperkt. De Miniatuur Bull Terrier Club vereist van fokker-leden om alle fokdieren en puppy’s te testen. Elke verantwoordelijke fokker moet lid zijn van de rasvereniging en zich houden aan zijn regels.

Aanbevolen gezondheidstests

BAER-testen
Nier-urine analyse
Oogarts examen
Cardiaal onderzoek
PLL DNA-test

Geschiedenis van de Miniatuur Bull Terrier

De Bull Terrier werd in de jaren 1830 gecreëerd als vechthond door Bulldoggen te kruisen met nu uitgestorven Engelse terriërs. Kort daarna begonnen fokkers te werken aan een geminiaturiseerde versie om te gebruiken als bovengrondse ratten (in tegenstelling tot “naar de grond gaan” terriërs, die zich in de aarde nestelen op zoek naar steengroeve). Het resultaat van een zeer lange proefperiode was de Mini. De Minis van vandaag zijn gezelschapshonden, maar het ratteninstinct en een beschermende streep blijven als souvenirs van de beginjaren van het ras.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Miniatuur Bull Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*