Home » Hondenrassen » Poedelpointer   De Poedelpointer is een kalme zelfbeheerste en veelzijdige jachthond met een duidelijk jachtinstinct en mist spel- of pistoolschuwheid. In zijn geboorteland Duitsland scoort hij altijd hoog in prestatietests en in het veld. Dit ras wordt genoten en gewaardeerd om zijn verlangen en gedrevenheid.

Over de Poedelpointer

De Poedelpointer is ontstaan ​​in Duitsland, gemaakt door de poedel met de aanwijzer te kruisen. Een veelzijdige, genetisch gezonde en gezonde geweerhond is voortgekomen uit dit kruis en het ras is nuttig voor alle soorten werk in de velden, bossen en water. Zijn vacht kan ruwharig, glad / kort of ruw zijn en zijn vachtkleur varieert van lichtbruin tot zwart. Hij kan ook kleine witte aftekeningen hebben.


Voeding voor de Poedelpointer

De Poedelpointer moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

poedelpointerUiterlijke verzorging

De Poedelpointer heeft een dichte, platliggende, harde, ruwe vacht van gemiddelde lengte met een dichte ondervacht; als gevolg hiervan werpt hij seizoensgebonden. Afgezien van de reguliere wekelijkse verzorging, zal het occasionele bad hem schoon houden en er op zijn best uitzien. Verzorging kan een geweldige hechtingservaring zijn voor u en uw hond. De sterke, snelgroeiende nagels moeten regelmatig worden geknipt met een nagelknipper of slijper om overgroei, splijten en barsten te voorkomen. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd om een ​​opeenhoping van was en puin te voorkomen, wat kan leiden tot infectie. Tanden moeten regelmatig worden geborsteld.

Oefeningen voor de Poedelpointer

De Poedelpointer heeft als jachtras regelmatig beweging nodig. Opties voor lichaamsbeweging kunnen zijn: speeltijd in de achtertuin, bij voorkeur omheind, of meerdere keren per dag wandelen. Oefening kan ook komen in de vorm van binnenactiviteiten, zoals verstoppertje zoeken, een bal op de grond achtervolgen of nieuwe trucs leren. Bepaalde activiteiten in de buitenlucht, zoals zwemmen, wandelen of ballen ophalen of vliegende schijven, kunnen een goede uitlaatklep zijn voor het uitgeven van energie. Opmerking: De Poedelpointer houdt absoluut van het water! Training voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally kan ook een geweldige manier zijn om uw hond te oefenen.

Gezondheid van de Poedelpointer

Duitsland, het land van herkomst van de Poedelpointer, hecht bijzondere waarde aan de gezondheidstoestand van het ras met speciale nadruk op het voorkomen van heupdysplasie (HD) en epilepsie bij het ras. Sommige honden kunnen geconfronteerd worden met deze gezondheidsuitdagingen in hun leven, maar de meerderheid van Poedelpointers zijn gezonde honden. In samenwerking met een verantwoordelijke fokker kunnen potentiële eigenaren de opleiding krijgen die ze nodig hebben om te leren over specifieke gezondheidsproblemen binnen het ras.


Geschiedenis van de Poedelpointer

De Poedelpointer is een ruwharige wijzende hond die afkomstig is van twee rassen, de Poedel en de Pointer. Het idee achter het ras was om een ​​hond te creëren die de intelligentie van de Poedel, de liefde voor water, het ophalen van instincten, gemakkelijke trainbaarheid, bereidheid om te behagen en beschermende vacht combineerde met het eindeloze verlangen van de Pointer om te jagen, vogelijkheid, aanwijsinstincten, veldneus en uithoudingsvermogen .

De eerste kruising van een Poedel en een Engelse Wijzer om het nieuwe ras te vestigen vond plaats in Duitsland in 1881. De vader was een Engelse Wijzer in handen van Kaiser Frederick III genaamd Tell en de moeder, een Poedel genaamd Molly, behoorde toe aan een beroemde Duitse auteur over het onderwerp jachthonden, Hegewald.

De genen van de Poedel, als ras, leken dominanter te zijn geweest bij het doorgeven. Om dit te veranderen, werden veel meer Pointers dan Poedels in het fokprogramma geïntroduceerd om te komen tot wat de Poedelpointer vandaag is. Tijdens de eerste 30 jaar van fokken werden slechts 11 poedels gebruikt in tegenstelling tot ruim 80 aanwijzers. Na die eerste periode was alleen de incidentele herintroductie van de aanwijzer nodig. Na de Wereldoorlogen I en II werd het ras ernstig uitgeput en werd de herintroductie van de Pointer weer belangrijk om de fokdieren weer op te bouwen.

De eerste Poedelpointer in Noord-Amerika werden in 1956 geïmporteerd. Nadat de basis van het ras was gelegd, werd de Poedelpointer Club in 1977 in Canada opgericht.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Poedelpointer hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*