Home » Hondenrassen » Polski Owczarek Nizinny   Een Polski Owczarek Nizinny is een hondenras die gedijt op oefening en hard werken. Dit hondenras is slim, zelfverzekerd en een beetje koppig. Compact, alert en aanpasbaar, ze zijn geliefde metgezellen en waakhonden van stadsbewoners.

Over de Polski Owczarek Nizinny

Ten eerste, over die bijnaam: Polski Owczarek Nizinny is het acroniem voor de Poolse rasnaam, Polski Owczarek Nizinny. Polski Owczarek Nizinny’s zijn niet bijzonder grote honden, die niet meer dan 20 centimeter op de schouder staan, maar ze zijn gespierd en gedrongen. Het rechthoekige lichaam is van top tot teen bedekt met een dubbele laag – lang en ruig aan de bovenkant, zacht en dicht aan de onderkant, en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De overvloedige vacht van het hoofd bedekt de ogen, die de scherpe, doordringende blik overbrengen die zo vaak voorkomt bij waakhonden en herders.


De Polski Owczarek Nizinny in het kort

Middelgroot, compact, sterk en gespierd met een lange, dikke vacht en hangend haar dat de ogen bedekt. Hij is ruig en ziet er natuurlijk uit met een gedokte of op natuurlijke wijze afgeknipte staart. Zijn hoeden en werkvermogen wordt toegeschreven aan een intens verlangen om te behagen en compatibele aard. Hij is levendig maar zelfgestuurd, slim en opmerkzaam. Het ras staat bekend om een ​​uitstekend geheugen en het vermogen om onafhankelijk van zijn meester te werken.

Polski Owczarek NizinnyVoeding voor de Polski Owczarek Nizinny

De Polski Owczarek Nizinny moet het goed doen op een kwalitatief hoogwaardig hondenvoer, of het nu commercieel is vervaardigd of thuis is bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De ruige, dikke, dubbele vacht van de Polski Owczarek Nizinny vereist veel onderhoud. De buitenlaag is fris, met een waterbestendige textuur en de ondervacht is zacht en dicht. Een Polski Owczarek Nizinny in volledige vacht moet ten minste eenmaal per week grondig worden geborsteld. Een PON die in een puppy of ‘zomer’-clip wordt bewaard, moet nog steeds regelmatig worden geborsteld om de vacht vrij te houden van matten en puin zoals gras, onkruid en bloemen. De oren moeten ook wekelijks worden gecontroleerd en indien nodig worden schoongemaakt en de nagels moeten worden getrimd.

Oefeningen voor de Polski Owczarek Nizinny

Een energieke, atletische hond, de Polski Owczarek Nizinny heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Minimaal moet hij een grote, omheinde tuin hebben om dagelijks minimaal een uur of twee rond te rennen. Polski Owczarek Nizinny’s hechten nauw aan hun eigenaren en houden ervan om hen te vergezellen tijdens lange wandelingen of trektochten, of werken met hun menselijke partner in hondenevenementen zoals gehoorzaamheid, hoeden, behendigheidsproeven of dokduiken.

Een jonge Polski Owczarek Nizinny opvoeden

Polski Owczarek Nizinny’s zijn uitstekende huisdieren: acceptatie van andere dieren, zachte en onvermoeibare speelkameraadjes voor kinderen, waakzame waakhonden en snelle leerlingen. Het ras kan ook overheersend, koppig en achterdochtig zijn voor vreemden, en vroege socialisatie en puppy-trainingsklassen worden sterk aanbevolen. PON’s zijn aanhankelijke, veerkrachtige, trainbare huisdieren voor eigenaren die een zelfverzekerde, territoriale herdershond aankunnen.


Gezondheid van de Polski Owczarek Nizinny

Polski Owczarek Nizinny zijn over het algemeen gezond en verantwoordelijke fokkers testen hun stam op gezondheidsproblemen zoals heupdysplasie en communiceren regelmatig met andere toegewijde fokkers, samenwerkend voor de gezondheid van het ras en het behoud van zijn unieke eigenschappen. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding helpen ervoor te zorgen dat de hond een lang, gezond leven heeft.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Polski Owczarek Nizinny

In de afnemende dagen van het Romeinse rijk behoorden de Hunnen tot de stammen van Aziatische indringers die zich naar Midden-Europa hadden verspreid. Er wordt aangenomen dat Polski Owczarek Nizinny’s het resultaat zijn van het fokken van Hunnische honden met inheemse dieren in de regio die nu bekend staat als Polen. PON’s werden overdag gefokt om nuchtere kuddehonden te zijn en ’s nachts onverschrokken waakhonden. In de jaren 1500 brachten handelaren Polski Owczarek Nizinny’s naar Schotland, waar men dacht dat ze een stuk van de genetische puzzel werden die de Bearded Collie vormde.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Polski Owczarek Nizinny hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*