Home » Hondenrassen » Weimaraner   De Weimaraner is de slanke en snelle “grijze geest” van Duitsland, is geliefd bij jagers en huisdier bezitters vanwege hun vriendelijkheid, gehoorzaamheid en schoonheid. Ze houden van sporten, en veel, samen met veel quality time met hun mensen.

Over de Weimaraner

Direct herkend door een onderscheidende zilvergrijze vacht, staan ​​mannelijke Weimaraners 52 tot 58 centimeter op de schouder en vrouwtjes 45 tot 52 centimeter. Een goed gefokte Weimaraner is effen gekleurd, met misschien een kleine witte vlek op de borst. Het gezicht, met zijn oranje of blauwgrijze ogen omlijst door lange, fluweelachtige oren, is beminnelijk en intelligent. Over het algemeen geeft het ras een beeld van gestroomlijnde gratie en balans. Een goed geconditioneerde Weimaraner op punt is een adembenemend zicht.


Weimaraners zijn uitstekend met kinderen en verlangen ernaar om volwaardige familieleden te zijn. Gemakkelijke verzorging, trainbaarheid, een liefhebbende aard en een kan-doen-houding maken ze uitstekende huisdieren, zolang de eigenaren zich engageren om ze fysiek actief en mentaal betrokken te houden.

De Weimaraner in het kort

Een middelgrote grijze hond, met fijne aristocratische kenmerken. Hij moet een beeld presenteren van gratie, snelheid, uithoudingsvermogen, alertheid en evenwicht. Bovenal moet de conformatie van de hond het vermogen aangeven om met grote snelheid en uithoudingsvermogen in het veld te werken.

Weimaraner hondenrasVoeding voor de Weimaraner

Over het algemeen zijn Weimaraners goede eters. (In feite zullen ze hun avondeten opeten en dan proberen de kom op te eten.) Eigenaars moeten een hoogwaardig voedsel voeren met een matig hoog eiwitgehalte. Als mensen brokjes voeren, voegen sommige mensen water toe aan het droge voedsel. Als het droge voedsel verrijkt is met ingeblikt voedsel of tafelresten, pas dan op dat u niet teveel toevoegt. Rijk voedsel kan hun spijsvertering verstoren.

Uiterlijke verzorging

De grootste taak bij het verzorgen van de Weimaraner is de nagels kort houden. Dit is belangrijk voor het comfort en de gezondheid van uw hond en kan niet genoeg worden benadrukt. Wanneer de nagellengte uit de hand loopt, is het moeilijk om de juiste lengte te krijgen. (Als je een tik-tik-tik hoort wanneer ze een hardhouten vloer kruisen, zijn de nagels te lang.) De korte jas moet worden geborsteld om “dood haar” te verwijderen. Vergeet niet om de oren schoon te maken, maak de oren schoon , omdat het hebben van een oorstructuur die luchtstroom belemmert, het potentieel voor geïnfecteerde oren oplevert.

Oefeningen voor de Weimaraner

Weimaraners hebben hoge inspanningsvereisten. Ze hebben consistente oefening nodig voor hun fysieke en mentale welzijn. Ze houden van goed rennen. Tijdens het lopen is OK, het strekken van hun benen en het krijgen van “een volle kop stoom” is veel beter. Een vermoeide Weimaraner is een goede Weimaraner.

Een jonge Weimaraner opvoeden

Zoals een oude fokker zegt: “Het goede nieuws is dat Weimaraners slim zijn; het slechte nieuws is dat Weimaraners slim zijn. ”Ze leren snel en dat omvat zowel goed als slecht gedrag. Ga naar een trainingsklasse en wees consistent met uw trainingsmethoden. Weimaraners werken volgens het principe “Wat zit er voor mij in?” Wees creatief in je training door te maken wat je wilt wat ze willen. Vroege socialisatie en puppytraining zijn van vitaal belang en helpen ervoor te zorgen dat de Weimaraner uitgroeit tot een goed aangepaste, goed gemanierde metgezel.


Gezondheid van de Weimaraner

Als een zeer actief ras, krijgen Weimaraners meer dan hun aandeel in onbedoelde snijwonden, schaafwonden, verstuikingen en trekken. Ze houden van kauwen, en dat zorgt voor mond- en tandvleesletsel. Pas op dat ze dingen inslikken die niet door de keel van een hond mogen gaan. Het ernstigste gezondheidsprobleem in het ras is maagtorsie. Dit is een levensbedreigende aandoening waarbij de maag overbelast raakt en wendingen sluiten. Bespreek de symptomen met uw dierenarts, zodat u ze kunt herkennen, en zoek onmiddellijk medische hulp als het ooit voorkomt.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie
Schildklier evaluatie

Geschiedenis van de Weimaraner

De Weimaraner (WY-mah-rah-ner), ontwikkeld in het begin van de 19e eeuw, is een echte puppy onder hondenrassen. De sleutelfiguur in de vroege geschiedenis van de Weimaraner was de Duitse groothertog Karl August, die het hof hield in de stad Weimar. De hertog was, zoals zoveel Europese edelen van die tijd, een fervent sportman. Zijn droom was om de perfecte jachthond te ontwikkelen. Bij het nastreven van deze ambitie zou hij bloedhonden hebben gekruist met verschillende Duitse en Franse jachthonden. Het resultaat was de Weimar-wijzer of Weimaraner.

De hertog en zijn mede-edellieden gebruikten deze uniek ogende honden in eerste instantie als jagers op groot wild, op zoek naar beren, bergleeuwen en wolven. Terwijl de Europese populatie van deze roofdieren afnam, vond de Weimaraner nieuw werk als een veelzijdige jager die gamebirds aanwijs en ophaalt.

De Weimaraner was jarenlang een jaloers bewaakt geheim onder de Duitse aristocratie, maar goede exemplaren begonnen tegen het einde van de jaren twintig in Amerika aan te komen. De Amerikaanse populariteit van het ras als huisdier en jachthond ging van start in de jaren 1950, met beroemdheden als President Eisenhower en filmster Grace Kelly. Het ras kreeg nog een boost van fotograaf en kunstenaar William Wegman, die wereldberoemd werd vanwege zijn Weimaraner-portretten.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Weimaraner hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

1 comment

  1. Lees de rasstandaard nog eens door, zowel reuen als teven zijn een stuk groter (en horen dat ook te zijn)

    Uitstekend met kinderen…. ook niet te hard zeggen, eigen kinderen meestal wel… vreemde kinderen kunnen echt een ding zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*