5x Beste GPS-Hondentracker

GPS-trackers bestaan niet alleen voor mensen. Deze handige apparaten kunnen ook worden gebruikt voor onze trouwe gezelschapsdieren. Honden zijn namelijk bijzonder nieuwsgierig dat ze soms zelfs weglopen. Met een GPS-hondentracker om de halsband kun je jouw hond in de gaten houden en hiermee voorkom je dat hij in gevaar komt. Er zijn verschillende soorten GPS-trackers met allemaal hun eigen specificaties. Wil jij een GPS-hondentracker aanschaffen voor jouw viervoeter? Wij bespreken de vijf beste GPS-hondentrackers.

Lijst met 5 beste GPS-hondentrackers

Invoxia GPS-hondentracker

Dankzij de Invoxia GPS-hondentracker weet jij altijd waar jouw hond is. In de app kun je zogenaamde ‘safe zones’ instellen, zodat jij een melding krijgt als jouw hond in deze gebieden rondloopt of deze zones verlaat. Ook kun jij in de tijdlijn bekijken welke route jouw hond die dag, week of maand heeft afgelegd. Je kunt aan de hand van een livelocatie zien in welke straat jouw hond zich bevindt. Als de tracker aangeraakt, opgetild of aangestoten wordt, ontvang jij de exacte locatie. Voor deze tracker heb je geen simkaart nodig en de tracker heeft een batterijduur van een maand.

Tractive GPS-hondentracker

Met de GPS-hondentracker van Tractive kun je een voordelig abonnement afsluiten: er zit namelijk een ingebouwde simkaart in de GPS-hondentracker. Zo hoef je je data niet op te laden op de simkaart. Deze tracker heeft een batterijduur van 2 dagen, als de tracker constant aanstaat. Met de gratis app kun jij jouw huisdier altijd in de gaten houden. Ook kun je instellen dat jij een melding krijgt als jouw hond een veilig gebied verlaat.

Membeli GPS-hondentracker

Je hebt geen abonnement nodig om de GPS-hondentracker van Membeli te kunnen gebruiken. Met de gratis app kun jij jouw huisdier via een simkaart nauwlettend in de gaten houden. De accu van de tracker gaat tot 120 uur mee. Als hij buiten een gebied komt waar hij niet mag komen, krijg je een melding. Je kunt zelfs je telefoonnummer achterlaten als jij in noodsituaties gebeld wil worden.

Weenect GPS-hondentracker

Als je de GPS-hondentracker van Weenect wil gebruiken, moet je een abonnement afsluiten. Met de gratis app kun je de stappen van jouw viervoeter in realtime volgen. Als jouw hond een veilig gebied verlaat, krijg je een melding. De ingebouwde simkaart is zelfs in staat om locaties met een minder goede netwerkdekking, zoals een bos, weer te geven. De tracker is waterdicht en heeft een batterijduur van 72 uur. Je kunt zelfs de hond trainen met deze tracker: als je de tracker laat trillen en hem daarna eten geeft, koppelt de hond op een gegeven moment deze twee gebeurtenissen aan elkaar. Zo weet hij dat het etenstijd is als je de tracker laat trillen.

Winnes GPS-hondentracker

Tot zes maanden terug kun je alle routes terugkijken die jouw huisdier heeft afgelegd. Met een eenvoudige simkaart kun jij de GPS-hondentracker van Winnes binnen no time gebruiken. Je kunt meerdere accounts toevoegen, zodat meerdere mensen het gezinslid in de gaten kunnen houden. De tracker kan in stand-by 90 dagen meegaan. Ook bij deze tracker kun je instellen als jouw huisdier een gevaarlijk gebied betreedt.

Veelgestelde vragen

Heb ik een GPS-hondentracker nodig als mijn hond een chip heeft?

Ja, zelfs als je hond gechipt is, zal de chip de eigenaar niet vertellen waar jouw hond zich bevindt of waar hij naartoe gaat. Dat kan alleen een GPS-hondentracker. Een chip onder de huid heeft informatie over jouw hond die gelezen kan worden door een RFID-apparaat. Als iemand jouw hond vindt, kan de identiteit alleen worden gelezen op een chip. De identiteit staat namelijk niet op een GPS-tracker.

Hoe bevestig ik de GPS-hondentracker?

In veel gevallen is de tracker voor honden een klein apparaatje, die je aan de halsband van je hond kunt vastmaken. Bij sommige GPS-hondentrackers zit de tracker al vast aan een bijgeleverde halsband. Ook bestaan er halsbanden waar de tracker al aan de binnenkant is geïntegreerd. Zo is de tracker niet zichtbaar. Het belangrijkste is dat jouw hond geen last heeft van het apparaatje.

Biedt een GPS-hondentracker nog meer functies?

In veel gevallen biedt een GPS-hondentracker meerdere functies. Zo kun je instellen dat je een melding krijgt als jouw hond buiten een veilig gebied loopt. Ook kun je de tracker laten trillen als het bijvoorbeeld etenstijd is voor de hond. Je kunt zelfs bij sommige GPS-hondentrackers de verbrande calorieën tellen en de hartslag meten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*