5x Beste Hondenriem

Tijdens het uitlaten en andere uitjes is het belangrijk om je hond goed te laten lopen. Het is niet alleen een middel om je hond mee te beschermen, maar ook om met je hond te communiceren. Er zijn verschillende soorten hondenriemen met ieder hun eigen doel. Bij het kiezen van een hondenriem moet je kijken naar het ras, de grootte en het karakter van de hond. Wil jij een hondenriem aanschaffen? Hieronder hebben wij de vijf beste voor je op een rij gezet.

Lijst met 5 beste hondenriemen

Flexi hondenriem

Flexi is een bekende naam als het gaat om hondenriemen met een oprolfunctie. Dankzij de unieke dubbele remtechniek, de duurzaamheid en het gebruiksgemak is de kwaliteit van de Flexi-riem hoog. Door de oprolfunctie kun jij jouw viervoeter genoeg bewegingsvrijheid geven en kort houden wanneer dat nodig is. Deze hondenriem heeft een lengte van acht meter.

Quzi hondenriem

Met de hondenriem van Quzi wordt jouw houding verbeterd en je hebt meer controle over je hond. Je kunt deze hondenriem namelijk om jouw middel binden, zodat je handenvrij kunt wandelen. Ideaal voor als je wil hardlopen of een lange wandeling wil maken met jouw harige vriend. In de bijgeleverde heuptas kun je je telefoon, beloningsbrokjes en poepzakjes kwijt. De heuptas is in grootte verstelbaar. Overigens is deze hondenriem geschikt voor honden vanaf 20 kilo. 

KCMultisupplies hondenriem

Als jij veiligheid, comfort en een fraai design belangrijk vindt in een hondenriem, is de hondenriem van KCMultisupplies wat voor jou. Deze lijnen zijn stevig, reflecterend en zijn voorzien van een stevige musketonhaak. De riem is gemaakt van stevig nylon en heeft een fijn en zacht handvat. Als er hard wordt getrokken aan de riem, snijdt deze riem niet in jouw vingers. Bovendien valt deze riem erg op door zijn reflecterende lijnen.

Oak’s First hondenriem

De hondenriem van Oak’s First is een heupriem. Deze set bestaat uit een heupriem met een lijn die je aan de halsband van de hond vastmaakt. Zo blijft de hond altijd bij jou in de buurt. Om te voorkomen dat de riem in de knoop raakt, zit er in de lijn een haak met kogelgewricht en zitten er in de riem twee schokdempers. Flexibiliteit en comfort zijn hiermee gegarandeerd! Ook in het donker ben je goed zichtbaar door de reflecterende stiksels. 

Rebel Petz hondenriem

De standaard hondenriem van Rebel Petz kan eenvoudig worden bevestigd aan de halsband van je hondje. De draaibare musketonhaak past zich aan de bewegingen van je hond aan. De hondenriem is gemaakt van dubbel gevlochten touw van polypropeen en nylon. Hiermee kan de hondenriem op water blijven drijven. Ook ligt deze hondenriem stevig in de hand.

Veelgestelde vragen

Aan welke eisen moet een hondenriem voldoen?

– Sterkte: De riem moet sterk zijn, vooral als je een grote en sterke hond wil trainen;
– Musketonhaken: De riem moet voorzien zijn van stevige musketonhaken, zodat de riem vast blijft zitten aan de halsband van de hond;
– Comfort: Voor zowel de hond als voor jou is het belangrijk dat de riem comfortabel is. Als baasje zijnde wil je natuurlijk geen schuurplekken krijgen in je handen;
– Lengte: De riem moet lang genoeg zijn. Het liefst met een lengte zodat je hondje genoeg kan bewegen, maar kort genoeg om controle over jouw hond te behouden;
– Materiaal: Er zijn verschillende hondenriemen op de markt die van verschillende materialen zijn gemaakt. Denk er dus over na wat jij belangrijk vindt: wil je een stevige riem, of wil je een riem die je goed kunt schoonmaken? Daarnaast is het belangrijk dat de riem over reflecterende stiksels beschikt, zodat jij en je hond goed opvallenWelke hondenriem wordt afgeraden om te gebruiken? in het donker.

Welke hondenriem wordt afgeraden om te gebruiken?

Verstikkende en hangende hondenriemen worden afgeraden. Als de hond de neiging heeft om te trekken, kunnen er twee dingen gebeuren: de hond wil niet meer vooruitlopen, omdat hij bang is om te stikken. Ook kan het averechts werken doordat de hond niet meer wil stoppen met trekken. Door deze riem kan jouw hond letsel oplopen aan zijn nek. Bovendien kunnen oprolbare hondenriemen het trekgedrag juist aanmoedigen. Wel kan deze riem worden gebruikt bij honden die getraind zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*