5x Beste Hondenluik

Naast het bekende kattenluik bestaat er ook een luik voor honden. Een hondenluik kan handig zijn als je je hond graag op de vrije loop wil laten in de tuin. Met een hondenluik kan de hond gaan en staan waar hij wil. Zo ervaart jouw hond optimale vrijheid en zo hoef jij niet constant de deur open te doen als hij naar buiten wil. Er is veel aanbod in de hondenluiken-wereld. Wij zetten de beste vijf voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenluiken

PetSafe hondenluik

Het hondenluik van PetSafe is ideaal voor als jouw hond wil genieten van de buitenlucht. Je kunt dit luik afsluiten met het bijgeleverde afsluitpaneel, zodat andere honden of katten niet jouw huis kunnen binnentreden. Dit tweerichtingsluik is geschikt voor houten deuren en bakstenen muren. De afmetingen van dit hondenluik zijn 37 x 31 centimeter.

Staywell hondenluik

Dit hondenluik is dankzij zijn flexibele klep ideaal voor de wat losbandige huisdieren. De flexibele klep maakt het hondenluik geruisloos en het is zacht voor de rug van de hond. Het hondenluik van Staywell heeft naast de flexibele klep ook een harde klep. Deze kan worden gebruikt als afsluitbarrière, wanneer het nodig is om het luik helemaal af te sluiten. De afmetingen van dit hondenluik zijn 50 x 33 centimeter. 

Trixie hondenluik

Wanneer je een hondenluik wil met een flexibele én transparante klep, is het hondenluik van Trixie wat voor jou. Onderaan de klep zit een metalen strook, zodat er geen koude lucht in huis komt. Dit hondenluik is gemaakt van kunststof en heeft bijbehorende tunnelelementen. Zo kun je het hondenluik nog verder uitbreiden, voor als je bijvoorbeeld een dikke muur hebt. Wanneer jouw hond veilig binnen is, kun je het luik afsluiten door het uitneembare metalen paneel. De afmetingen van dit hondenluik zijn 39 x 45 centimeter.

Ferplast hondenluik

Dit hondenluik is geschikt voor kleine honden. Ook jouw grote kat past door het hondenluik van Ferplast. Het hondenluik kan makkelijk gemonteerd worden in hout, metaal, glas en zelfs in stenen muren. Dankzij het hoogwaardige plastic is het luik zeer stevig. Met de vierstandenvergrendeling heb jij controle over het hondenluik: alleen open, alleen dicht, open en dicht of geheel dicht. Ook heeft het luik een windstoppersysteem, dat tocht tegenhoudt. De afmetingen van dit hondenluik zijn 26 x 31 centimeter.

Tomsgates hondenluik

Het hondenluik van Tomsgates is geschikt voor middelgrote of brede kleine hondenrassen, zoals een Bulldog. Een juiste hoogte voor het hondenluik is ongeveer 10 tot 15 centimeter van de grond. Zo kunnen honden tot ongeveer 49 centimeter hoog door het luik. Het luik is gemaakt van tropisch hout uit verantwoord bosbeheer. Dit maakt de hondenluik duurzaam. Ook heeft dit hondenluik een winddichte rubberflap met isolerende houten lamellen. Het luik kun je gemakkelijk afsluiten met twee stalen sloten. De afmetingen van dit hondenluik zijn 34 x 28 centimeter.

Veelgestelde vragen

Hoe bevestig ik een hondenluik?

Het is belangrijk dat je het hondenluik goed vastmaakt in de deur. Je wil namelijk voorkomen dat er een gat in de deur ontstaat. Hoe je een hondenluik moet bevestigen, verschilt per hondenluik. Let er wel op dat je een gat maakt waar het frame van het hondenluik inpast. Dit frame is meestal kleiner dan het hondenluik zelf. Bovendien moet je bij de meeste hondenluiken het voorste en achterste gedeelte vastschroeven. Lees de aanwijzingen goed door voordat je begint met zagen.

Welke voordelen heeft een hondenluik?

Ook als je je hond geregeld uitlaat, kan jouw harige vriend alsnog energie overhebben. Een hondenluik is daarvoor een goede oplossing. Een hondenluik biedt veel voordelen, namelijk:
– Er is een kleinere kans dat jouw hond zijn behoefte in huis doet. Jouw hond kan namelijk zelf bepalen wanneer hij naar buitengaat;
– Je hoeft niet continu de deur open en dicht te doen als jouw hond naar buiten wil. Zo hoef jij jouw hond niet telkens in de gaten houden;
– Je hond krijgt meer beweging. Hierdoor wordt hij minder onrustig en gaat hij beter in zijn vel zitten.

Waar moet ik op letten als ik een hondenluik koop?

Het belangrijkste punt is dat jouw hond door het hondenluik past. Hiervoor is de schouderbreedte, hoogte en het gewicht van de hond belangrijk. Als je de juiste afmetingen kiest, kan jouw hond zich niet bezeren. Een ander belangrijk punt is dat de deur of de muur het hondenluik kan dragen. Ook hebben veel mensen de voorkeur om het hondenluik af te kunnen sluiten tegen andere dieren in de omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*