5x Beste Hondenautogordel

Als je regelmatig met jouw hond in de auto zit, is het belangrijk dat je je hem veilig vervoert. Een hondenautogordel kan daarbij helpen. Dit is niet alleen veilig voor jouw huisdier, maar ook voor jouzelf. Hieronder zetten we de vijf beste hondenautogordels voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenautogordels

Happy Pet hondenautogordel

Jouw hond zit veilig in de auto dankzij de autogordel van Happy Pet. Je kunt de riem bevestigen aan het harnas of tuigje van de hond en het andere uiteinde kun je vastmaken aan de autogordel. Deze kun je eenvoudig vastklikken in de veiligheidssluiting van de gordel. 

Emmy’s Store hondenautogordel

Jouw hond kan alsnog vrij bewegen in de auto, maar zit veilig vast dankzij de hondenautogordel van Emmy’s Store. Het fijne aan deze gordel is dat er een elastisch gedeelte aanwezig is. Dit biedt meer comfort voor jouw viervoeter. Let op: bij sommige Volvo-auto’s wijkt het gordelsysteem af. Hierbij kan de gordel wel vastklikken, maar niet meer los.

SK hondenautogordel

De eenvoudige en veilige hondenautogordel van SK voorziet jouw hond van een veilige autorit. Je kunt deze autogordel verstellen tot wel 72 centimeter lang. Let op: bij sommige Volvo-auto’s wijkt het gordelsysteem af. Hierbij kan de gordel wel vastklikken, maar niet meer los.

ZISU hondenautogordel

De verstelbare én elastische hondenautogordel van ZISU is voor iedere auto geschikt, behalve een Volvo-auto. De gordel is gemaakt van stevige materialen, waaronder scheurbestendig nylon en roestvrijstaal. 

LUQ hondenautogordel

De hondenautogordel van LUQ is verstelbaar, makkelijk te bevestigen en is daarnaast universeel. De autogordel is verstelbaar tot zeventig centimeter lang en de minimale lengte is 44,5 centimeter lang. 

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik een hondenautogordel bevestigen?

In de meeste gevallen bestaat de hondenautogordel aan de ene kant uit een karabijnhaak en de andere kant uit een gordelsluiting. De karabijnhaak bevestig je aan het harnas of tuigje van de hond en de gordelsluiting in het kliksysteem van de auto.

Is een hondenautogordel veilig?

Een hondenautogordel is veilig als je een harnas of een tuigje aandoet bij de hond. Met een hondenautogordel blijft jouw hond veilig op de plaats, waardoor jij tijdens het rijden niet wordt afgeleid. Gebruik de hondenautogordel niet als jouw hond alleen een halsband omheeft.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hondenautogordel?

Allereerst is de lengte van de hondenautogordel belangrijk. Ook moet de hondenautogordel stevig genoeg zijn en tegen een stootje kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*