5x Beste Hondenhek

Hondenhekken zijn er om jouw viervoeter op de juiste plek te houden. Als je bijvoorbeeld niet wil dat jouw hond stiekem achter jou aanrent op de trap, kan een hondenhek hiervoor een goede uitvinding zijn. Er zijn verschillende soorten hondenhekken met ieder hun eigen doel. Zo bestaan er hondenhekken speciaal voor in huis, in de tuin of in de auto. Wil jij weten welk hondenhek het beste is? Hieronder hebben wij een lijst opgesteld met de vijf beste hondenhekken.

Lijst met 5 beste hondenhekken

Trixie hondenhek

Wanneer je een grote lobbes in huis hebt, moet je natuurlijk een stevig hondenhek hebben. Het hondenhek van Trixie is geschikt voor grote honden en heeft een deurtje met scharnieren in het midden. Bovendien is dit hondenhek inklapbaar zodat je ‘m makkelijk kunt opbergen. Daarnaast is het hek voorzien van twee verbindingsbouten, zodat je meerdere hekken aan elkaar kunt bevestigen. Voor extra stevigheid kun je de twee bijgeleverde voetjes onder het hek zetten.

ACE Pets hondenhek

Het ACE Pets-hondenhek is geschikt als traphekje, maar kan ook bij normale deuren worden vastgemaakt. Het multifunctionele hondenhek kan makkelijk worden geïnstalleerd. Zonder enige moeite bevestig jij het hondenhek aan de muur, deur of trap met de bijgeleverde haken. Zo hoef jij geen gaten te boren of met lijm te smeren. De beugel hang je eenvoudig op aan het hakensysteem en klaar is Kees!

Vadigran hondenhek

Het hondenhek van Vadigran dient als een uittrekbaar scherm van houten latten. Het is een duidelijke barrière voor jouw harige vriend. Het hondenhek heeft een vorm van een harmonica, zodat hij in openingen past tot 230 centimeter. Dit hekje hoef je maar met een zijde aan de wand vast te maken, zodat je geen last hebt van een drempel. Het hekje heeft een hoogte van 60 centimeter.

WiseGoods hondenhek

Het hondenhek van WiseGoods beschermt jouw hond. Het hekje oogt eenvoudig en tevens elegant. Je kunt het hekje bevestigen tussen deuropeningen, tussen twee muren en je kunt hem zelfs buiten gebruiken. Het hek heeft aan de binnenkant gaas, zodat de hond het hekje niet makkelijk kapot kan bijten. De maximale breedte van het hekje mag 110 centimeter zijn. Een voordeel van dit hek is dat het een hoog hek is, van maar liefst 72 centimeter. Zo kan jouw trouwe viervoeter niet makkelijk over dit hekje heen springen.

Duvo hondenhek

Dankzij de makkelijke opening en sluiting van het slot hoef je niet over het hekje heen te stappen, maar kun jij zelf het hekje openen en sluiten. Het kan gebruikt worden in ruimtes van 75 tot 110 centimeter. Daarnaast worden er twee verlengstukken meegeleverd en vier regelbare stelschroeven. Met het hondenhek van Duvo voorkom jij beschadigingen aan muren en deuren. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een hondenhek?

De voordelen van een hondenhek zijn onder andere dat het je huisdier veilig houdt. Ook kun je je hond trainen. Bovendien zijn de meeste hondenhekken eenvoudig te monteren. Echter, is een nadeel dat een hondenhek veel ruimte in beslag kan nemen. Als de pup nog niet gewend is aan een hondenhek, kan de hond geïrriteerd raken. Gelukkig kun je een hond gauw laten wennen aan een hondenhok.

Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan een hondenhek?

Sommige honden voelen zich niet graag beperkt en willen daarom ontsnappen door erover heen te springen of zelfs het hekje kapot te maken. Het kan helpen om speelgoed of snoepjes binnen de omheining te plaatsen, of ga even met hem spelen in de buurt van het hekje. Zo raakt de hond sneller gewend aan het hondenhek. 

Zijn hondenhekken gevaarlijk?

Sommige hekken hebben een vorm van een kooi. Deze kunnen niet in de grond worden vastgezet of aan een muur worden bevestigd. Op deze manier kan de kooi bewegen, wat erg gevaarlijk kan zijn voor je hond. Afgezien van dit soort, zijn hondenhekken die je kunt bevestigen niet gevaarlijk. Je kunt namelijk je hond trainen door te begrijpen in welke delen van het huis hij niet mag komen. Ook kun je je hond in de gaten houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*