5x Beste Muilkorf

In sommige landen moet je verplicht een muilkorf omdoen bij jouw hond. Ook kun je een muilkorf omdoen als jouw hond veel bijt. Deze korven zijn over het algemeen gemaakt van veilige materialen. Hierbij is het cruciaal dat je de juiste maat koopt, omdat een verkeerde maat kan zorgen voor verwondingen. Ook kan de hond niet goed eten, drinken en hijgen als hij een muilkorf draagt. Dit kan belemmering veroorzaken in de warmtehuishouding van de hond. Gebruik daarom de muilkorf alleen voor korte periodes. Hieronder bespreken wij de beste vijf muilkorven en beantwoorden wij de belangrijkste vragen rondom dit onderwerp.

Lijst met 5 beste muilkorven

Beeztees muilkorf

Dankzij de muilkorf van Beeztees kun je de hond eenvoudig corrigeren tijdens het uitlaten. Ook gaat dit het trekken tegen. Daarnaast kan de hond minder goed blaffen en bijten als hij een muilkorf draagt. Deze muilkorf is gemaakt van nylon, wat de korf erg zacht maakt zodat jouw hond geen pijn lijdt. Zorg er wel voor dat de hond de muilkorf niet te lang draagt.

Baskerville muilkorf

De muilkorf van Baskerville is ontworpen voor maximale veiligheid en comfort voor jouw hond. Het materiaal is stevig en sterk, en toch zacht en buigbaar. Dankzij de veiligheidsband en de twee extra bevestigingspunten blijft de muilkorf op zijn plaats. De muilkorf kan vastgemaakt worden aan de normale halsband. Dit doe je door de lus aan de onderkant van de muilkorf vast te maken. Ook kun je, terwijl je hond de muilkorf omheeft, hem belonen met brokjes en de hond kan er makkelijk door ademen.

Pawise muilkorf

De zeer makkelijke en gebruiksvriendelijke muilkorf van Pawise is ideaal voor jouw trouwe viervoeter. Het materiaal bestaat uit nylon, zodat de hond geen last krijgt van de muilkorf. Je kunt deze muilkorf afstellen in twee verschillende maten, wat ervoor zorgt dat de korf goed om de snuit van de hond past.

Nobby muilkorf

Deze stevige muilkorf van Nobby is gemaakt van nylon. Je kunt de neusband en halsband afstellen op de snuit van jouw hond, waardoor een optimale pasvorm gegarandeerd is. Met deze muilkorf kan jouw harige vriend een klein stukje zijn bek openen om te hijgen of te drinken. Zo kan de hond zelf zijn warmte regelen. Is de muilkorf wel toe aan een wasbeurt? De muilkorf kan uitgewassen worden op dertig graden. 

Flamingo muilkorf

De muilkorf van Flamingo kun je makkelijk verstellen door middel van een kliksysteem. De muilkorf is voorzien van een zachte voering op de neusrug. Zo ontstaat er geen irritatie op de neus en kan de muilkorf niet schuren. De muilkorf is gemaakt van kunststof, zodat de muilkorf stevig genoeg is. Deze korf is voorzien van een Safety Click: wanneer er te veel druk op de sluiting komt te staan, zal deze snel en veilig openspringen. De muilkorf is beschikbaar in verschillende maten.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet je een muilkorf niet gebruiken?

Het is niet de bedoeling dat je een muilkorf gebruikt om ongewenst gedrag, zoals kauwen of blaffen, tegen te gaan. Deze gedragsproblemen kun je beter op een andere manier oplossen, zoals een training. Muilkorven zijn uitsluitend bedoeld voor tijdelijk gebruik, omdat ze het moeilijk maken voor de hond om te hijgen, drinken en eten. Ook mag je een muilkorf niet gebruiken om de hond te straffen. Hierdoor raakt de hond alleen maar meer gestrest. 

Hoelang mag mijn hond een muilkorf dragen?

Hoelang een hond een muilkorf mag dragen, hangt af van de situatie. Ook is het belangrijk welk soort muilkorf de hond draagt: als de hond wel kan drinken en eten, kunnen ze de korf iets langer omhouden. Muilkorven waarbij de hond niet kan hijgen, drinken en eten, mogen alleen voor zeer korte periodes gebruikt worden.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan een muilkorf?

Laat de hond eerst snuffelen aan de muilkorf, voordat je de korf omdoet. Vervolgens raak je de neus van de hond aan, waarna je hem een brokje aanbiedt. Geef het brokje met één hand, zodat je in de andere hand de korf kunt vasthouden. Geef de hond daarna een brokje als hij zijn snuit in de korf plaatst. Ook als je de muilkorf van zijn neus haalt, moet je de hond belonen. Als laatst kun je de muilkorf een paar seconden om laten voordat je deze vastmaakt en ook hier beloon je de hond weer. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*