5x Beste Hondenkap

Wanneer jouw hondje ziek is, wil je hem natuurlijk zo veel mogelijk liefde en aandacht geven. Als je hond een huidirritatie of een infectie heeft waar hij niet aan mag komen, is een hondenkap een uitkomst. Deze kap zorgt ervoor dat jouw hond zichzelf niet kan bijten, likken of krabben. In het begin moet hij er vast aan wennen, maar de kap beschermt de hond tegen zichzelf. Wil jij ook een hondenkap aanschaffen? Hieronder bespreken wij de vijf beste.

Lijst met 5 beste hondenkappen

Comfy hondenkap

Tot voor kort bestonden er alleen nog maar harde, plastic kappen die de hond moesten beschermen. Gelukkig was er toen de hondenkap van Comfy: een door dierenarts geteste kraag die likken, kauwen en bijten kan voorkomen. De doorschijnende kappen van eerder maakten de hond vaak onrustig, omdat ze wel wat konden zien, maar zich niet goed konden bewegen. Met de Comfy hondenkap voelt het alsof ze in hun eigen kleine ruimte zijn, wat kalmerend werkt en minder stress oplevert. Dit zorgt ervoor dat de wond sneller geneest. 

Smart Collar hondenkap

Dankzij de hondenkap van Smart Collar kan jouw trouwe viervoeter niet bij wondjes komen. Deze hondenkap kan zonder normale halsband gedragen worden. De randen zijn stootvast, zodat ze geen beschadigingen veroorzaken. Deze hondenkap is licht, comfortabel, doorschijnend en makkelijk om te doen bij jouw hond. De hond voelt zich op die manier niet opgesloten.

Zencon hondenkap

Deze flexibele hondenkap is comfortabel voor jouw hond na bijvoorbeeld een operatie. Ook behoudt jouw hond het zicht met de hondenkap van Zencon. Dankzij deze hondenkap kunnen honden nog steeds door een deuropening en botsen ze niet overal tegenaan. Is de hondenkap vies geworden? Deze kap kun je uitwassen in de wasmachine. 

Flamingo hondenkap

De hondenkap van Flamingo kun je opblazen. Dit maakt de hondenkap zacht, en zo schuurt de kap niet langs muren en meubels. Deze hondenkap is comfortabel voor de hond: het is een band langs de nek. Zo kan jouw trouwe vriend nog steeds om zich heen kijken en normaal eten en drinken, zonder zich opgesloten te voelen. Daarnaast kun je de hondenkap leeg laten lopen en als een klein pakketje opbergen als jouw hond is genezen. 

Dogs&Co hondenkap

Deze hondenkap van Dogs&Co is gemaakt van een zachte foam overtrokken met een watervaste nylonstof. Dit maakt de hondenkap licht van gewicht en comfortabel. Doordat de kap zo licht is, heeft jouw hond amper door dat hij een kap draagt. Ook voelt het minder beklemmend als bijvoorbeeld een opblaasbare hondenkap. Bovendien is de kap makkelijk uitwasbaar. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een hondenkap?

De meest voor de hand liggende reden: jouw hond beschermen tegen zichzelf. Vaak is de hond geneigd om te likken en te krabben aan de wond, en dat wil je juist voorkomen. Een tweede voordeel is dat jij je hond niet continu in de gaten hoeft te houden. Een derde voordeel is dat een hondenkap ook jouw hond beschermt tegen het vele krabben van de vlooien. Dankzij de hondenkap kan het vlooienmiddel rustig zijn werk doen, zonder dat de hond er te veel aan gaat krabben.

Bestaan er verschillende hondenkappen?

Alle hondenkappen hebben dezelfde functie. Toch bestaan er veel verschillende modellen. De traditionele hondenkap is gemaakt van plastic, als een lampenkap. Echter, zijn veel mensen van mening dat deze hondenkap niet fijn is voor de hond. Het belemmert het zich en zo kan de hond gestrest raken. Deze lampenkappen heb je ook van stof, zodat de hond niet door de kap heen kan kijken en het zit fijner. Ook heb je een soort dikke kraag die het bijten en likken belemmert. Deze zijn vaak opblaasbaar of hebben schuim in de binnenkant. Dankzij deze kraag kan de hond nog steeds eten en drinken. 

Hoe doe je een hondenkap om?

Allereerst moet je je hond laten wennen aan de kap, zonder dat hij de kap omheeft. Laat de hond bijvoorbeeld even snuffelen aan de kap. Als je merkt dat je hond op zijn gemak is, kun je voorzichtig de kap omdoen. Het is prettig als er wat ruimte tussen de kap en de nek zit: ongeveer twee vingers. Als de kap goed zit, mag je je hond belonen. Als laatst moet de kap natuurlijk goed blijven zitten. Als je hond geneigd is om de kap om te doen, moet je de hond afleiden door bijvoorbeeld even met hem te spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*