5x Beste Lichtgevende Halsband

Een winterse avondwandeling of een ommetje in de vroege ochtend met de hond: meestal is het tijdens deze momenten nog donker buiten. Wanneer je samen met je hond op pad gaat in het donker, kan het lastig zijn voor autobestuurders en fietsers om jullie goed te kunnen zien. Met een lichtgevende halsband hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zo kunnen jij en je viervoeter veilig over straat. Wil jij weten welke lichtgevende halsband het beste is? Wij zetten de beste vijf voor je op een rij.

Lijst met 5 beste lichtgevende halsbanden

Doggystrap lichtgevende halsband

Deze handige rubberen halsband van Doggystrap kun je eenvoudig opladen met een USB-kabel. Niet alleen jij kunt jouw hond goed in de gaten houden, maar ook andere weggebruikers. Je kunt deze halsband op maat maken door ‘m te knippen. Ook is de halsband waterdicht. Deze halsband heeft drie verschillende lichtstanden: snel knipperen, langzaam knipperen en constant licht. 

Professor Q lichtgevende halsband

Weggebruikers zien jouw hond al van mijlenver aankomen: de lichtgevende halsband van Professor Q is al zichtbaar vanaf een afstand van 500 meter. In de halsband zitten twaalf LED-lampjes, die je met een druk op de knop aan kunt zetten. Ook is deze halsband eenvoudig op maat te knippen tussen de 20 en 70 centimeter. Je kunt deze halsband makkelijk opladen met een USB-kabel. Je kunt de lichtstand zelf instellen met drie opties: snel knipperen, langzaam knipperen en constant licht. Het materiaal van de halsband is kunststof.

Jara lichtgevende halsband

De lichtgevende halsband van Jara is gemaakt van stevig en zacht materiaal. Deze halsband is verstelbaar van 35 tot 45 centimeter en is eenvoudig te sluiten met een clip. Dankzij de ingebouwde LED-verlichting is jouw hond goed zichtbaar tijdens de donkere avondwandelingen. Met deze lichtgevende halsband hoef je geen halsband speciaal voor de lijn te gebruiken. Er zit namelijk een oog aan waar je de lijn gemakkelijk aan vast kunt maken. Met een breedte van twee centimeter is deze halsband stevig genoeg. 

HMERCH lichtgevende halsband

Met de lichtgevende halsband van HMERCH zorg jij ervoor dat jouw hond veilig uitgelaten kan worden in de donkere uren. Deze halsband is beschikbaar in vijf verschillende maten en is gemaakt van nylon. Ook zit er aan deze halsband een oog, zodat jij hier de riem aan vast kunt maken. Dankzij de LED-lampjes in de halsband is jouw hond goed zichtbaar. Wel is deze halsband alleen geschikt voor de kleine honden.

Elegapet lichtgevende halsband

In Nederland is verlichting bij bijna alle weggebruikers verplicht. Waarom moeten onze harige vrienden dan geen verlichting dragen? Dat is wel net zo veilig. De lichtgevende halsband van Elegapet maakt jouw hond goed zichtbaar, al vanaf een afstand van 500 meter. De halsband is gemaakt van kunststof. Ook heeft deze halsband drie lichtstanden: snel knipperen, langzaam knipperen en constant licht. De halsband is voor iedere hond geschikt, want je kunt de halsband op maat knippen. Met een meegeleverde USB-kabel zorg jij ervoor dat jouw hond altijd is voorzien van licht.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een lichtgevende halsband voor mijn hond kopen?

De veiligheid van jou en jouw hond staat voorop. Met een lichtgevende halsband zorg je ervoor dat jouw viervoeter sneller wordt gezien door de andere weggebruikers. Niet alleen als het donker is, ook als het begint te schemeren kan een lichtgevende halsband handig zijn.

Hoe werkt een lichtgevende halsband?

Er bestaan twee soorten lichtgevende halsbanden: een die reflecteert en een die lampjes heeft. De reflecterende halsband werkt hetzelfde als een reflector op bijvoorbeeld een fiets: als er licht tegemoet komt, geeft de reflector licht. De halsband met lampjes is altijd voorzien van licht, ook als er geen licht tegemoet komt. De lampjes zijn meestal oplaadbaar of zijn voorzien van batterijen. Ook hebben deze halsbanden vaak verschillende lichtstanden.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een lichtgevende halsband?

Er is veel aanbod op de lichtgevende halsbanden-markt. Allereerst moet jij de keuze maken of je een halsband met reflector of met lampjes wil. Ook is het belangrijk om de maat van jouw hond op te meten, zodat de halsband niet te groot of te klein is. Als er twee vingers tussen de halsband en nek passen, zit je meestal goed. Bovendien verschilt het materiaal waar de halsbanden van gemaakt zijn. Nylon is bijvoorbeeld licht, stevig en makkelijk schoon te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*