5x Beste Hondenpuzzel

Veel honden moeten weleens hun energie kwijt, zijn op zoek naar uitdaging of zijn toe aan wat ontspanning. Met een hondenpuzzel kun jij dat verwezenlijken. Hiermee kan jouw hond zichzelf vermaken én ze krijgen genoeg uitdaging. Hieronder zetten wij de vijf beste hondenpuzzels voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenpuzzels

Trixie hondenpuzzel

Minutenlang speelplezier is gegarandeerd met de hondenpuzzel van Trixie. De brokjes kun je verstoppen in de hokjes die jouw hond zelf moet proberen te openen. Bovendien is deze hondenpuzzel vaatwasserbestendig.

Outward Hound hondenpuzzel

Met de hondenpuzzel van Outward Hound moet jouw hond de verschillende schijven van de puzzel in verschillende richtingen zien te verschuiven. Om het nog uitdagender te maken kun je de schijven vastzetten met pluggen, die jouw hond eerst moet losmaken. 

Donkersstuf hondenpuzzel

Stop wat brokjes in de vakjes en jouw hond heeft genoeg uitdaging dankzij de hondenpuzzel van Donkersstuf. Jouw hond moet de vakjes zien te verschuiven om zijn beloning te krijgen. Zo wordt jouw hond beziggehouden en krijgt hij genoeg uitdaging.

Beeztees hondenpuzzel

De hondenpuzzel van Beeztees is een leuk spel waarbij jouw hond geestelijk voldoende wordt uitgedaagd. Bovendien wordt de band tussen jou en jouw hond hierdoor verbeterd. Wanneer jouw viervoeter de pionnetjes weghaalt en de klepjes verschuift, komen de snoepjes tevoorschijn.

Flamingo hondenpuzzel

De houten hondenpuzzel van Flamingo gaat een uitdaging niet uit de weg. Jouw hond moet de vakjes van de puzzel proberen te openen voordat hij zijn beloning krijgt. Zo hoeft jouw hond zich nooit meer te vervelen!

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een hondenpuzzel?

Jouw hond wordt mentaal moe doordat hij veel concentratie en energie nodig heeft tijdens het snuffelen in de hondenpuzzel. Ook wordt jouw hond hiermee uitgedaagd. Je kunt een hondenpuzzel vergelijken met een denksport voor mensen.

Hoe moet ik mijn hond laten spelen met de hondenpuzzel?

Vul niet meteen de hondenpuzzel met brokjes, maar begin eerst met een paar brokjes. Hiermee maak je het jouw hond niet te moeilijk. Vervolgens kun je het aantal brokjes uitbreiden.

Wanneer is de hondenpuzzel te moeilijk voor mijn hond?

Als jouw hond de puzzel kapot gaat maken of ermee in de weer gaat, is het tijd om te stoppen met de hondenpuzzel. De hond raakt namelijk gefrustreerd als het hem niet lukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*