5x Beste Snuffelmat

Een hond wil graag mentaal uitgedaagd worden. Een goede optie is de hond te laten snuffelen met hun neus en daarvoor kan een snuffelmat erg handig zijn. Hierdoor worden ze lekker beziggehouden en worden ze moe. Hieronder zetten wij de vijf beste snuffelmatten voor je op een rij.

Lijst met 5 beste snuffelmatten

Jara snuffelmat

De schattige snuffelmat van Jara in de vorm van een zonnebloem zal jouw hond genoeg uitdaging bieden. Tussen de flappen van de zonnebloem kun je brokjes verstoppen en na gebruik kun je ‘m eenvoudig wassen in de wasmachine.

IG snuffelmat

De IG-snuffelmat is een groot tapijt met meerdere spellen. Zo kun je de brokjes verstoppen in drie bekertjes, tussen de flappen of in de snuffelmat zelf. Dankzij deze snuffelmat beleeft jouw hond minutenlang plezier.

SNUFFIES snuffelmat

Ook de snuffelmat van SNUFFIES heeft meerdere elementen waarin jij de brokjes van jouw hond kunt verstoppen. De onderkant van de mat heeft een anti-sliplaag zodat de snuffelmat niet snel zal verschuiven.

Beeztees snuffelmat

Zet jouw hond aan het werk met de snuffelmat van Beeztees. Op verschillende plekken kun jij brokjes verstoppen zodat jouw hond nog meer wordt gestimuleerd om te gaan snuffelen. Zo wordt verveling tegengegaan.

Skejo snuffelmat

De snuffelmat van Skejo kan niet alleen worden gebruikt als snuffelmat, maar ook als snuffelmand. De mat kan namelijk met de touwtjes worden gevormd tot een snuffelmand. Bovendien kun je deze snuffelmat wassen in de wasmachine.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een snuffelmat?

Een snuffelmat daagt jouw hond mentaal uit. Dankzij een snuffelmat gebruiken ze hun neus, waardoor ze lekker moe worden. Ook beleven ze veel plezier tijdens het op zoek gaan naar brokjes.

Hoe werkt een snuffelmat?

Je kunt brokjes van jouw hond verstoppen tussen de stukken stof van de snuffelmat. Bovendien kun jij het jouw hond zo moeilijk mogelijk maken als jij maar wilt: veel snuffelmatten hebben meerdere onderdelen. 

Hoe lang moet ik mijn hond laten snuffelen?

Snuffelen kan erg vermoeiend zijn voor een hond. Neem daarom regelmatig pauzes en ga niet te lang door. Laat jouw hond niet langer dan tien minuten snuffelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*