5x Beste Denkspellen voor Honden

Door te puzzelen train jij jouw hersenen. Wist je dat dat voor honden ook hetzelfde geval is? Je kunt jouw hond geestelijk trainen door middel van denkspellen. Ook kan dit jouw hond doen ontspannen, omdat hij mentaal wordt uitgedaagd. Hieronder zetten wij de vijf beste denkspellen voor honden op een rij.

Lijst met 5 beste denkspellen voor honden

Maralti denkspel

Een voerbal én speelgoed in één: dat is het denkspel van Maralti. Je kunt dankzij dit denkspelletje jouw hond voldoende uitdagen en jouw hond wordt beloond met brokjes. Je kunt de moeilijkheidsgraad instellen door een schuifknop.

Trixie denkspel

Het denkspel van Trixie bestaat uit drie draaibare buisjes met een deksel erop. Je kunt hier de brokjes instoppen en wanneer de hond met zijn pootje de buisjes omdraait, valt het brokje eruit. Zo wordt jouw hond uitgedaagd en het schrokken wordt tegengegaan.

Pet Patrol denkspel

Het denkspel van Pet Patrol bestaat uit een snuffelmat en een rubberen bal. Je kunt de brokjes verstoppen in de snuffelmat, zodat hij met zijn neus de brokjes moet zoeken. Ook kun je brokjes in de bal stoppen, zodat hij moeite moet doen om zijn beloning te krijgen. Bovendien is de rubberen bal goed voor de tandjes van jouw viervoeter.

SNUFFIES denkspel

Je kunt de hersenen van jouw hond stimuleren dankzij het denkspel van SNUFFIES. De snuffelmat is voorzien van piepjes, een zachte bovenkant van fleece en een anti-sliplaag aan de onderkant.

Doglemi denkspel

Het schattige denkspel van Doglemi in de vorm van een kip wordt de nieuwe vriend van jouw viervoeter. De kip ziet er niet alleen leuk uit, hij is ook nog eens handig: je kunt brokjes in de kip en de eieren stoppen zodat het schrokken wordt voorkomen. Ook wordt hij zo voldoende uitgedaagd.

Veelgestelde vragen

Wat is een denkspel voor honden?

De denkspellen voor honden zorgen ervoor dat jouw hond voldoende wordt uitgedaagd. Hoe vaker jouw hond hiermee speelt, hoe sneller hij het begrijpt. Ook wordt zijn brein hierdoor gestimuleerd.

Hoe lang moet mijn hond spelen met het denkspel?

Het vergt veel energie van jouw hond om te spelen met het denkspel. Zorg er daarom voor dat jouw hond niet langer dan tien minuten speelt met het denkspel. 

Waar moet ik op letten als ik een denkspel voor honden aanschaf?

Allereerst moet het spel passen bij het karakter van jouw hond: de ene hond wil liever jagen, terwijl de andere hond qua zoekwerk niet sterk is. Ook moet het spel groot genoeg zijn voor jouw hond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*