5x Beste Hondenslaapzak

Een goede nachtrust is van groot belang bij honden. Genoeg slaap zorgt er namelijk voor dat je hond gezond blijft. Het is belangrijk als de hond een plekje heeft waar hij zich veilig voelt: soms is dat in de buurt bij het baasje, soms zoeken ze de rust op waar hij zich kan terugtrekken. Sommige honden vinden het fijn om onder een dekentje te liggen. Is dat bij jouw hond ook het geval? Dan vindt jouw hond een hondenslaapzak waarschijnlijk ook fijn. Hieronder staan de vijf beste hondenslaapzakken voor jouw trouwe viervoeter op een rij.

Lijst met 5 beste hondenslaapzakken

Lief! Lifestyle hondenslaapzak

De hondenslaapzak van Lief! Lifestyle is comfortabel, vrolijk en multifunctioneel. Jouw harige vriend kan zich heerlijk terugtrekken in deze hondenslaapzak. Je kunt deze slaapzak ook gebruiken als kussen: de onderkant is gemaakt van schapenwol, zodat jouw harige vriend ook fijn kan liggen op de onderkant. Met het leuke design spat de vrolijkheid van deze slaapzak er af. Als de slaapzak vies is geworden, kun je ‘m uitwassen in de wasmachine op dertig graden.

Adori hondenslaapzak

Wanneer jouw hond behoefte heeft om zich terug te trekken of zich op te warmen, kan de hondenslaapzak van Adori een uitvinding zijn. Deze hondenslaapzak is een bed met een overhangende flap, zodat jouw viervoeter lekker kan wegdromen. De flap heeft een versteviging aan de rand, zodat jouw hond weet dat hij erin kan kruipen. De slaapzak is gemaakt van polyester.

Noenoezzz hondenslaapzak

Met de hondenslaapzak van Noenoezzz zal jouw hondje helemaal tot rust komen. Hij kan zich terugtrekken in zijn coconnetje en zal zich hierdoor kunnen ontspannen. Het is een rond kussen met daarbovenop een dekentje. Daarnaast kan de hoes gewassen worden in de wasmachine. Deze slaapzak is gemaakt van imitatiesuède. 

Beeztees hondenslaapzak

De Beeztees-hondenslaapzak van polyester is speciaal gemaakt voor puppy’s. Pasgeboren hondjes hebben namelijk weinig vet en spieren. Dat is een reden dat ze graag een warm plekje opzoeken om te kunnen slapen: tegen een hondenslaapzak zeggen ze dan zeker geen ‘nee’! Deze slaapzak is een kussen met een deken eroverheen. De pup heeft dus twee mogelijkheden: in de slaapzak of op het kussen liggen. Dankzij de rits kan het kussen uit de slaapzak worden gehaald, zodat je de slaapzak kunt uitwassen op dertig graden.

51Degrees North hondenslaapzak

Houdt jouw viervoeter van modder, regen en graven in het zand? Dan is de hondenslaapzak van 51Degrees North ideaal voor jouw hond. Deze slaapzak is namelijk gemaakt van 100 procent polyester met aan de binnenkant een fleecevoering. Dankzij de waterafstotende laag kun je de slaapzak makkelijk schoonmaken. Je kunt de hoes van de slaapzak afhalen, welke je vervolgens in de wasmachine kunt wassen.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik een slaapzak kopen voor mijn hond?

Sommige honden zijn van nature aangepast aan koude weersomstandigheden, zoals Scandinavische en Arctische honden. Ook zijn er honden die niet goed tegen kou kunnen, of gevoelig zijn voor lage temperaturen. Vooral kleine, kortharige honden kunnen het nog weleens koud krijgen en vinden het daarom heerlijk om op een warm plekje te liggen. Hiervoor zijn speciaal hondenslaapzakken ontwikkeld. Heeft jouw hond ook behoefte aan een warm plekje? Dan kan een hondenslaapzak een goede aanwinst zijn.

Welke maat slaapzak heeft mijn hond nodig?

Wanneer je een slaapzak aanschaft, is het belangrijk om stil te staan bij het slaapgedrag van jouw hond. Slaapt jouw hond opgerold of helemaal languit? Hou ook rekening met ongeveer zes centimeter speling, zodat jouw hond genoeg ruimte heeft om zich te verplaatsen. Meet als laatst de lengte van jouw hond. Als jouw hond bijvoorbeeld 20 centimeter lang is, is een slaapzak van 26 centimeter voldoende.

Hoe kan ik mijn hond aan de slaapzak laten wennen?

Als je hond de slaapzak een beetje eng vindt, kun je de hond eerst laten ruiken aan de hondenslaapzak. Als je hond dit doet, kun je hem belonen met jouw stem. Vervolgens geef je hem een brokje als de hond uit zichzelf in de slaapzak gaat liggen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*