5x Beste Hondenkoelmat

De zomerse zonnestralen komen door, mensen gaan zwemmen en genieten van hun welverdiende vakantie. Wij als mensen genieten over het algemeen erg van de zomer. Toch hebben honden hier wat meer moeite mee: honden hebben het namelijk veel sneller warm met hun dikke vacht. Daarom is het van groot belang om rekening te houden met jouw hond tijdens hoge temperaturen en het hen zo comfortabel mogelijk te maken. Een hondenkoelmat kan hierbij een steentje aan bijdragen. Zoekt jouw hond ook verkoeling? Wij zetten hieronder de vijf beste hondenkoelmatten voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenkoelmatten

Duvo hondenkoelmat 

Met de hondenkoelmat van Duvo houd je jouw hond koel tijdens warme dagen. De koelmat is namelijk gevuld met een veilige, zelfkoelende gel die koud wordt als jouw hond op de koelmat gaat liggen. Je kunt de koelmat dus binnen een handomdraai gebruiken, zonder dat je ‘m moet laten koelen in de diepvries. Wanneer je hond is afgekoeld en van de koelmat afgaat, herstelt de gel zich automatisch.

Scruffs hondenkoelmat

Wanneer jouw hond wil ontsnappen aan de warmte, kan hij plaatsnemen op de hondenkoelmat van Scruffs. Deze mat is gevuld met een niet-giftige gel die zelfkoelend is. De mat zal altijd 5 tot 10 graden koeler zijn dan de temperatuur in de omgeving. De hondenkoelmat zal ongeveer een uur lang koel blijven. Ook is het bij deze koelmat niet nodig om de mat in de vriezer te leggen. 

Coolpets hondenkoelmat

Jouw trouwe viervoeter kan afkoelen dankzij de koelmat van Coolpets. In deze mat zit een verkoelende gel, die koud wordt als de mat druk of beweging voelt. Ook bij deze koelmat hoef je geen vriezer, koelkast of water te gebruiken. De koelmat is zwaar en stevig genoeg om te blijven liggen op zijn plaats. Bovendien is de mat gemaakt van stevig polyester, zodat de scherpe nageltjes geen schijn van kans maken om door de mat heen te gaan. Deze mat is ongeveer 10 tot 15 graden koeler dan de omgevingstemperatuur. 

Trixie hondenkoelmat

De hondenkoelmat van Trixie is er in verschillende maten. Deze koelmat reguleert de lichaamstemperatuur van de hond en heeft een verkoelend effect wanneer de mat wordt aangeraakt. Ook werkt deze mat zonder vriezer of koelkast. De hondenkoelmat kan meerdere uren achter elkaar koel blijven. Wanneer de hond even wegloopt van de hondenkoelmat, herstelt de mat zich. Als de hond weer plaatsneemt op de mat, wordt de mat vanzelf weer koel. Je kunt deze mat eenvoudig afnemen met een vochtig doekje.

Beeztees hondenkoelmat

De kant-en-klare hondenkoelmat van Beeztees kan jouw hond gelijk gebruiken om af te koelen. De hondenkoelmat wordt geactiveerd als de mat druk voelt, waarna het lichaam van jouw hond enkele uren koel blijft. Om de koelmat te herstellen, moet de mat een paar minuten geen druk voelen. Bovendien kun je deze hondenkoelmat opvouwen, zodat de mat overal mee naartoe kan.

Veelgestelde vragen

Wat zijn andere manieren om mijn hond te verkoelen?

Naast de hondenkoelmat zijn er verschillende manieren om jouw hond af te koelen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de hond altijd toegang heeft tot zijn drinkbak. Ook kun je handdoeken nat maken en die op de achterpoten, in de nek, op de voetkussens en onder de oksels leggen. Bovendien kun je een badje vullen met water, zodat jouw harige vriend zich kan afkoelen. Daarnaast is het belangrijk om de hond niet mee te nemen in de directe zon. Honden kunnen namelijk niet lang tegen de zon. 

Kan ik de hondenkoelmat uitwassen?

Je kunt de hondenkoelmat niet uitwassen in de wasmachine. Er zit namelijk zelfkoelende gel in. Wel kun je de matten afnemen met een doek. Als je regelmatig de hondenkoelmat schoonmaakt, is de kans kleiner dat er bacteriën kunnen groeien op de mat. Dit wordt ook absoluut aangeraden.

Kan ik de temperatuur instellen van de hondenkoelmat?

Nee, het is niet mogelijk om zelf de temperatuur in te stellen van de hondenkoelmat. Door de werking van de zelfkoelende gel worden hondenkoelmatten over het algemeen 5 tot 10 graden kouder dan de omgevingstemperatuur. Hierdoor wordt de lichaamstemperatuur van de hond ook omlaag gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*