5x Beste Loopplank

Honden kunnen hoog springen, toch kan dit schadelijk zijn voor de spieren en botten van jouw viervoeter. Wanneer honden achter in jouw auto of SUV moeten springen, kunnen ze beter gebruikmaken van een loopplank. Hieronder zetten wij de vijf beste loopplanken voor je op een rij.

Lijst met 5 beste loopplanken

Trixie loopplank

De opvouwbare loopplank van Trixie is ideaal als jouw hond zelfstandig de auto in moet lopen. Het is een stevige loopplank van 156 centimeter lang waar zelfs jouw grotere hond zonder moeite de auto in kan lopen.

MaxxPet loopplank

Wanneer jouw hond niet goed op hoge voorwerpen kan springen, kan de loopplank van MaxxPet jouw viervoeter een handje helpen. De loopplank in de vorm van een trap is gemaakt van gelakt vurenhout, wat betekent dat het een duurzame en stevige trap is.

Tectake loopplank

Dankzij de loopplank van Tectake kan jouw hond zonder problemen in auto’s in- en uitstappen. De loopplank is voorzien van rubber, zodat jouw hond niet zal uitglijden. Je kunt de plank inschuiven zodat hij niet al te veel ruimte in beslag zal nemen.

Soultex Pro loopplank

De opvouwbare loopplank van Soultex Pro heeft de vorm van een trap. Deze kun je dus overal mee naartoe nemen: voor in de auto, voor op de bank of bij de dierenarts. De loopplank is geschikt voor kleine en grote honden.

Topmast loopplank

Honden tot en met 90 kilo kunnen gebruikmaken van de loopplank van Topmast. Ook deze plank is voorzien van een anti-sliplaag, zodat jouw hond niet uitglijdt wanneer hij op de plank loopt. Ook het uiteinde van de plank heeft rubberen voetjes.

Veelgestelde vragen

Wat is een loopplank?

Een loopplank is een hulpmiddel voor jouw hond zodat hij zich kan verplaatsen naar een verhoogde positie. Veel springen is namelijk schadelijk voor de botten en spieren van de hond.

Hoe voorkom ik dat de loopplank wegglijdt?

Veel loopplanken zijn voorzien van rubberen zijkanten. Ook kun je een oude handdoek gebruiken als ankerpunt, of je kunt zelf jouw voet tegen de loopplank aanhouden zodat de plank steviger op zijn plek blijft.

Waar moet ik op letten als ik een loopplank aanschaf?

Allereerst moet de loopplank stevig genoeg zijn voor jouw hond. Ook kun je nadenken of je een opvouwbare trap koopt of een inschuifbare plank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*