5x Beste Hondenfietskar

Wil jij graag jouw hond meenemen tijdens een fietsrit? Het is niet altijd mogelijk om de hond naast jouw fiets te laten lopen, maar hiervoor is de hondenfietskar een geschikte oplossing. Zo kun jij jouw viervoeter veilig vervoeren van A naar B. Hieronder zetten wij de vijf beste hondenfietskarren voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenfietskar

Flamingo hondenfietskar

De hondenfietskar van Flamingo is mooi, stevig en je kunt hem makkelijk inklappen en vervolgens opbergen. Bovendien kun jouw hond eenvoudig in- en uitstappen dankzij de opening aan de voorkant.

Klarfit hondenfietskar

De royale hondenfietskar van Klarfit is speciaal gemaakt voor onze grote lobbessen. De maximale draagkracht is 45 kilo en de kar heeft een ruimte van 250 liter, zodat jouw trouwe viervoeter samen met jou kan genieten van de natuur.

Trixie hondenfietskar

Als je op zoek bent naar een duurzame hondenfietskar, kun je kiezen voor de kar van Trixie. Bovendien is deze kar eenvoudig te onderhouden en is de kar voorzien van een stevig stalen frame. 

Duvo+ hondenfietskar

Door weer en wind kan jouw hond mee met de fietstochten dankzij de hondenfietskar van Duvo+. De kar mag maximaal 50 kilo dragen en het heeft een vlag, zodat de kar extra opvalt. Bovendien is de binnenkant van de kar extra groot.

Topmast hondenfietskar

Honden tot en met 26 kilo mogen met jou mee met de hondenfietskar van Topmast. Het waterafstotende nylon-dekje biedt bescherming tegen regen en wind. Daarnaast kan jouw hond alsnog genieten van het uitzicht dankzij de speciale gaasraampjes.

Veelgestelde vragen

Welke maat hondenfietskar is geschikt voor mijn hond?

De hond moet qua gewicht en qua lengte passen in de fietskar. Meet dus de lengte en de hoogte van jouw hond op. Ook is het gewicht van de fietskar een belangrijke factor; je moet deze immers achter jouw eigen fiets meeslepen.

Welke trekhaak past op mijn fiets?

De meeste trekhaken van de fietskarren zijn standaardhaken, die te gebruiken zijn bij de meeste fietsen. Echter, is het belangrijk om contact op te nemen met de fabrikant van de fietskar om zeker te weten of deze achter jouw fiets past.

Wat is het voordeel van een hondenfietskar?

Allereerst kun je in veiligheid jouw viervoeter meenemen. Ook wanneer jouw hond niet goed kan lopen wegens ziekte of ouderdom, kun je jouw hond alsnog laten genieten van de buitenlucht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*