5x Beste Reisbench

Een reisbench is geen overbodige luxe als jij met jouw viervoeter op reis gaat. Of dat nou een klein tripje naar de dierenarts is of onderweg naar een vakantiebestemming: met een reisbench kun jij jouw diertje handig en veilig vervoeren. Er bestaan veel verschillende reisbenches met elk hun eigen voordeel. Wil jij ook jouw harige vriend vervoeren door middel van een reisbench? Hieronder zetten wij de vijf beste reisbenches voor je op een rij.

Veelgestelde vragen

Topmast reisbench

De nylon reisbench van Topmast is handig voor op reis, voor op de camping of bij de puppycursus. Het buizenframe zorgt voor een stevige bench. Ook heeft de bench opbergvakjes, zodat je daar de brokjes in kwijt kunt. Wanneer je naast brokjes ook speeltjes en andere spullen meeneemt, is de bijgeleverde opbergtas ideaal. Je kunt de bench aan drie kanten openritsen, wat ook zorgt voor genoeg ventilatie. Na gebruik kun je de bench eenvoudig inklappen.

Ebi reisbench

De Ebi-reisbench is gemaakt van kunststof. Deze stevige en ruime reisbench heeft twee openingen: een deurtje aan de bovenkant en een deurtje aan de voorkant. Ook kun je de bovenkant scheiden van de onderkant, zodat je jouw huisdiertje hier makkelijk in kunt plaatsen. Bovendien kun je hierdoor de reisbench eenvoudig schoonmaken met een natte doek. Met de bijgeleverde waterbak – die je kunt verbinden aan het deurtje – is jouw hond tijdens de reis voorzien van drinken.

Flamingo reisbench

De sterke reisbench van Flamingo is ideaal voor op reis. De bench is namelijk voorzien van stevig materiaal. Je kunt de reisbench openen door middel van de metalen deur aan de voorkant. Ook zijn de zijkanten voorzien van lock-systemen en kun je de boven- en onderkant met bouten en vleugelmoeren aan elkaar verbinden. Daarnaast wordt de reisbench geleverd met een voerbakje.

Skudo reisbench

De reisbench van Skudo is perfect voor een kleinere hond. De reisbench heeft twee verzinkte deuren met twee sloten en een blokkeersysteem. Deze deurtjes kun je vinden aan de voor- en zijkant. Bovendien kun je extra wieltjes bijbestellen, die je kunt bevestigen aan de pootjes. Dankzij de ventilatiegaten in de bench heeft jouw hond voldoende frisse lucht.

Maelson reisbench

Met zijn robuuste stalen frame is de reisbench van Maelson geschikt voor op reis. Vooral voor de autovakanties is deze reisbench ideaal. Je kunt deze reisbench namelijk vastmaken door middel van de autogordel, zodat de reisbench stevig blijft zitten. Ook heeft de reisbench drie openingen: aan de voor-, boven- en zijkant. Zo kun jij jouw hondje makkelijk in de reisbench plaatsen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat de reisbench een waterafstotende onderkant heeft, zodat eventueel vocht niet gaat lekken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voor- en nadelen van een reisbench?

Jouw hond heeft een vertrouwd plekje nodig, ook als je op vakantie bent. In de reisbench kan de hond veilig worden vervoerd en kan hij zich op de plek van bestemming even terugtrekken. Een nadeel kan zijn dat de hond zich niet op zijn gemak voelt in de reisbench, en hierdoor probeert te ontsnappen. Ook nemen sommige reisbenches veel ruimte in beslag.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de reisbench?

Voordat je op reis gaat, is het fijn voor jouw hond en ook voor jouzelf om de hond te laten wennen aan de reisbench. Allereerst is het belangrijk om jouw hond niet te verplichten om in de reisbench plaats te nemen. In plaats van het te verplichten, kun je jouw hond stimuleren om er zelf in te gaan. Beloon hem hiermee met wat snacks of een speeltje. Het is ook belangrijk om de reisbench zo comfortabel mogelijk te maken met bijvoorbeeld een dekentje waar zijn geur aan zit.

Hoe groot moet de reisbench voor mijn hond zijn?

De reisbench is geschikt als jouw hond erin kan staan, kan draaien en kan liggen. Meet daarom de hoogte van jouw hond van zijn poten tot aan zijn kop. Ook meet je de lengte vanaf zijn kop tot aan de staart. Het is fijn voor jouw hond als de bench ongeveer vijftien centimeter groter is dan jouw hond in de lengte en in de hoogte. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*