5x Beste Autobench

Als jij jouw hond vaak meeneemt in de auto, is het belangrijk dat jij én jouw hond allebei veilig in de auto zitten. Een hond kan jou afleiden als de hond los op de achterbank zit. Zo kan hij bijvoorbeeld onverwachte bewegingen gaan maken. Ook kan jouw hond door de auto heen geslingerd worden als je te hard op rem trapt. Een autobench zorgt ervoor dat deze problemen worden voorkomen. Wil jij ook jouw hond veilig vervoeren? Hieronder zetten wij de vijf beste autobenches voor je op een rij.

Lijst met 5 beste autobenches

De Blaffende Kat autobench

De autobench van De Blaffende Kat kun je vastmaken in jouw auto. Dit doe je door de handige verstelbare riempjes aan de voor- en achterkant. Deze riempjes kun je makkelijk aan de hoofdsteun vastmaken van de bijrijdersstoel. Dit betekent dat deze autobench in vrijwel elke auto te bevestigen is. Daarnaast is de stoel stevig en zakt hij niet in. Na gebruik kun je de autobench opvouwen en opbergen. 

Quzi autobench

Met de autobench van Quzi heeft jouw hond zijn eigen plekje in de auto. Zo zal hij binnen een mum van tijd gewend zijn aan de auto zonder dat hij angst ervaart. Dankzij de verstelbare sluitingen kun je de autobench vastmaken met twee lussen. Deze doe je om de hoofdsteun en de rugleuning heen van de autostoel. De afmetingen van deze autobench zijn 40 x 32 x 24 centimeter en is dus geschikt voor kleine honden en puppy’s.

Tectake autobench

De opvouwbare autobench van Tectake is perfect als slaapplek of rustplek voor jouw trouwe viervoeter. Je kunt deze autobench binnen een handomdraai monteren en demonteren: je hoeft alleen de stalen buizen in elkaar te steken en de bench is gereed voor de auto. De bench is gemaakt van strakke netten, die je open kunt rollen en met klittenband kunt vastzetten. Daarnaast kun je de snoepjes en poepzakjes bewaren in het vakje aan de zijkant.

Trixie autobench

Een reisbedje en autobench in één: dat is de autobench van Trixie. In de bench zit een zitverhoging, waardoor jouw harige vriend naar buiten kan turen. Dit kussen is gevuld met schuimrubber, dat stevig blijft. In de bench zit een veiligheidsgordel en een korthouder, waardoor je de bench kunt vastmaken en hierdoor springt jouw hond niet uit de bench. De afmetingen van deze autobench zijn 45 x 39 x 42 centimeter en is dus geschikt voor kleinere honden.

Doglemi autobench

De autobench van Doglemi heeft het formaat van de gemiddelde autostoel waardoor de bench in vrijwel elke auto past. De bench is gemaakt van sterk materiaal met daarin een wasbaar en zacht kussentje. Met de twee veiligheidsbanden kun je de bench vastmaken aan de rugleuning van de auto. Zo voorkom je dat jouw hond alle kanten op glijdt terwijl jij aan het rijden bent.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een autobench?

De veiligheid is natuurlijk het grootste voordeel van de autobench. Met een autobench kun jij jouw hond veilig vervoeren en hierdoor heeft jouw hond zijn eigen plekje in de auto. Ook na een bos- of strandwandeling kan jouw hond plaatsnemen in de autobench, waardoor het vuil in de autobench achterblijft.

Wat is het verschil tussen een autobench en een harnas?

Harnassen zijn over het algemeen beter voor kleinere honden. De harnassen zijn kleiner en dus gemakkelijker om te verplaatsen. Ook zorgt het ervoor dat jouw hond niet tegen de wand van de autobench wordt gedrukt. Toch is een autobench zeer sterk en het zorgt ervoor dat jouw hond zich nog kan verplaatsen.

Hoe groot moet de autobench zijn?

Een te grote autobench kan gevaarlijk zijn voor jouw viervoeter. Hoe meer ruimte hij heeft in de bench, hoe groter de kans dat hij door de auto wordt geslingerd als er een ongeluk plaatsvindt. Ga op zoek naar een autobench waarin jouw hond rustig kan liggen. Het is dus belangrijk om jouw hond op te meten en na te gaan of hij past in de autobench. Ook moet de autobench groot genoeg zijn voor jouw auto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*