Een lange wandeling maken met jouw viervoeter: hier moet je op letten

Wordt jouw hond ook zo blij wanneer jij de halsband en de riem tevoorschijn haalt? Over het algemeen vinden honden het leuk wanneer je met hem of haar gaat wandelen. Daarnaast is het voor de hond zijn conditie ook goed en natuurlijk ook voor die van jou. Naast de dagelijkse wandelingen heeft een lange wandeling met jouw hond ook zo zijn voordelen, maar je moet ook rekening houden met een aantal zaken. Deze zullen we hieronder bespreken.

Aandachtspunten

Jouw hond moet fysiek goed in staat zijn

Je trekt jouw Dsquared schoenen aan, een warme jas en je bent klaar om te gaan. Toch is het belangrijk om ook aan jouw hond te denken. Voordat je een lange wandeling gaat maken met jouw hond is het belangrijk om te checken wat zijn fysieke gesteldheid is. Als jouw hond al op leeftijd is kan hij een lange wandeling wellicht minder goed volhouden dan een hond van bijvoorbeeld vier jaar oud. Ook een te jonge hond moet je nog niet meenemen op een lange wandeling: een puppy mag nog maar een aantal minuten per dag wandelen omdat hij nog in de groei is.

Neem water en voedsel mee

Als jij op pad gaat met jouw hond is het belangrijk om water en voedsel voor hem mee te nemen. Vooral wanneer de hond een dikke vacht heeft is het belangrijk om hem te voorzien van water. Honden kunnen het namelijk gauw te warm hebben. Ook is het meenemen van snacks een must: zo kun jij jouw hond belonen als hij iets goeds heeft gedaan. Een jas met zakken of een kleine Prada tas zijn dus handig om te hebben waar jij al jouw spullen in kwijt kan.

Jouw hond moet goed kunnen luisteren

Vooral bij een lange wandeling waarbij jouw hond los mag lopen, is het prettig dat jouw hond naar jou luistert. Niets is namelijk zo vervelend wanneer jij continu jouw hond moet corrigeren, zowel voor jou als jouw hond. Ook kan de hond een gevaar zijn voor zichzelf of voor andere honden wanneer hij niet goed luistert. 

Voordelen

Honden kunnen hun energie kwijt tijdens een lange wandeling. Wanneer je dit niet vaak doet, kan een hond zich gaan vervelen met alle gevolgen van dien. Een hond kan door verveling onder andere stress ervaren. Daarnaast is het wandelen goed voor de spieren van de hond en ook doet de hond nieuwe indrukken op tijdens een lange wandeling. Ook voor jou is het natuurlijk een fijne uitlaatklep om regelmatig een wandeling te maken én je houdt jouw conditie op peil. Zorg voor goede wandelschoenen zoals fijne Manfield sneakers en je bent klaar om te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*