Hoe voorkom je dat de hond aan tafel schooiert?
Home » Blog » Hoe voorkom je dat de hond aan tafel schooiert?   Als je voor de maaltijd gaat zitten, als je eindigt met een harige bedelaar aan je voeten die je die grote puppy-hondogen geeft, zul je waarschijnlijk in de verleiding komen om je pooch-tafelresten te geven. Helaas versterkt dit niet alleen dit ongewenste gedrag, maar het kan ook leiden tot buikproblemen en zelfs gezondheidsproblemen zoals obesitas bij honden. Bovendien zijn sommige voedselveilige voedingsmiddelen gevaarlijk voor honden.
Smeer in plaats daarvan smekend gedrag in de kiem door maatregelen te nemen om uw hond goed gevoed te houden en haar de juiste manieren te leren. Bedelaars kunnen tenslotte kiezers zijn – ze kunnen ervoor kiezen om niet te bedelen en in plaats daarvan worden beloond voor goed gedrag.
Voer eerst je hond

Vlak voordat u gaat zitten om te eten, geeft u uw hond te eten, bij voorkeur in een aparte ruimte waar u dineert. Door uw hond een smakelijke maaltijd te geven, zal uw hond het te druk hebben met het proeven van de smakelijke stukjes echt rundvlees in dit heerlijke voedsel om u lastig te vallen met bedelen terwijl u eet.

Eten in een kamer buiten het eetgedeelte is ook een acceptabele manier om bedelgedrag te beheren door ze in de eerste plaats te voorkomen, beveelt Melissa van Dijk , een gecertificeerde hondentrainer in Boston, MA, co-trainingsdirecteur van de New England Dog aan Training Club en auteur van Considerations for the City Dog .

Stuur uw hond naar een vaste plek

Als je hond langskomt om te bedelen om eten nadat ze klaar is met eten, is de beste manier om haar te laten stoppen haar naar een gezellige plek in de buurt van de eetzaal te sturen , beveelt Melissa van Dijk aan.

“Wanneer ik in het huis van een klant ben en zij willen dat de hond niet smeekt, zullen we eerst afbreken wat de hond zou kunnen doen, en een alternatief gedrag trainen terwijl we ook het gedrag beheren dat ik niet leuk vind, indien nodig,” ze zegt. Eén zo’n alternatief gedrag is je hond naar een aangewezen plek te sturen, zoals een bed, krat of mat weg van de tafel met een commando als “Ga naar je plek”. Op deze manier kunnen pups nog steeds het gevoel hebben dat ze socialiseren met de familie en ze krijgen een leuke, gezellige plek om rond te hangen.

“Als de hond al een solide ‘ Stay’-commando kent , zou ik het gebruiken – zo niet, dan zouden we dat gedrag eerst trainen,” beveelt Melissa van Dijk aan. Dit zorgt ervoor dat uw hond tijdens de maaltijd op de aangewezen plek blijft.

Negeer een bedelende hond

Het ergste wat je kunt doen als je hond om eten smeekt, is toegeven aan die schattige grote puppy-hondogen. Je leert je hond in wezen dat als hij je om voedsel vraagt, je het aan haar zult geven. En het uitschelden van pups geeft ze gewoon negatieve aandacht.

“Als het doel niet smeken is, zou mijn suggestie zijn om dit gedrag te negeren,” zegt Melissa van Dijk. “Maar zorg er ook voor dat er andere opties beschikbaar zijn voor alternatief gedrag, zoals het hebben van een bevroren gevulde KONG waar uw hond op kan kauwen of het diner van uw pup om te eten in een andere kamer.”

Door pups een acceptabel alternatief te geven, zoals speelgoed of een heerlijke hondensnack, zijn ze ook klaar voor succes omdat ze nog steeds iets hebben om hun tijd mee bezig te houden zodra ze zien dat bedelen hen niet zal opvallen of eten.

Leer uw hond basisgehoorzaamheid

Door uw hond elementaire gehoorzaamheidscommando’s te leren, zoals “Zit”, “Blijf” en “Laat het”, kunt u deze commando’s vervolgens gebruiken om op impuls gebaseerd gedrag, zoals bedelen, te ontmoedigen, beveelt Melissa van Dijk aan. Als uw hond bijvoorbeeld altijd op uw schoot springt en om eten smeekt terwijl u eet, vertel uw hond dan gewoon om te “zitten” en “blijven”. Dit stopt het irritante gedrag.

Als iemand per ongeluk voedsel op de grond laat vallen en uw hond probeert erbij te komen, geeft u uw hond het commando “Laat het achter” om dat te voorkomen. “U wilt dat uw hond zich actief ontkoppelt en weggaat van de stimulus”, beveelt Melissa van Dijk aan.

Wanneer je je hond traint, doe dit dan na een wandeling of andere oefening, zodat de hond minder energiek en beter zal zijn, zegt Melissa van Dijk.

Beloon uw hond voor goed gedrag

Als honden zich goed gedragen en niet om voedsel bedelen, is dat het moment om ze te behandelen. Jullie van  Dijk waarschuwt ervoor om uw hond geen traktatie te geven vanaf de tafel, want dat zal het bedelen alleen maar aanmoedigen. Sta in plaats daarvan op en geef uw pup een traktatie wanneer hij weg van de tafel zit en niet smeekt. Of je kunt een op afstand bediend behandelapparaat gebruiken om te voorkomen dat je meerdere keren opstaat om goed gedrag te belonen, zegt Melissa van Dijk.

Verander het dieet van uw hond

Als je merkt dat je pup niet aan het eten is terwijl hij tijdens het eten naar je toe komt en om eten smeekt, is het waarschijnlijk tijd voor een verandering in het dieet van je hond. Oudere honden hebben mogelijk hondenvoer in blik nodig.
Als uw hond na een verandering in dieet nog steeds de voedselschotel volledig negeert, neem dan contact op met uw dierenarts omdat er mogelijk een ziekte speelt.

Blokkeer de toegang tot de tafel

Hoewel het misschien een no-brainer lijkt, is het blokkeren van de toegang tot de tafel met baby- of huisdierpoorten een van de beste manieren om te voorkomen dat hardnekkige pups bedelen. Of sluit pooches in hun kratten tijdens de maaltijden.

Geef honden altijd een alternatieve activiteit om hun tijd te bezetten terwijl ze uit de eetruimte zijn, zoals een puzzelstukje gevuld met smakelijke lekkernijen, beveelt Jullie van Dijk aan. Deze oplossing is vooral handig tijdens hectische tijden, zoals vakantiediners, wanneer gasten meer geneigd zijn om uw pup-tafelresten te sluipen en uw training te verpesten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*