Waarom snuffelt de hond aan mijn kruis?
Home » Blog » Waarom snuffelt de hond aan mijn kruis?   Honden zijn niet goed thuis in de wereld van menselijke grenzen, vooral als het gaat om het gebruik van hun neus. Ze begroeten vaak een nieuwe hond met een snelle snuif aan een achterkant, dus dat strekt zich vaak uit over hoe ze een nieuwe mens begroeten.
Honden zullen hun neus zonder aarzeling in het kruis, de eigenaar of de gast van een mens steken. Hoewel het invasieve snuiven beschamend kan zijn, vooral als je hond het een bezoeker aandoet, is het hun manier om hallo te zeggen en over iemand te leren.
De neus van een hond is een krachtig hulpmiddel. Honden hebben tot 300 miljoen geursensoren in hun neus, vergeleken met mensen die slechts 6 miljoen hebben. Dit betekent dat hun reukvermogen 10.000 keer groter is dan dat van ons. Volgens een analogie van Michael T. Nappier, DVM, DABVP, van het Virginia Maryland College of Veterinary Medicine , kunnen honden “het equivalent van een 1/2 theelepel suiker in een olympisch zwembad detecteren.”

Honden hebben zelfs een speciaal orgel dat specifiek is gewijd aan het verwerken van geuren, het orgel van Jacobson, of het vomeronasale orgel. Het orgel, gelegen boven het dak van de mond, speelt een belangrijke rol in hoe een hond geur interpreteert. Het is verbonden met het geurgebeurde deel van het brein van de hond, dat ongeveer 40 keer groter is dan dat van een mens. Dit is de reden waarom honden worden gebruikt om drugs, bommen, kanker , insulinespiegels , bedwantsen en meer op te snuiven .

Dus waarom snuiven honden aan menselijke kruis?

Maar wat heeft dat te maken met de behoefte van een hond om het kruis van een mens te snuiven? Het komt allemaal neer op zweetklieren, apocriene klieren om precies te zijn. Deze klieren geven feromonen af ​​die alle verschillende soorten informatie overbrengen, zoals leeftijd, geslacht, humeur en of een zoogdier kan paren. Honden hebben apocriene klieren over hun hele lichaam, maar de hoogste concentratie wordt gevonden in de geslachtsorganen en anus, vandaar waarom ze elkaars konten snuiven.

Intacte reuen staan ​​erom bekend vooral fervent te snuffelen bij het zoeken naar een partner, omdat ze willen weten of een vrouw ovuleert of zwanger is. De meeste zoogdieren hebben apocriene klieren, inclusief mensen. Voor de mens zijn deze klieren geconcentreerd in de oksels en geslachtsdelen. Omdat een hond vaak alleen de geslachtsdelen van een mens kan bereiken, gaan ze daar naartoe om informatie te verzamelen. Geurhonden zoals Bloedhonden , Basset Honden en Beagles vaker besnuffelen neusbeschermer vanwege een zeer verfijnde reukzin.

Wat kan een hond voelen aan het ruiken van je kruis?

Degenen die onlangs geslachtsgemeenschap hebben gehad
Degenen die menstrueren
Degenen die onlangs zijn bevallen

Dit alles zal de interesse van een hond wekken. Dit komt omdat die mensen een hoger niveau van feromonen uitscheiden. Dus zelfs als een hond bekend is met zijn eigenaar, als die eigenaar menstrueert of net een baby heeft gekregen, laten ze een andere geur af en wil de hond weten waarom. Dit kan ook de reden zijn waarom honden vaak ondergoed stelen omdat het ondergoed de geur van een eigenaar draagt.

Het vermogen van een hond om feromonen te ruiken betekent dat ze mogelijk kunnen vertellen wanneer een vrouw ovuleert . In zijn boek, How Dogs Think , Stanley Coren, PhD., DSc., Schrijft FRSC over hoe Australian Shepherds werden getraind om koeien te ruiken die net hadden geovuleerd. Deze methode, die naar verluidt eenvoudiger is dan andere manieren om de eisprong bij vee te voorspellen, heeft veehouders geholpen koeien te fokken tijdens hun korte fokperiode. Hoewel het niet definitief is bewezen dat honden ovulatie bij mensen kunnen detecteren, kunnen ze op zijn minst veranderingen in hun eigenaren waarnemen. Het vermogen van een hond om ovulatie te detecteren, kan ook worden uitgebreid tot het vermogen om eierstokkanker te snuiven.

Wat kunt u er het beste tegen doen?

Terwijl de geur-nieuwsgierigheid van een hond draait om het verzamelen van informatie en het zeggen van hallo, willen jij en je gast misschien de lastige situatie vermijden.

Als uw hond een fervent kruissnuffelaar is, overweeg dan om ervoor te zorgen dat wanneer een gast het huis binnenkomt, hij uw hond met zijn hand of vuist presenteert om eerst te snuiven. Dit geeft de hond iets anders om naast een kruis op te focussen. Met een vuist kan de hond nog steeds informatie over de nieuwe mens verzamelen zonder dichtbij en heel persoonlijk te worden. Je kunt ook je hond trainen om te zitten wanneer er iemand nieuw het huis binnenkomt.
Denk dus aan de neus van die hond in je kruis als een vorm van praten. Ja, het is lastig en je wilt er voorbij komen, maar het is een manier om voorlopige informatie over iemand te verzamelen. De neus van een hond vertelt hen alles, hoe gênant ook. Er zijn veel manieren om de neus van uw hond te kanaliseren in leuke activiteiten voor zowel u als uw hond.

Scent Work is een sport die de taak nabootst van het werken met detectiehonden om een ​​geur te lokaliseren en de handler te laten weten dat de geur is gevonden. Scent Work neemt deze geweldige werkrelatie en maakt er een leuk spel van dat elke hond kan spelen. Elke hond – gemengd ras of raszuiver – is welkom om deel te nemen.

Omdat de zoekopdrachten real-life scenario’s nabootsen, kan training thuis of in de gemeenschap worden gedaan. Je kunt ook lokale Scent Work-clubs bekijken en veel hondentraining faciliteiten bieden training in Scent Work.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*