Een puppy leren om aangelijnd te lopen
Home » Blog » Een puppy leren om aangelijnd te lopen

  Veel mensen denken dat honden gewoon van nature weten hoe ze beleefd aan de lijn moeten lopen, maar deze vaardigheid is iets dat moet worden getraind. Het is een belangrijke vaardigheid om te onderwijzen, die je elke keer als je met je hond gaat wandelen waardeert. Dog training expert en training en gedrag columnist Kathy Santo biedt de volgende tips.

Stap 1: Train uw hond om aan de lijn te lopen

Introduceer de puppy aan de halsband of het harnas en de riem. Begin met hem te laten wennen aan het dragen van een kraag of harnas en een riem. Laat hem ze kort in huis dragen terwijl je met hem speelt en hem traktaties geeft. De puppy moet van halsbanden houden, omdat hij eten en plezier vertegenwoordigt.
Leer een keu. Laat uw puppy kennismaken met een goed signaal dat betekent: “eten komt eraan.” Sommige mensen houden van klikken en behandelen , sommige mensen gebruiken een woord als “ja” en sommige mensen kakelen met hun tong. Welke methode u ook gebruikt, de methode is hetzelfde: in een rustige, afleidingsvrije omgeving, met de puppy aan de riem en de halsband, maakt u het geluid. Zodra je puppy naar je toe draait en / of naar je kijkt, beloon hem met een traktatie . Na een paar herhalingen merk je dat je puppy niet alleen naar je kijkt, maar ook naar je toe komt voor de traktatie.

Laat de puppy naar je toe komen. Terwijl hij op weg is naar jou, nog steeds de riem en de halsband dragend, maak een paar passen achteruit en beloon hem dan wanneer hij bij je aankomt. Ga door met de voortgang totdat uw puppy bij het horen van het keu-geluid naar u toe komt en een paar passen met u mee loopt. Onthoud dat puppy’s een korte aandachtsspanne hebben, dus houd uw sessies kort en beëindig ze wanneer uw puppy nog steeds graag meer wil doen, niet wanneer hij mentaal uitgeput is.

Oefen binnen. Nu uw puppy begrijpt hoe hij naar u toe moet komen , oefent u een paar stappen in een kamer met weinig afleiding. De riem om hem heen voelen en zien zal genoeg uitdaging zijn. Bied traktaties en lof als uw puppy eraan gewend is om naar u toe te komen, zoals hierboven beschreven, met een riem aan.

Neem het mee naar buiten. Eindelijk ben je klaar om de vaardigheden van je puppy te testen in de Great Outdoors. Er zullen nieuwe uitdagingen zijn met deze stap omdat alle geluiden, geuren en bezienswaardigheden die uw puppy tegenkomt intrigerend en nieuw voor hem zullen zijn. Wees geduldig en houd de eerste wandelingen kort. Als uw puppy tijdens een wandeling eruit ziet alsof hij op het punt staat ergens naar uit te vallen of op het punt staat afgeleid te worden (u zult dit merken omdat u hem altijd in de gaten houdt), laat uw keu horen en ga een paar stappen verder. Beloon hem dan met een traktatie voor het volgen van jou.

Stap 2: Aangelijnd & Problemen oplossen

Hoewel je puppy misschien heel goed leert aan de lijn te lopen, zul je waarschijnlijk een aantal problemen tegenkomen naarmate hij ouder wordt, nieuwe plaatsen bezoekt en nieuwe afleidingen ervaart. Je zult hem los leren lopen willen leren , omdat het voor jullie beiden veel aangenamer is, en ook dan kan hij zijn Canine Good Citizen- test doorstaan. Hier zijn een paar tips over wat te doen als u problemen hebt met leibandtraining.

Als uw pup trekt: Als uw hond in de andere richting begint te trekken, verander uzelf in “een boom”. Sta zeer stil en weiger te bewegen totdat uw hond naar u terugkomt. Trek of ruk niet aan de riem en sleep uw hond niet met u mee. Haken voor de haak en kophalsters zijn alternatieve trainingshulpmiddelen die zijn ontworpen voor honden die de neiging hebben om te trekken.
Als uw pup uitvalt: als uw hond ergens achteraan gaat tijdens een wandeling – een andere hond, een auto, een skateboarder, bijvoorbeeld, wees proactief. Probeer zijn aandacht te verleggen met een traktatie voordat hij de kans krijgt om uit te vallen, en vergroot de ruimte tussen uw hond en het doelwit. Blijf alert en wees voorbereid voordat het doelwit van zijn frustratie te dichtbij komt. Dit soort gedrag komt vaker voor bij het hoeden van rassen , maar elke hond kan schrikken door iets dat hij niet gewend is of opwindend vindt.

Als uw pup blaft: sommige honden hebben de gewoonte om naar andere honden te blaffen tijdens een wandeling. Vaak is dit gedrag het gevolg van gebrek aan lichaamsbeweging . Zorg ervoor dat uw hond de juiste hoeveelheid mentale en fysieke stimulatie krijgt voor zijn leeftijd en ras. Als dit nog steeds een probleem is, gebruikt u hetzelfde proces als wanneer uw hond uitvalt, zoals hierboven beschreven – maak afstand en geef lekkernijen voordat hij begint te blaffen, dus elke keer dat hij een hond ziet, went hij eraan zijn aandacht op te richten u.

Geleidelijk vermindert u het aantal traktaties en de hoeveelheid probleemoplossing die uw puppy nodig heeft tijdens een wandeling, maar het is een goed idee om altijd wat bij de hand te hebben, zodat u willekeurig goed leibandloopgedrag kunt versterken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*