Home » Hondenrassen » Harrier   De Harrier is een snelle, prooi-aangedreven roedelhond van gemiddelde grootte, eerst gefokt in middeleeuws Engeland om op hazen te jagen. Extravert en vriendelijk, de Harrier is veel groter dan de Beagle maar kleiner dan een ander naast familielid, de Engelse Foxhound.

Over de Harrier

Iets dat lijkt op een Beagle met een lidmaatschap van een sportschool, Harriers zijn grotere, krachtigere honden dan hun kleine neef – maar kleiner dan de Engelse Foxhound, een ras dat wordt gebruikt in hun ontwikkeling. Harriers staan ​​tussen de 40 en 51 centimeter op de schouder en hebben de tijdloze uitstraling van een werkhond: een korte, slim ogende jas; lage, fluweelachtige oren; een onweerstaanbaar lief gezicht; en genoeg spieren en pezen om een ​​lange dag jacht te verdragen. Een goed gebouwde Harrier bedekt de grond met een soepele, efficiënte loop.


De Harrier in het kort

Harriers, ontwikkeld in Engeland om op haas in pakketten te jagen, moeten alle kenmerken hebben van een geurhond. Ze zijn zeer robuust gebouwd met groot bot voor hun grootte. Ze moeten actief, goed uitgebalanceerd, vol kracht en kwaliteit zijn en op alle manieren onvermoeibaar lijken te werken, ongeacht het terrein, voor lange periodes. Loopwerk en geurvermogen zijn bijzonder belangrijke kenmerken. De Harrier zou eigenlijk een kleinere versie van de Engelse Foxhound moeten zijn.

harrierVoeding voor de Harrier

De Harrier moet een hondenvoer van hoge kwaliteit krijgen dat geschikt is voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior) en activiteitenniveau. Geef tafelresten spaarzaam of helemaal niet, vooral vermijd gekookte botten en voedsel met een te hoog vetgehalte. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond.

Uiterlijke verzorging

De korte, glanzende vacht van de Harrier vereist minimaal onderhoud. Een wekelijkse poetsbeurt met een zachte borstel of een hondenhandschoen zal helpen om vuil en losse haren te verwijderen en de hond op zijn best te houden, en af ​​en toe een bad (met een milde shampoo) kan hem helpen een hondengeur te hebben. De oren moeten regelmatig worden geïnspecteerd en indien nodig worden gereinigd met zacht gaas en een oorreinigingsoplossing – de fokker van de hond of de dierenarts kan een goed merk aanbevelen om te gebruiken. De nagels moeten vaak worden getrimd als ze niet op natuurlijke wijze worden versleten, omdat te lange nagels de hond ongemak en problemen met lopen en rennen kunnen veroorzaken.

Oefeningen voor de Harrier

Harriers zijn speciaal gefokt om uren door te brengen op het gebied najagen prooi, dus moeten ze voldoende lichaamsbeweging per dag, zonder voldoende beweging, een Harrier kan vervelen en destructief. Als ze alle activiteit krijgen die ze nodig hebben, kunnen ze worden aangepast aan verschillende thuissituaties. Hoewel ze het gelukkigst zijn om binnenshuis te leven met hun menselijke familie, zijn ze geweldige metgezellen op lange wandelingen of trektochten. Omdat ze zijn gefokt om op dieren te jagen en te jagen en een geur te volgen, mogen ze alleen worden losgelaten in gebieden die veilig zijn omheind en moeten alle wandelingen aan de leiband worden genomen. Het ras oefent ook lichaam en geest uit door deel te nemen aan hondensporten zoals tracking , rally , coursing-vaardigheidstestsen andere activiteiten waar hond en eigenaar samen van kunnen genieten.

Een jonge Harrier opvoeden

Net als vele andere honden, zijn Harrier’s lief en beminnelijk, maar hebben ze ook de neiging om een ​​onafhankelijk karakter te hebben, en ze kunnen koppig zijn. Training vereist consistentie, geduld en een goed begrip van het temperament van de geurhond. Ze reageren goed op kalm, liefdevol, maar stevig leiderschap. Vroege socialisatie en puppytraining worden aanbevolen en helpen ervoor te zorgen dat de Harrier uitgroeit tot een goed aangepaste, goed gemanierde metgezel.


Gezondheid van de Harrier

Hoewel Harriers over het algemeen gezonde honden zijn, zijn er verschillende gezondheids- en genetische screeningoverwegingen die specifiek zijn voor het ras. Verantwoordelijke fokkers testen hun stam op condities waar het ras gevoelig voor is en kunnen regelmatig communiceren met andere toegewijde fokkers, samenwerkend voor de gezondheid van het ras en het behoud van de kwaliteiten van het ras. De oren van een Harrier moeten wekelijks worden gecontroleerd op tekenen van infectie en de tanden moeten vaak worden gepoetst met een tandpasta die is ontworpen voor honden. Regelmatige bezoeken aan de dierenarts voor controles en parasietenbestrijding helpen de hond een lang, gezond leven te garanderen.

Aanbevolen gezondheidstests

Heup evaluatie
Oogarts Evaluatie

Geschiedenis van de Harrier

Onder de zeldzaamste rassen van de AKC zijn er waarschijnlijk meer theorieën over de oorsprong van Harrier dan er Harriers in de Verenigde Staten zijn. Een van de overeengekomen feiten van dit oude ras is dat ze werden gefokt voor jacht op haas (de rasnaam is gebaseerd op het woord “haas”) en dat de eerste pakketten ergens in de 1200s in Engeland verschenen. Harriers zijn sinds de koloniale tijd in Amerika geweest en het is mogelijk dat sporters zoals George Washington en zijn buren uit Virginia hen gebruikten bij het creëren van unieke Amerikaanse honden.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Harrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*