Home » Hondenrassen » Welsh Terrier   De Welsh Terrier is net zo alert en energiek als elke zichzelf respecterende terriër, maar een beetje kalmer dan de meeste – “spel, niet ruzie”, zoals rasliefhebbers zeggen. De Welshman is gefokt om te vechten met dassen, otters en andere gevaarlijke tegenstanders.

Over de Welsh Terrier

Stevig, compact en robuust, met een nauwsluitende zwart-bruine jas en een rechthoekige kop met gevouwen oren en een zwierige baard, zijn Welsh gebouwd volgens de klassieke lijnen van de langbenige terriërs van Groot-Brittannië. Ze staan ​​ongeveer 32 centimeter op de schouder, een beetje groter dan de Lakeland Terrier maar veel kleiner dan de machtige Airedale.


Alle drie de rassen delen echter een familiegelijkenis: een oud ras dat de Old English Black and Tan Terrier wordt genoemd, wordt beschouwd als de grootvader van deze en enkele andere Britse terriërs.

De Welsh Terrier in het kort

De Welsh Terrier is een stevige, compacte, robuuste hond van gemiddelde grootte met een grove vacht met draadstructuur. De benen, onderkant en hoofd zijn bruin; de vacht zwart (of af en toe grizzle). De staart is op lengte gedokt bedoeld om het beeld van een “vierkante hond” ongeveer even hoog als hij lang is te voltooien. De beweging is een terriërdraf die typerend is voor de langbenige terriër. Het is moeiteloos, met goed bereik en drive. De Welsh Terrier is vriendelijk, extravert naar mensen en andere honden en toont geest en moed. De uitdrukking “Welsh Terrier” komt van de set, kleur en positie van de ogen in combinatie met het gebruik van de oren.

Welsh Terrier pupVoeding voor de Welsh Terrier

De Welsh Terrier moet het goed doen op hondenvoer van hoge kwaliteit, commercieel of thuis bereid met toezicht en goedkeuring van uw dierenarts. Elk dieet moet geschikt zijn voor de leeftijd van de hond (puppy, volwassene of senior). Sommige honden zijn gevoelig voor overgewicht , dus let op het calorieverbruik en het gewichtsniveau van uw hond. Traktaties kunnen een belangrijk hulpmiddel zijn bij het trainen, maar te veel geven kan obesitas veroorzaken. Meer informatie over welke menselijke voedingsmiddelen veilig zijn voor honden en welke niet. Neem contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt over het gewicht of dieet van uw hond. Schoon, zoet water moet altijd beschikbaar zijn.

Uiterlijke verzorging

De verzorging van de vacht van de Welsh Terrier is vergelijkbaar met die van andere gebroken-gecoate terriërs. Het haar kan met de hand worden geplukt, meestal aangeduid als met de hand strippen. Dit soort verzorging is een continu proces en een kunst die jaren duurt om te beheersen. Verzorging van huisdieren voor een Welsh Terrier is niet ingewikkeld. De hond moet elke 8 tot 12 weken worden geknipt, waardoor de vacht langer blijft bij koud weer. De nagels moeten minstens wekelijks worden getrimd en de hond moet een of twee keer per week worden geborsteld. Meestal is baden tussen knipsels niet nodig, maar als dit het geval is, gebruik dan een goede shampoo die vochtinbrengende middelen bevat.

Oefeningen voor de Welsh Terrier

Welsh Terriers zijn energieke honden. Ze vinden het leuk om te bewegen door activiteiten met hun eigenaar te doen, zoals een bal spelen of een vliegende schijf vangen in een omheinde tuin. Ze moeten veel speelduur hebben in een afgesloten ruimte, evenals een lange wandeling elke dag of zo. Zodra de hond volwassen is, en alleen als hij in goede gezondheid is, laat hem rennen en spelen tot hij echt moe is, maar niet uitgeput.


Een jonge Welsh Terrier opvoeden

Welsh Terriers zijn vriendelijk en extravert, maar puppy’s moeten voldoende gesocialiseerd worden door hun eigenaren om beleefd gedrag rond andere honden aan te moedigen. Alle Welsh moet worden geleerd onder controle te zijn en tolerant te zijn voor andere honden wanneer ze aan de lijn lopen. Veel beweging en aandacht helpen deze energieke hond de aanhankelijke, goed opgevoede metgezel te worden die hij is geboren te zijn.

Welsh Terrier hondenrasGezondheid van de Welsh Terrier

Welsh puppy’s zijn over het algemeen winterhard, gedijen met regelmatige verzorging en lijken niet zo kwetsbaar te zijn als veel andere puppy’s. Welsh die 15 tot 18 jaar oud zijn, zijn niet ongewoon, maar de gemiddelde levensduur lijkt 12 tot 14. Verantwoordelijke fokkers screenen hun voorraad op gezondheidsproblemen zoals allergieproblemen, heupdysplasie en de ziekte van Legge-Calve-Perthes.

Aanbevolen gezondheidstests

PPL DNA-test

Geschiedenis van de Welsh Terrier

Het is onmogelijk om te zeggen wanneer Welsh Terriers is ontstaan, maar het ras zoals we dat kennen, kreeg ergens in de jaren 1700 vorm. Ze werden gefokt om op vos, otter en das te jagen in het afgelegen bergachtige gebied van Noord-Wales. Vooral dassen zijn gevaarlijke tegenstanders, en ze uit hun hol graven was geen taak voor mietje.

Welsh Terriers, met hun krachtige voorhand en straffende kaken, samen met typische terrier-moed, waren uitgerust voor de taak om het tegen elkaar op te nemen met een scherp getande, met scheermes gekrabde prooi.

  De Nederlandse Hondenrassenwijzer wordt positief beoordeeld!

Welsh Terrier hondenras 4.87 / 5 (348 votes)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*