Je hond verzekeren? Uit deze aanbieders kun je kiezen

Hoewel Nederlanders vaak graag het zekere voor het onzekere nemen, is het aantal verzekerde huisdieren in Nederland relatief laag. Een aantal jaren geleden was één op de tien huisdieren in Nederland verzekerd, terwijl in landen als Engeland (25%) en Zweden (40%) het aandeel verzekerde dieren een flink stuk hoger ligt.

Op zich vreemd, want doordat er meerdere aanbieders zijn om uit te kiezen, valt de hoogte van de verzekeringspremie voor een hond of ander huisdier nog mee. Zo verzeker je een hond al vanaf zo’n €15 per maand, al kan dat onder meer per leeftijd of hondenras verschillen – en ook per verzekeraar uiteraard. Met hulp van Huisdierenverzekeringen.nl zetten we de belangrijkste aanbieders van hondenverzekeringen voor je op een rij.

Petplan

Deze van oorsprong Engelse verzekeraar is de grootste huisdierenverzekeraar in Nederland en heeft drie pakketten om uit te kiezen. De hondenverzekering kun je voor honden tot maximaal 7 jaar afsluiten met Basis-, Plus- of Totaal-dekking, waarbij je per jaar maximaal respectievelijk €3000, €4000 of €5000 aan zorgkosten kunt declareren. De maandpremie start vanaf zo’n 17 euro, maar kan afhankelijk van het ras, de leeftijd en de gekozen dekking nog een stuk oplopen. In tegenstelling tot de meeste andere verzekeraars, rekent Petplan geen eigen bijdrage als je zorgkosten declareert.

OHRA

Sinds 2017 valt OHRA onder Nationale Nederlanden, en daar zijn nu dus ook de dierenverzekeringen ondergebracht. Net als Petplan biedt OHRA drie opties om uit te kiezen; Basis, Plus en Top. De dekking is enigszins vergelijkbaar met die van Petplan, al rekent OHRA een eigen bijdrage van 50 euro bij iedere declaratie van zorgkosten. Verder kun je alleen een nieuwe hondenverzekering afsluiten voor een teef of reu van maximaal 6 jaar oud. Na het afsluiten kan je hond na het zesde levensjaar uiteraard gewoon verzekerd blijven.

PetSecur

PetSecur is een relatief jonge Onderlinge Waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. Ook hier drie dekkingsniveaus (Basis, Standaard en Extra), waarvan de premie bij ongeveer 17 euro per maand begint. In tegenstelling tot de eerdergenoemde verzekeraars vergoedt PetSecur niet het plaatsen van een identificatiechip, maar wel (gedeeltelijk) de castratie of sterilisatie van je hond. Ook is je hond automatisch verzekerd in het buitenland.

Overige verzekeraars

Naast de drie grotere aanbieders zijn er nog enkele verzekeraars actief in Nederland. Hema en Aegon hebben beide één type hondenverzekering, terwijl Dierenverzekering.nl 3 pakketten met verschillende dekkingen biedt. Met een vanaf-prijs van ongeveer 14 euro is Aegon de voordeligste, maar schrijft alleen een nieuwe verzekeringspolis uit voor honden tot en met vijf jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*