4x Beste kalmeringsmiddel hond

Is je hond wat onrustig of heeft hij last van stress? Dit is dan erg vervelend en dan is het fijn als je hem wat kan geven zodat hij wat rustiger wordt. Je zou hierbij kunnen denken aan het beste kalmeringsmiddel voor de hond. We hebben daarom voor jou een aantal producten op deze pagina toegelicht en dan kun je zelf nagaan wat er voor jouw hond zou kunnen helpen. Het is namelijk fijner als je hond rustiger is en wat beter in zijn of haar vel zit.

Lijst met 4 beste kalmeringsmiddelen honden

Speciaal voor jou hebben wij een top 4 gemaakt van de beste kalmeringsmiddelen voor hond. Het is heel belangrijk dat je goed kijkt naar wat er voor jouw hond kan helpen. Zorg dat je samen weer een rustige periode ingaat en gaat genieten.

Puur natuur Tranquil

Meer rust kan je hond helpen, daarvoor is Puur Natuur Tranquil (rust) een optie. Het is eenvoudig toe te dienen en het kan de hond al snel kalmeren. Het is een natuurlijk middel waardoor het niet verslavend is voor honden. Het is geschikt voor honden die wat onrustig zijn, het is fijn als je je hond iets kan helpen om wat meer rust te vinden en daar is Puur Natuur een goede optie voor.

Sanal Relax tablet

Minder stress voor de hond? Met de Sanal relax tablet is dat mogelijk. Het is 100% natuurlijk en het helpt de hond bijv. te kalmeren bij angst en stress, maar ook bij onweer en vuurwerk. Je hond zal niet suf worden als je hem of haar een tabletje hebt gegeven. Het is fijn voor je hond als hij zich wat beter kan voelen en niet zo onrustig meer is. Help je hond waar je kan.

Kalmeringsmiddel valeriaan

De hond iets rustiger laten worden is mogelijk met het kalmeringsmiddel met valeriaan. Het zal het zenuwstelsel van de hond wat kalmeren en het kan ook ingezet worden als je hond reisziek wordt. Je zal je hond het middel dan toe moeten dienen een uur voordat je vertrekt. Kleine honden hebben genoeg aan 4-8 druppels, middelgrote honden 8-12 druppels en grote honden 12-20 druppels.

DAP kalmeringsmiddel

Navulling DAP kalmeringsmiddel kan ook nodig zijn. Het is belangrijk dat als je hond er goed op reageert dat je het op tijd vervangt. Het is een natuurlijk geruststellend feromoon voor de hond. Je hebt een halsband, maar ook spray en een verdamper. Veel honden reageren er erg goed op en ook voor andere dieren in de woning helpt het omdat het wordt verspreid via de lucht als je bijv. de verdamper of spray gebruikt.

Meest Gestelde vragen

Wanneer kan een kalmeringsmiddel bij de hond werken?

Het kan zijn dat een hond onrustig is, last heeft van stress, bang is voor onweer of vuurwerk, er kan van alles zijn waardoor de hond even van slag is en hulp nodig heeft. Het is dan fijn dat je de hond een kalmeringsmiddel kan geven zodat hij van binnenuit wat rustiger wordt.

Wat voor soorten kalmeringsmiddelen zijn er?

Je hebt allerlei opties, soms kan een halsband de beste optie zijn, soms geef je druppels en soms kan een spray of verdamper goed werken. Bij een halsband is het zo dat de hond hem dan continu om heeft, een spray kun je gebruiken wanneer je wil en een verdamper in de woning hang je gewoon op. Je kunt ook voor druppels kiezen en soms geef je deze over de voeding, soms direct in de bek zodat het de slijmvliezen raakt en snel in kan werken. Soms kun je het ook op wat lekkers geven zodat de hond het sneller binnen heeft, is per kalmeringsmiddel anders hoe het toegediend moet worden.

Is mijn hond suf na gebruik van kalmeringsmiddelen?

Nee dat hoeft helemaal niet. Je hebt genoeg kalmeringsmiddelen voor de hond die er voor zorgen dat je hond gewoon bij kennis blijft en niet suf wordt. Het heeft dan alleen invloed op het zenuwstelsel wat op een natuurlijke manier wat rustiger wordt gemaakt. Op deze manier merk je dat de hond van binnenuit wat rustiger wordt en dat kan net voldoende zijn zodat de angst afneemt en onrust ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*