5x snelste hondenrassen

Honden zijn dol op rennen en zijn dat ook het liefste in de buitenlucht. De bewegingen en de geuren zijn voor de meeste honden dan ook een waar avontuur. Er zijn zelfs honden die non-stop kunnen blijven rennen en lopen. Een stok gooien of met een bal spelen is vaak al voldoende om voor onwijs veel vermaak en plezier te zorgen. Tegenwoordig zijn verreweg de meeste honden een gezelschapsdier en een huisdier. Snelheid is dan ook minder belangrijk geworden. Vroeger hadden de snelle honden een duidelijke taak, bijvoorbeeld als hulpje bij het jagen, als politiehond of als deelnemer bij de hondenrennen. Welke honden zijn nu eigenlijk het snelste?

Lijst met 5 snelste hondenrassen

Hieronder kan jij de top 5 snelste honden ter wereld terugvinden. Het gaat om honden die vaak behoorlijk intelligent zijn en vroeger voornamelijk voor duidelijke doeleinde werden ingezet. Opmerkelijk genoeg zijn deze honden tegenwoordig ook wel trouwe en vooral lieve huisdieren.

Greyhound

De Greyhound is veruit het snelste van alle honden op aarde. Het hondenras is al eeuwenlang populair. Dit komt vooral omdat de honden door hun snelheid geschikt waren voor de jacht en de wedraces. Een Greyhound kan je herkennen aan zijn slanke uiterlijk en diepe borstkas. Dankzij de borstkas en smalle taille kan deze hond een bijzonder hoge snelheid bereiken van 72 kilometer per uur.
Een Greyhound is overigens ook een zeer lieve en kalme hond. Na een goede sprint is het huisdier nagenoeg volledig tot rust gekomen, waardoor de hond ook in de meeste huishoudens goed tot zijn recht komt. Bij het uitlaten moet je wel uitkijken, want een Greyhound beschikt over een uitzonderlijk sterk jachtinstinct.

Saluki

Een Saluki is een Iraans hondenrace en kent ook wel de naam ‘Perzische windhond’. Het is geen grote hond, maar wel een snelle hond. Een Saluki staat bekend om zijn jachtinstinct, maar ook als een actieveling. Je komt een Saluki dan ook niet snel tegen in een gemiddeld huishouden. Deze honden hebben veel ruimte nodig en moeten voldoende kunnen bewegen. Als je een klein huisje hebt dan kan je beter een ander hondenras uitkiezen.
De jachthond kent een bijzondere historie. In het oude Egypte werd de Saluki al gebruikt voor de jacht. Een verrassing is dat zeker niet, want deze hond kan een maximale snelheid bereiken van 69 kilometer per uur.

Afghaanse windhond

Een Afghaanse windhond is één van de meest complete honden aller tijden. De trouwe viervoeter kan goed waken en jagen. Daarnaast is de Afghaanse windhond ook zeer loyaal en kindvriendelijk. Het hondenras werd ook veel gebruikt door schapenhouders. Het is geen opvallend grote hond, maar een Afghaanse windhond staat wel bekend om zijn prachtige uiterlijk. De lange haren zijn niet te missen. Je komt de Afghaanse windhond veel tegen bij hondenshows. Grappig genoeg is het ook één van de snelste honden ooit, aangezien het ras een snelheid kan bereiken van rond de 64 kilometer per uur.

Vizsla

Het hondenras Vizsla is relatief onbekend. De Hongaarse rashond bereikt eveneens een geweldige snelheid van 64 kilometer per uur. Een Vizsla is doorgaans zeer actief, zachtaardig en wordt graag geaaid. Het is dan ook een uitermate geschikt huisdier, zelfs voor gezinnen met kleine kinderen. De loyale hond moet wel regelmatig worden uitgelaten, aangezien hij of zij vol met energie zit. Een Vizsla is intelligent en is vaak ook graag actief op een hondentraining. Daardoor kan je een Vizsla ook gemakkelijk dingen aanleren.

Jack Russell Terrier

De Jack Russell Terriër is klein van stuk, maar daardoor ook erg snel. Het hondje kan doorgaans een snelheid bereiken van 61 kilometer per uur. Het hondenras is vernoemd naar de dominee John Jack Russell. De Jack Russell Terrier werd vroeger ingezet voor de jacht op vossen, maar ook voor het opsporen van dassen. Tegenwoordig is de Jack Russell Terrier vooral bekend als een huisdier. Het ras kan goed omgaan met kinderen en is dan ook een echt gezelschapsdier voor in ieder huishouden.

Meest Gestelde vragen

Hoe hard kon de snelste hond ooit rennen?

De Greyhound is al de snelste hond aller tijden. Het hondenras kom je dan ook tegen bij de hondenraces, maar ook bij de jacht. Een Greyhound kan een ongekende snelheid van 72 kilometer per uur bereiken. Ter vergelijking, een Hyena komt tot een maximale snelheid van 60 kilometer per uur en zal er dus uitgerend worden door de Greyhound.

Zijn hondenraces legaal in Nederland?

Ja, hondenraces zijn legaal in Nederland. In ons land is de sport nooit echt van de grond gekomen en dat is maar goed ook. Er zijn 12 hondenrenbanen te vinden in Nederland. Echter is het niet legaal om de hondenraces commercieel te maken, oftewel er gaat geen geld in om. De winnaars ontvangen vaak een beker, medaille of een bosje bloemen.

Zijn hondenraces legaal in het Buitenland?

De hondenraces zijn in de meeste landen wel legaal, maar niet overal commercieel. In de Verenigde Staten en in Engeland zijn de commerciële hondenraces wel erg groot. Daarnaast kom je ook commerciële renbanen tegen in Ierland, Mexico en Australië. In Dubai is één van de langste renbanen te vinden, namelijk 1200 meter lang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*