10 dingen over de Duitse Staande Korthaar
Home » Blog » 10 dingen over de Duitse Staande Korthaar   De eerste Duitse kortharige staanders werden eind 1800 in Duitsland gefokt door fokkers die een allround jachthond wilden die ook een vriendelijke metgezel was. Ze konden niet succesvoller zijn geweest: vandaag is het zeer actieve en energieke Duitse Staande Korthaar een van ’s werelds meest getalenteerde jacht- en sportrassen, en voor velen een geliefd huisdier – hoewel niet altijd een gemakkelijke. Hier is alles wat u moet weten over de Duitse Staande Korthaar!

1 Duitse Staande Korthaar’s zijn extreem veelzijdige jachthonden.

Deze multitasking-pups zijn gefokt om instinctief te jagen en kunnen jagen, aanwijzen en ophalen, en zijn gebruikt om op allerlei soorten groeven te jagen, waaronder konijnen, wasberen, wildvogels en zelfs herten.
2 Als er prooi in de buurt is, zullen ze die vinden.

Omdat ze werden gefokt om te jagen, hebben Duitse Staande Korthaar’s vlijmscherpe instincten voor alles wat prooi kan zijn, zoals eekhoorns, vogels of konijnen. Deze prooidrift kan ertoe leiden dat ze tijdens off-leibandoefeningen schieten, of hekken of muren schalen tijdens het achtervolgen van hun steengroeve. Ze moeten in een goed beveiligde omgeving worden bewaard en oefening zonder riem moet met voorzichtigheid en voldoende bewustzijn van de omgeving worden benaderd.

weetjes duitse staande korthaar

3 Het zijn bruin-witte honden met eindeloze energie.

Dit is geen hond die snel na het werk loopt. Het Duitse Staande Korthaar hondenras vereist serieuze lichaamsbeweging. Hardlopen, zwemmen, lange wandelingen maken, spelen in een omheind gebied en alles wat je kunt doen om hun energie te ontzien. Twee dagelijkse sessies met voldoende fysieke activiteit worden aanbevolen, maar met een Duitse Staande Korthaar bestaat er niet zoiets als teveel beweging.

4 U wilt uw Duitse Staande Korthaar meenemen naar trainingslessen.

Omdat ze zoveel energie en zo’n sterke prooidrift hebben, kunnen Duitse Staande Korthaar’s destructief worden, vooral in hun vroege jaren, en vooral als ze niet genoeg activiteit krijgen. Vroege en consistente training kan helpen deze destructieve neigingen onder controle te houden. En gelukkig zijn ze zeer snel lerend en enthousiast om te behagen, waardoor gehoorzaamheidscursussen leuk zijn voor zowel de eigenaar als de hond.

5 Ze zijn geweldige familiehonden, maar kunnen een handvol zijn voor kleine kinderen.

De Duitse fokkers die Duitse Staande Korthaar ontwikkelden, wilden gezelschapsdieren en jachthonden – en dat lukte. Het Duitse Staande Korthaar is een zeer aanhankelijke, liefdevolle metgezel die vooral van kinderen en andere honden houdt, maar omdat ze zo onstuimig zijn, raden sommige experts af om ze in huishoudens met kinderen jonger dan zeven te hebben.

6 Duitse Staande Korthaar’s zijn zeer goede zwemmers.

Dankzij hun voeten met zwemvliezen en slanke, gespierde bouw zijn Duitse Staande Korthaar’s bedreven in het water – en de meeste zijn er dol op. Maar pas op in de winter: met hun kortere haar kunnen Duitse Staande Korthaar’s gemakkelijk te koud worden, zelfs in water dat goed werkt voor een langerharige hond zoals een Labrador Retriever.

7 Er is bijna geen hondensport waar Duitse Staande Korthaar niet uit zal blinken.

Deze honden werden gefokt als allrounders, en dat is te zien. Je zult merken dat Duitse Staande Korthaar’s concurreren in Agility , Field Events zoals Coursing and Pointing Breed Field Trials , Dock Diving , Flyball , Rally en meer. Met al die energie om te verbranden, is het vinden van de juiste sport voor uw Duitse Staande Korthaar een geweldige uitlaatklep voor zowel hond als eigenaar.

zwemmen duitse staande

8 Bloat is een ernstige aandoening die Duitse Staande Korthaar eigenaren in de gaten moeten houden.

Hoewel over het algemeen een gezond ras, kan Duitse Staande Korthaar’s lijden aan bloat, een medische noodsituatie waarin de maag vult met lucht. Oefening en activiteit moeten gedurende een uur aan weerszijden van eten en drinken worden vermeden. De beste tijd voor het diner van Duitse Staande Korthaar is ’s nachts, nadat alle activiteiten zijn gedaan.
9 Wees erop voorbereid dat uw Duitse Staande Korthaar veel haar verliest.

In warme klimaten kunnen Duitse Staande Korthaar het hele jaar door vallen; elders is het afstoten wellicht seizoensgebonden. Hoe dan ook, hun korte haren kunnen overal in het huis worden ingebed. Verzorgen om de paar dagen met een poetshandschoen of rubberen paardenborstel helpt het ergste van je tapijt, bank, sokken, voeten, enz … te houden

10 Ze kunnen oud worden, maar Duitse Staande Korthaar’s zijn altijd jong van hart.

Hoewel je Duitse Staande Korthaar er fysiek volwassen uit kan zien op de leeftijd van zes maanden, kan het een paar jaar duren voordat deze honden uit puppygedrag volwassen worden – wat overeenkomt met een puppy met de kracht van een volwassen hond (vandaar de behoefte aan training ). Duitse Staande Korthaar-eigenaren melden ook dat hun geliefde huisdieren vaak spry blijven en klaar om te rennen of te jagen, zelfs tot op hoge leeftijd. Klik hier om meer te lezen over de Duitse Staande Korthaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*