Waarom zijn we zo gek op honden?

In Nederland en over de hele wereld houden we van honden. Kleine honden, grote honden, we kunnen er geen genoeg van krijgen. We geven ze de liefste bijnamen en zorgen ervoor alsof het onze eigen kinderen zijn. Je hoeft een hondenbezitter eigenlijk niet te vragen wat hun favoriete huisdier is, want niemand wint het van de hond. Je kunt ze eigenlijk overal mee naar toenemen waardoor je er een diepe band mee kunt opbouwen. In ruil voor je goede zorg krijg je uitermate goed gezelschap, levenslange loyaliteit en onvoorwaardelijke liefde.

We komen honden overal tegen

We zijn zo gek op ze dat we ze overal tegenkomen. Op straat, op de televisie en zelfs in het online casino Nederland. Hier kun je namelijk The Dog House Spelen, een leuk gokspel met als thema: honden! Daarnaast zijn er heel wat films, series en boeken waarin een hond de hoofdrol speelt. Met een hond als thema weet je eigenlijk wel zeker dat het goed in de smaak zal vallen.

Honden maken ons aan het lachen

Er zijn miljoenen schattige, grappige en aandoenlijke filmpjes over honden te vinden. Ze doen soms de gekste dingen en dat leggen we maar wat graag vast op beeld. Niets doet ons hart meer smelten dan filmpjes van puppy’s. We moeten er om lachen en soms zelfs huilen, zo schattig zijn ze. Honden zijn gewoon te lief en vermakelijk, we kunnen uren naar ze kijken. Als je niet zo lekker in je vel zit dan is een hond het beste medicijn. Probeer het maar eens uit de volgende keer. We weten zeker dat een filmpje met honden jou weer aan het lachen krijgen. Wanneer was de laatste keer dat jij dubbel lag om een honden filmpje?

Honden verminderen stress

Wist je dat dagelijks knuffelen en met je hond zijn echt goed is voor je welzijn? Door met je hond bezig te zijn, ben je actief en creëer je positieve gevoelens. Volgens onderzoek kan het aaien van je hond het stresshormoon cortisol verlagen. Daarbij verhogen honden het niveau van het feel-good hormoon oxytocine. Een hond geeft ook een gevoel van veiligheid. Het zijn allemaal belangrijke zaken voor een gelukkiger en gezonder leven. Dus de volgende keer dat je je gestrest voelt kun je overwegen om eens een half uurtje met je hond te knuffelen. Het zal je stressgevoelens zeker verminderen.

Honden helpen ons

Naast dat honden ons gewoon gelukkiger maken, hebben ze een hele belangrijke rol in onze maatschappij. Therapiehonden zijn onmisbaar voor mensen met PTSS en vergeet de blindengeleidehonden niet. Er is eigenlijk geen andere diersoort die kan wat honden kunnen. Denk maar aan politiehonden, met behulp van hun geweldige neuzen kunnen ze allerlei gevaarlijke substanties opsporen. Honden krijgen een hoop belangrijke taken op zich en dat werk doen ze heel graag voor ons. Je zou haast kunnen stellen dat honden magisch zijn, want we kunnen hun rustgevende en helende vermogen niet ontkennen.

Honden zijn er altijd voor je

Aan het einde van een lange werkdag is er één ding zeker: je trouwe viervoeter zit vol smart op je te wachten. Ze zijn maar wat blij als je eindelijk weer thuis bent en kunnen hun enthousiasme niet verbergen. Een ander voordeel is dat ze graag naar je problemen luisteren. Ze kunnen weliswaar niet antwoorden, in ieder geval niet met woorden, maar luisteren kunnen ze als geen ander. Als je gaat slapen zullen ze over je waken en als je een rondje gaat lopen kun je je hond beter niet vergeten. Een hond wil zoveel mogelijk tijd met je doorbrengen en zal goed voor zijn baasje zorgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*