Zo vervoer je een hond veilig

Natuurlijk wil je je lieve viervoeter overal mee naartoe nemen. Om dat mogelijk te maken, zul je je hond veilig in de auto moeten kunnen vervoeren. In Nederland kun je uit verschillende mogelijkheden kiezen. Houd er bij je keuze echter rekening mee dat regelgevingen voor het vervoeren van honden per land kunnen verschillen.

Waarom veiligheidsmaatregelen zo belangrijk zijn

Sommigen installeren hun hond zonder enige aarzeling op de achterbank of in de achterbak. Sommige viervoeters zullen dit het perfecte moment vinden om jou van de weg af te leiden. Je kunt de perfecte goedkope autoverzekering hebben, maar de kans dat de verzekeraar je schade vergoedt, wanneer je brokken hebt gemaakt met je hond los in de auto is klein. Misschien is je hond het autorijden gewend en slaapt hij in alle rust op de achterbank zonder jou te storen. Toch zijn ook dan veiligheidsmaatregelen nodig. Ook een hond wil je veilig houden bij een ongeval.

Het autoveiligheidsrek of –net

Het autoveiligheidsrek is een populair hulpmiddel onder hondeneigenaren om hun hond veilig te vervoeren. Het is relatief goedkoop, makkelijk te plaatsen en neemt weinig ruimte in. Het brengt een scheiding aan tussen de voor- en achterbank of achterbank en -bak. Mocht je plots een noodstop moeten maken dan kan je hond niet geheel naar voren schieten. Ook kan hij jou als bestuurder niet storen door op je schoot te springen tijdens het rijden. Het nadeel is wel dat je hond zich alsnog behoorlijk pijn kan doen tijdens een botsing, want hij zit niet echt vast.

Autogordel

Een autogordel is een uitstekende manier om je hond vast te maken in de auto. Hij zit beter vast dan met een autoveiligheidsrek, doordat zijn bewegingsvrijheid wordt beperkt. Let wel op dat de hond niet verstrikt raakt in de gordel, want dit is niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk. Hoewel de gordel een zeer veilige manier is om je viervoeter te vervoeren, kan een hondenverzekering afsluiten natuurlijk nooit kwaad als je veel met je hond reist.

Reisbench

De reisbench geeft je hond minder bewegingsvrijheid, maar meer veiligheid dan een autoveiligheidsrek. Deze neemt meer ruimte in de achterbak in, maar het voordeel is dat je hond zich geen pijn kan doen aan andere bagage of de bagage kan beschadigen. Ook voelen sommige honden zich veiliger in de bench, zeker als het dezelfde bench is waarin ze thuis slapen. Daarnaast is het natuurlijk handig om een bench bij je te hebben wanneer je op vakantie gaat. Je hond heeft dan namelijk meteen een vertrouwde plek waar hij kan slapen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*