In welke landen worden hondenraces gehouden?

In Nederland komen commerciële hondenraces eigenlijk niet voor. Er zijn veel tegenstanders tegen hondenraces. Sommige honden zouden bijvoorbeeld slecht behandeld worden. Daarnaast verdwijnen er ook veel honden. Het lijkt er daarom op dat de commerciële hondenraces in de toekomst ten einde gaan komen. Helemaal nu er steeds meer protesten van buitenaf zijn. Tot die tijd kan er nog steeds online gegokt worden op hondenraces. Er zijn verschillende handige artikelen over gokken waarbij hondenraces nog steeds uitgelegd worden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook virtuele hondenraces waarbij geen echte honden ingezet worden. Maar in welke landen zien we de races nog steeds?

Ierland

Inhoudsopgave

In Ierland en dan vooral in Dublin zijn hondenraces populair. De stad heeft zelfs twee stadions waar elke week races georganiseerd worden. Voorafgaand aan de race is er een grote kantine waar iedereen samenkomt. Er wordt een pint gedronken en weddenschappen geplaatst. Daarna gaan de races van start. De races in Dublin zijn een echt uitje voor de liefhebber van hondenraces.

Engeland

De hondenraces hebben hun oorsprong in Engeland. De greyhounds komen hier ook vandaan en bleken een uitstekend renvermogen te bezitten. Ze besloten daarom met de honden races te gaan houden. In Engeland kan je op verschillende plekken commerciële hondenraces bijwonen. De races worden ook live uitgezonden en er worden online weddenschappen op geplaatst. In 2017 is in Londen officieel de baan voor hondenraces gesloten. Her is hierdoor niet langer meer mogelijk om hier nog weddenschappen te plaatsen. Het einde voor hondenraces in Europa lijkt voorlopig nog niet in zicht. Er zijn namelijk nog steeds 22 banen open. De banen liggen alleen niet in London, maar verspreid over Engeland.

Amerika

De Engelsen hebben na de sport van de hondenraces eigenlijk mee naar Amerika genomen. Hier is de commerciële hondenraces echt groot geworden. Er gaan hier grote bedragen in om. Het lijkt hierbij natuurlijk veel op de paardenraces. Op verschillende plekken in Amerika worden de hondenraces officieel gehouden. Overigens komt er wel in steeds meer staten een verbod op hondenraces. De races zijn nog wel legaal in Oregon, Wisconsin, Kansas en Connecticut. Er zijn ook nog veel plekken waar liefhebbers samenkomen om te wedden op hondenraces. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Las Vegas en Texas regelmatig.

Dubai

In Dubai is bijna elke sport populair en natuurlijk ook hondenraces. Net buiten de stad hebben ze een speciaal stadion gebouwd voor hondenraces. De races worden vaak in de avond gehouden. Daarnaast mag de temperatuur niet 40 graden of hoger zijn anders gaat de race niet door. Vanwege de islamitische regels is het in Dubai verboden om te wedden op de uitslag van hondenraces. De races zijn puur als vermaak voor het publiek. Overigens kunnen de deelnemers wel prijzen winnen als ze de race weten te winnen. Het is vooral een avondje uit voor mannen onder elkaar om een race bij te wonen. Er gaan overigens wel geruchten dat in het geheim weddenschappen afgesloten worden op de races. Vaak gebeurt dit bij de mannen onder elkaar. Het mag overigens niet uitlekken want er staat een gevangenisstraf op in Dubai.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*