Accessoires voor het trainen van een jachthond

Hopelijk is uw pup helemaal getraind en klaar om te gaan, maar zo niet, dan moet u zeker wat extra jachthondenuitrusting meenemen. Dergelijke producten vindt u bij een jachthondenwinkel. Trainingsmateriaal mag niet vergeten worden, want het is essentieel voor elke jachthond om een expert te worden in wat hij of zij doet. Het trainen van uw hond voor de jacht is een van de belangrijkste dingen waar een jager zich eerst op moet richten.

Dummy prooi

Het eerste wat een jager moet beginnen met het trainen van hun honden is de prooi. Uw jachthond moet begrijpen wat u als jager van hem verwacht, wat hij wel en niet moet doen. Dit onderdeel van de training is ook het leukste voor de meeste jagers en hun honden.
Het kopen van hond dummy kits in de vorm van eenden of andere vogels en het laten oefenen met uw jachthond (met name een ophaler) zal uw leren om het karkas niet te verminken als hij het voor u apporteert. Wildvogelachtige dummy’s worden ook gebruikt voor het trainen van watervogelhonden en zijn populairder onder jagers. Deze zijn leuker en effectiever voor het trainen van jachthonden, maar ze kosten ook een extra bok voor de eigenaar.

Jagers die gebruik gaan maken van bovenstaande jachtpopulaties voor honden kan het nodig zijn om ook een dummy schieter te kopen. Deze toestellen drijven de dummy-vogel verder voort dan je zou kunnen gooien en simuleren ook een daadwerkelijke vliegende vogel omstandigheid. Dit is echter niet het meest essentiële hulpmiddel, aangezien u deze dummy’s nog steeds zelf kunt gooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*