Het gebruik van paracord is de laatste tien jaar flink toegenomen onder honden eigenaren

Paracord is een materiaal waar we misschien tien jaar geleden nauwelijks iets van hoorden, maar tegenwoordig is dat wel anders. Paracord zien we overal terug en is een van de populairste materialen onder doe-het-zelvers en hobbyisten.
De veelzijdigheid van paracord in combinatie met de vele keuzemogelijkheden en de eigenschappen van dit materiaal, maken dit een topproduct om te gebruiken voor tal van accessoires, zoals bijvoorbeeld armbandjes, maar ook accessoires voor huisdieren zoals hondenriemen of halsbanden. Paracord kan dan ook zonder enige twijfel bestempeld worden als een trend in hobby land en er mag dan ook verwacht worden dat deze trend nog wel een tijd zal blijven.
Paracord is ideaal om halsbanden en hondenriemen van te maken

Accessoires voor de hond kunnen erg prijzig zijn in aanschaf en sommige viervoeters staan ook niet bekend om hun voorzichtigheid, dus wordt een halsband of riem weleens stukgebeten en dien je een nieuwe te kopen. Paracord is in deze gevallen de ideale oplossing en heeft veel voordelen. Hondenriemen gemaakt van paracord zijn zeer stevig en bijna niet kapot te krijgen. Daarnaast is dit materiaal ook zeer goed bestand tegen slijtage en verzwakt de riem bijvoorbeeld niet, wanneer deze nat wordt. Naast voor hondenriemen en halsbanden, is paracord ook goed geschikt voor speeltjes voor de hond en kunnen de dieren hier helemaal mee los gaan.

Paracord (1)

Het leuke aan paracord, is dat je je eigen producten maakt en dus helemaal zelf kan kiezen welke kleur riem of halsband je wil gebruiken. Zo kan een felle oranje of gele halsband bijvoorbeeld erg goed werken in de schemering of wanneer het donker is, zodat je je hond beter kan zien wanneer deze niet aangelijnd is. Je kunt ten slotte ook een nuttige honden anti vlooien en teken halsband maken, dit is een natuurlijke manier om teken en vlooien bij honden te voorkomen en bestrijden.

Ontelbare mogelijkheden met het gebruik van paracord

Paracord is zo populair onder hobbyisten, vanwege de vele mogelijkheden die dit materiaal biedt. Paracord is daarnaast ijzersterk en werd vroeger dan ook gebruikt in de productie van parachutes. Het prettige aan paracord, is dat het zeer laagdrempelig is en kwalitatief paracord kopen voor relatief weinig geld goed mogelijk is. Naast voor dierenaccessoires, leent dit materiaal zich ook uitstekend om sieraden van te maken. Op het internet en op sites zoals Pinterest vind je eindeloze ideeën en inspiratie met betrekking tot het gebruik van paracord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*