5x Beste Hondenbadjas

Net als bij mensen, bestaat er voor honden ook een badjas. Een hondenbadjas is speciaal ontworpen om je hond snel en makkelijk mee droog te maken. Als je hond bijvoorbeeld is natgeregend, vinden veel mensen het fijn om de hond droog te maken om de typische natte hondengeur te voorkomen. Sommige honden vinden het ook heerlijk om even te zwemmen en ook dan is het ideaal voor de hond om een jasje aan te krijgen. Wil jij weten wat de beste hondenbadjassen zijn? Wij zetten er vijf voor je op een rij.

Lijst met 5 beste hondenbadjassen

Duvo hondenbadjas

De hondenbadjas van Duvo is gemaakt van microvezel. Deze stof absorbeert snel vocht en daardoor is jouw hond weer snel droog na een wandeling in de stromende regen of een zwemtocht. Het scheelt een hoop handdoeken en ergernis. Ook biedt deze hondenbadjas bescherming tegen vuil in de auto, op de muren en natuurlijk jezelf. Maat XXL is geschikt voor honden die 68 centimeter lang zijn.

Lief! Lifestyle hondenbadjas

Met de badjas van Lief! Lifestyle voorkom jij dat jouw huis een groot zwembad wordt. Honden schudden zich namelijk vaak uit als ze nat zijn. Als je de hond de hondenbadjas aantrekt, is de hond binnen een paar minuten droog. Je trekt makkelijk de hondenbadjas aan bij je hond. Je kunt door middel van het elastiek bij de nek de badjas op maat maken. De badjas is bedrukt met een hondenpoot en de badjas heeft een haak waardoor hij goed kan drogen. Maat M is geschikt voor honden die 40 tot 60 centimeter lang zijn.

Trixie hondenbadjas

Dankzij deze badjas koelt jouw hond niet te veel af na een plons in de vijver of een verplichte douchebeurt. Het materiaal van de hondenbadjas is van polyester en de microvezels nemen het vocht van de vacht op. De hondenbadjas van Trixie is voorzien van trekkoorden, zodat je de badjas kan aansnoeren om je hond en de nek. Zo blijft de hond lekker warm. Ook kun je de achterkant dichtmaken door de knoop door de lus te halen. De badjas is bedrukt met schattige, bijpassende hondenpootjes. Maat M is geschikt voor honden die 60 centimeter lang zijn. 

Tools-2-Groom hondenbadjas

De hondenbadjas van Tools-2-Groom bestaat uit een combinatie van vezels van polyester en polyamide. Deze jas kan veel vocht en vuil verzamelen dankzij het absorberend vermogen. Als de jas heel vuil is, kun je ‘m uitwassen. Hierbij moet je wel uitkijken dat je geen wasverzachter gebruikt. Dit kan irritaties bij de hond opleveren. Maat S is geschikt voor honden die 62 centimeter lang zijn.

Altranet hondenbadjas

Ook de hondenbadjas van Altranet is gemaakt van een absorberende microvezelstof. Deze badjas heeft twee verstelbare gespen, zodat je de badjas makkelijk en snel kunt aan- en uittrekken. Ook heeft de badjas een extra brede halsopening. Het bespaart een aantal handdoeken en bovendien is het droogdeppen beter voor de huid van de hond dan dat je gaat wrijven. Maat L is geschikt voor honden die 82 centimeter lang zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een hondenbadjas en een handdoek?

Er zit een groot verschil tussen een hondenbadjas en een handdoek. Een handdoek is namelijk puur voor het afdrogen, terwijl je een hondenbadjas gebruikt om jouw viervoeter lekker warm mee te houden. Ook is de hondenbadjas bedoeld om de hond droog te maken, zonder dat je over de vacht hoeft te wrijven. Veel mensen vinden de natte hondengeur stinken, en met een hondenbadjas vermijd je dat voor een groot deel.

Wat is het nut van een hondenbadjas?

Een hond schudt het water van zich af als de vacht nat is geworden. Dit is niet goed genoeg om helemaal droog te worden en daardoor kan jouw huis onder de spetters komen. Ook kan een natte vacht ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur daalt, waardoor jouw hond ziek kan worden. Daarnaast kan een hondenbadjas ook worden gebruikt met mooi weer, bijvoorbeeld als je een dagje op het strand hebt vertoefd. De hondenbadjas kan dan bescherming voor jouw automeubilair bieden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*