Zo maak je het huis hondproof

Komt er binnenkort een viervoeter bij jullie in huis? Dan ben je vast al bezig om alle spullen in huis te halen. Voerbakken, speeltjes, een mand, riem en halsband natuurlijk. Maar heb je er ook al aan gedacht om het huis puppy- of hondproof te maken? Een puppy moet nog veel leren en ook een oudere hond weet misschien nog niet goed wat de regels in huis zijn. Met deze tips voorkom je problemen en maak je jouw huis hondproof!

Hondproof raamdecoratie van Veneta.com

Zorg er bij een nieuwe hond voor dat hij of zij niet bij het gordijn kan. Sommige honden vinden het hartstikke leuk om aan de gordijnen te trekken of er tegenaan te plassen. Je kunt de gordijnen tijdelijk ophogen door ze wat hoger in een embrasse te laten hangen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen gordijnen te nemen als je een hond in huis hebt. Shutters, rolgordijnen, houten jaloezieën en plisségordijnen zijn minder aantrekkelijk voor honden om mee te spelen. In de meeste gevallen komt dit soort raamdecoratie van Venteta.com ook niet tot de grond en kunnen honden er dus minder goed bij.

Vermijd vloerkleden

Hebben jullie een vloerkleed in huis? Dan is het verstandig om deze weg te halen als je een hond in huis neemt. Vloerkleden worden namelijk snel vies als je een huisdier hebt. De haren blijven erin zitten, er komen moddervlekken op en ze gaan vervolgens ook nog stinken. Het is vaak lastig om het vloerkleed weer schoon te maken. Het is dus beter om deze, in ieder geval in het begin, weg te halen. Zeker als jullie een puppy krijgen; een ongelukje zit immers in een klein hoekje!

Laat geen spullen slingeren

Misschien wel de belangrijkste tip: laat zo min mogelijk spullen slingeren! Honden vinden het heerlijk om ergens op te kauwen. Zeker als ze zich vervelen of last van hun tandjes hebben. Er kunnen ook gevaarlijke situaties ontstaan als ze op de verkeerde dingen kauwen. Probeer dus om het huis altijd zo goed mogelijk op te ruimen. Laat ook geen eten op hoogte van de hond staan en zorg dat ze de prullenbak niet in kunnen duiken. Los van het feit dat ze verkeerde dingen binnen kunnen krijgen, kunnen er namelijk ook scherpe dingen in het afval zitten zoals een glasscherf! Let er verder op of je geen planten in huis hebt staan die giftig zijn voor honden en probeer de kabels zoveel mogelijk weg te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*